תחום ה 433 MHZ ?

• פותח הנושא zukik
  • פורסם בתאריך

zukik

New member
תחום ה 433 MHZ ?

שלום למבינים האים מישהוא יודע אם תחום 433- 434 MHZ מותר לשימוש ל לא חובבים ? אני רואה שיש הרבה GATEWAYS באירופא שעובדים על 443 MHZ והם לא של חוובבים ... אם כן מה המצב בארץ ? והאים זה לא יוצר בעייה לחובבים שפתאום נכנס להם באמצע התחום אנשים שאינם חובבים ואיזה חברות מיצרות ציוד לתחום הזה ספציפי ? (ואני לא מתכוון לציוד חובבים כמובן)

אני לא זוכר את הטבלה אבל יכול להיות שאנחנו לא בלעדיים וחולקים את הבנד עם עוד משתמשים/שימושים.

אלוהים מצוי בפרטים הקטנים - משהת"ק ממש לא. בהמשך לדיון הקודם בתוך התחום המיועד ברובו לחובבי רדיו באזור 1 דהיינו 430-440 ישנה "מובלעת" לשימוש כללי: ISM 433/868 433 MHz-Band The 433 MHz-ISM-band covers the frequency range from 433.05 up to 434.79 MHz. It has already been used for a long time to realise customer-specific communication solutions for short and middle distances. With a transmit power up to 10 dBm one can achieve a coverange of several 100 m (open air conditions). In principal the modulation is not predefined. For simple applications AM is chosen, for more ambitious applications FM will be preferred. The only postulation for 433 MHz equipment is the CE sign. There are no additional limitations concerning the allocation of the availible bandwidth or time resources. So on the one hand you are allowed to perform a continuous transmission, on the other hand you have to deal with high noise levels caused by other 433 MHz-equipment. A safe data transfer can only be achieved over small distances or using powerful channel coding techniques. The usage of the 433 MHz-band demands a profound analysis of possible noise sources and of the requirements given by the application. If these requirements are met, the 433 MHz-ISM-band provides a cheap and easy way to establish a transmission.

4Z7DHD

New member
תחום 433

אין לי וויכוח עם המצוטט. אבל - כל זמן שמי שקובע הוא משהת'ק שלנו לא הייתי הולך לפינה ההיא. הרי אם הם ייצאו מדעתם ויתחילו לעשות את גו'ב הפיקוח והאכיפה - לא יהיה מי שיוריד את ישבנו של פורע החוק מהאסכלה (גריל בלעז ) . אני שם לב שהטבלה בת 10 - כאילו בעשר שנים האלו לא היו שינויים בהקצאות התדרים ובדרגות הרישוי. זו עובדה עצובה ומקוממת - אבל חוק הוא חוק, גם אם אינו צודק/הגיוני/בר ביצוע.

בלעז boiler plate והנה עוד מסמך מעניין ממרתפי משהת"ק שיעניין לא מעט אנשים כולל זוקיק. אגב המסמך כבר הופיע כאן לפני כמה שנים: תדרים המיועדים לשירותי אלחוט אזרחיים בישראל. http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/9/1059.pdf גם המסמך הזה לא צעיר וחבל שאין תאריך על מסמכים ממשלתיים אבל מסמכולוגיה/תעוד הם תורה בפני עצמה. אל תגידו לא ידעתי...

zukik

New member
מעניין איך משרד התקשורת יתיחס לציוד הנ"ל

http://www.cqham.ru/trx/mh430.htm באירופא הוא מותר לרכישה ללא רשיון עובד על תחום החובבים ..... מומלץ לא לשים ממסריםשהכניסה שלהם היא בתחום התדרים הנ"ל

למעלה