תחום הבניין.

תחום הבניין.

אני מאוד מתעניין בתחום ואני לא יודע למה לפנות: אדריכלות .. הנדסה אזרחית .. הבנתי שבאדריכלות המצב על הפנים .. רק אנשים שיש להם קשר לאדריכלים יכולים למצוא עבודה. וגם אז השכר מאוד נמוך ... לעומת זאת אני לא יודע איזה תפקידים בוגר הנדסה אזרחית יכול למלא, קראתי על המקצוע באתר של הטכניון .. אבל עדיין לא ברור לי עד כמה קשה או קל יהיה לי למצוא עבודה. ואותו דבר לגבי המשכורת .. וגם על התפקידים שמהנדס אזרחי יכול לעשות .. ? אם יש משהו בסגנון הטבלה שנתתם על המחשבים, זה מאוד יעזור לי.

הנדסה אזרחית

הנדסה אזרחית וארכיטקטורה די הולכים ביחד מבחינת ביקוש עובדים. שניהם תלויים בהיקף התחלות הבניה בתקופה נתונה. במצב של מיתון בהווה, לא לזה ולא לזה בקוש גבוה. בתקופות של גל עליה, וגאות במשק, לשניהם בקוש גבוה. מהנדסים מועסקים במשרדי ממשלה ובחברות בנייה ציבוריות ופרטיות. בדרך כלל הם עובדים במסגרת צוות המורכב מבעלי מקצועות שונים כמו - אדריכלים, כלכלנים, ובעלי מקצועות הנדסיים שונים, בהתאם לפרוייקט הנדרש. לעיתים קרובות עומד מהנדס אזרחי בראש הצוות. יש מהנדסים העובדים באופן פרטי בתפקידי ייעוץ, תכנון, פקוח וכקבלנים בכירים. לבוגרי הפקולטה חלק מרכזי בתכנון, פקוח וביצוע של פרוייקטים לאומיים גדולים כמו מוביל המים הארצי, נמלים, מסוף הפחם בחדרה, תחנות הכוח של חברת החשמל, פרוייקט נתיבי איילון, שיקום ערים, תכנון ובנית בתי מלון ומרכזי קניות, תכנון שדות תעופה אזרחיים וצבאיים, נתב"ג 2000 ועוד. העבודה מתבצעת בחלקה במשרד ובחלקה באתרי הבניה. תפקידים הקשורים במדידה ובפקוח על הביצוע כרוכים בעבודות שטח ובניידות.

למעלה