תחומי האקדמיה

מני אה

New member
תחומי האקדמיה

פעם, נדמה לי המנהלת, צוין פה או בפורום בלשנות, שהאקדמיה קובעת רק לגבי תחביר/כללי גזירה/ניקוד ועוד דברים אבל (וזה מה שחשוב לי) לא לגביי מילים אם תקין להשתמש בהן או לא. אני זוכר נכון? למשל אני רוצה להשתמש בפסקא במקום פסקה, הרי בעברית ישראלית מודרנית יש הרבה מילים ארמיות, יש עם זה בעיה? תודה!

trilliane

Well-known member
מנהל
פסקה / פסקא זו שאלה של כתיב

ובזה האקדמיה עוסקת ואף פסקה: http://hebrew-academy.huji.ac.il/sheelot_teshuvot/SugyotBeIvrit/Pages/14101002.aspx באשר לתקינותן של מילים, יש פסיקות אקדמיה פה ושם לגבי תחדישים (כאלה שהתקבלו וכאלה שנדחו); אם אתה מתייחס למשהו שכתבתי זה כנראה היה לגבי העובדה שהאקדמיה לא עוברת מילה מילה בשפה העברית ומאשרת / פוסלת. זה לא.

מני אה

New member
תודה רבה

ולמה ברבים נשמרת הא' אם ככה? אם החליטו שכמו נקבה המילה תסתיים בה', אז שלא כמו מרחץ מרחצאות אני אביא את שמיכה -> שמיכות. כך שפסקה-> פסקות! ואני רואה שהם מאשרים גם משכנתות וכו', אבל למה הם לא פוסלים לגמרי(!) את תוספת הא' בריבוי?

trilliane

Well-known member
מנהל
הם הסבירו בתשובה: כי זה על דרך העברית

בעברית מילים בנקבה לא מסתיימות באל"ף ולכן שינו לה"א, אבל יש מילים שמסתיימות בה"א וריבויין כולל אל"ף ולכן אין מניעה לאפשר דרך ריבוי זו. כך אני מבינה את תשובתם; אם היא אינה מספקת אותך אני מציעה לך לפנות לאקדמיה דרך האתר ולשאול ישירות (אנחנו לא יכולים לענות לך בשמה). נ.ב. כדי להקפיץ הודעה יש להגיב אליה תוך 72 מפתיחת השרשור והתגובה חייבת לכלול תוכן. כותרת בלבד לא מקפיצה.

למעלה