תחושה מציקה..

רקמישהי

New member
תחושה מציקה..

נתחיל מהחדשות המשמחות: לאט לאט עוד ועוד קרובי משפחה באים אלי בהצהרות שהם יודעים על היותי מחללת שבת. אחותי עוד הגדילה לומר "זה עניין שלך עם אלוהים".
מצד אחד הקלה...
מצד שני...
האנשים שכן שומרים בחיים שלי ויודעים נותנים לי תחושה שאני מרשה לעצמי יותר מדי.
כאילו מאוכזבים ממני.
כמו בן אדם בדיאטה שאוכל פתאום גלידה או משהו בסגנון כזה וכולם נותנים לע תחושה זהוא נכנע בעצם.
שזה כמו מלחמה והיא בעצם עושה איזשהו ויתור לעצמו.
זאת רק תחושה שלי או שזה דבר ידוע?><
אני מתחילה לתהות מה עדיף. שהם ידעו. או לא.

אני חושב שכל בנאדם הוא שונה

וכל משפחה היא אחרת, אבל מה שנראה לי הכי בריא זה שלאט לאט ידעו יותר ויותר, כך לא תחיי בהסתרות למיניהם. כך תוכלי להיות יותר את.

אם את חשה כך

זה אולי, ורק אולי, חוסר בטחון בדרכך. אולי זה כושר שכנוע של סובביך.

זה לא דומה לגלידה, וספציפית כשלון מעולם לא הרגשתי גם כשיקירי הבהירו לי שהם בטוחים שאני בדרך לאבדון.

רקמישהי

New member
סביר להניח שיש חוסר ביטחון כלשהו

אבל רק בגלל זה דבר לא ידוע... חשש מהלא נודע...

אז תפתרי את זה

למזלך כאן בפורום יש אנשים שהיו במצבך וכך את לפחות תוכלי ללמוד על התהליך ועל מה שמצפה לך... אין חדש תחת השמש.

רקמישהי

New member
חשבתי פעם

שכולם עוברים את אותו התהליך...
אבל זה שונה ממש. לפחות ממה שהבנתי...
אין חדש תחת השמש ובכל זאת זה לא סימפטי כל כך...
זה לקפוץ למים עמוקים בלי לדעת כל כך לשחות.. ואני לא בטוחה שאני סומכת על עצמי שאני אלמד את עצמי לשחות...

לאוו דווקא

אפשר להכין את השטח, ללמוד לשחות ואז לקפוץ למים....
תכירי אנשים, תמצאי מקום ביניהם. תקיפי את עצמך בחברים שלא מאוכזבים ממך בגלל פריט לבוש כזה או אחר, כאן בפורום זה צעד יפה להתחלה.

motii011

New member
תגובה דתית מוכרת

נותנים תחושה (במיוחד לצעירים) שהם "כאילו" לא הצליחו להתגבר על תאוות העולם הזה.
ככה זה כשאין תשובה למה אסור לעשות דברים? אז לוקחים את הדברים ומקטינים אותם! ועל הדרך מזלזלים באדם שהעז לקחת את הדברים.
מספיק שאת יודעת את הטריק הזה בשביל להרגיש יותר טוב מולם.

Sonic hedgehog

New member
אני חושבת שזו תחושה סטנדרטית

מבחינתם הם כנראה באמת בטוחים שאת נכנעת כי את חלשה או מה שלא יהיה. הם גם יעבדו קשה לשכנע את עצמם שזה המצב חרף הוכחות סותרות, כי להודות שאפשר לא להאמין מתוך מחשבה או כל דבר דומה מהווה איום על דרך החיים שלהם.
זה מעצבן אבל ברגע שתרגישי יותר בטוחה בדרך שלך זה כנראה יפסיק להפריע.

למעלה