תחושה קשה

fox28

New member
תחושה קשה

לילה טוב רציתי לשתף אתכן בתחושה קשה שמלווה אותי אחי עומד להתחתן בעוד פחות מחודש- חתונה ראשונה במשפחה ואני מתרגשת- נראה לי שאני אוהבת את רעיון החתונה ולא ממש אוהבת את מי שהוא עומד להתחתן איתה אחי וחברתו מכירים שנתיים- מהרגע הראשון לא סבלתי אותה והייתי די גועלית כלפיה. לא ממש התיחסתי אליה ודיברתי עליה לא יפה בפני אחי. לפני כחודשיים קלטתי שההתנהגות שלי פוגעת רק בי ועלולה לפגוע בקשרים שלי עם אחי (שאותו אני מאוד אוהבת) שהרי ברור שהוא יעדיף את אשתו על פני. אני לא רוצה לאבד אותו (מספיק לי שאיבדתי אמא). החלטתי לשנות את התנהגותיץ ניסיתי להיות יותר נחמדה, לדבר מעט יותר. אפילו הלכתי איתה (ביחד עם אחותי ואחותה) לקנות שמלות לחתונה . למרות מאמציי האדירים ושינוי גדוןל ביחסי כלפיה- אני לא מרגישה שהיא מעריכה את שינוי היחס שלי כלפיה! אתמול נפגשנו אצל אבי והגברת לא התיחסה אלי מעבר למלמול של שלום שלום לא אשקר- אני לא סובלת אותה אך למען אחי מנסה לשמור על קשר קורקטי שאותו הגברת לא מעריכה מה לעשות? להמשיך להתאצץ לשמור על יחס קורקטי או לחזור ליחסי הקר ממקודם? כל כך כואב לי שאחי האהוב מתחתן- ואני צריכה לבוא לחתונה ולחינה ופשוט להעמיד פנים שאני שמחה (להעמיד פנים בפני כל האורחים בכלל ובני משפחתי בפרט) הנושא מכביד מאוד על ליבי לעצותכם אודה מיכל

מיכלי../images/Emo24.gif

שמחה לראותך כאן! בעניין החתונה אני חושבת שכל הכבוד לך שהחלטת לשנות גישה למרותש את לא מתה עליה!!!! ואני גאה בך!!!!! מעבר לזה יכול להיות שלא נפגשתן מספיק בשביל שהיא תבין את השינוי ויכול להיות שאת מהוה איום מסויים כלפיה כי אמא לא כאן.... אז עצתי היא לנסות לנשום עמוק ולפרגן לה קצת...לפנק אותה במשהו בלתי צפוי....כמו חלוק אמבטיה עם השם שלה למקווה! שבוע טוב ומזל טוב!

קינגית7

New member
אולי לוקח לה גם זמן

או שהיא לא מעוניינת. גם היא בן אדם, אפילו שאת לא סובלת אותה, אני מניחה, שגם לה יש רגשות. את עושה את שלך ומתנהגת בנימוס וכל הכבוד על זה. תשמחי שאת אדם גדול יותר ובוגר יותר וזה בכלל לא משנה מה היחס שלה אליך. הכי חשוב שאחיך יראה וידע שאת מתייחסת בכבוד ובנימוס. הרי מערכת היחסים איתו היא שחשובה לך. ותהני בחתונה, תגיע המשפחה, יגיעו חברים, זאת גם שמחה שלך, אחיך בוודאי ישמח בחתונתו.

פרופורציות של זמן

מיכל. קודם כל אני מעריכה את השינוי שעשית בגישתך כלפיה. אני בטוחה שזה לא היה קל. אשר לתגובתה. לדעתי התנהגותך צריכה לנבוע כתוצאה ממך ולא כתגובה אליה. החלטת להיות נחמדה - אז תהיי נחמדה. אחרי הכל, במשך שנתיים התייחסת אליה לא יפה ורק לאחרונה שינית את הפאזה. אני לא חושבת שניתן לצפות שהיא תשתנה מייד. אולי היא לא בטוחה שהתנהגותך יציבה - אולי היא רוצה לבדוק שזה אכן עיקבי ויציב. ואולי היא פשוט נפגעה ממך מאוד בשנתיים האחרונות. אמון קל לשרוף, אך לוקח הרבה מזן לשקם. לדעתי אם את באמת רוצה שינוי, אל תתני אותו בתגובותיה המיידיות. את צריכה כאן נשימה ארוכה - וזה לא קל - אנחנו מאוד זקוקים לפידבקים מיידיים להתנהגותנו - ואולי אם היא תראה שאת מתמידה ושזו לא סתם אפיזודה - כך ייבנה אמונה מחדש. הפכי את עצמך למוקד ההתייחסות. היי את בסדר, ובתקווה עם הזמן יחס יגרור יחס ... ושוב, כל הכבוד על השינוי! ומזל טוב ...

fox28

New member
תודה על התגובות

אוףףףף כל כך קשה לעשות שינוי כזה גדול בחיים- החלטתי שאם אני אעשה שינוי ביחס השינוי לא יפול משמיים יותר קל לי לצעוק, לקלל, ולהרוס לי ולאחרים מצב רוח- קשה הרבה יותר לשלוט על ההתנהגות- לדעת מתי לסתום את הפה ולא להגיד כלום. אני אקח את הזמן ואראה איך הדברים מתפתחים- אני לא יכולה לצפות שהשינוי יקרה מהיום להיום- גם לה ייקח זמן לשבור את הקרח אמשיך בקצב שלי- נראה מה יהיה מקווה שמאמציי ישתלמו בסוף- אני אתן לעצמי פידבק על המאמצים ואשתדל לנסות לא לצפות לפידבק הזה מאחקים מיכל

למעלה