תחביב

תחביב

לא יודעת אם זה הפורום המתאים... בגיל 45 אמא לילד בן 11 ובפרק ב מורכב למדי עם הרבה ריבים ואולי אפילו פרידה , אני מרגישה ריקנות... מחפשת משהו שימלא אותי, ישמח אותי, יעניין אותי, תחביב כלשהו ...כי חוץ מעבודה.בית.אימון ספורט כשגרה ולא כתחביב אין משהו שאני מצפה לו...שנותן לי תוכן .
יש הצעות?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
רעיון מצוין

עיסוק שימלא אותך זה רעיון מצוין.
אין טעם בעיני להתחיל למנות לך את רשימת התחביבים הקיימת בעולם, בלי שתמקדי קצת -
האם מעניין אותך דברים הקשורים באמנות, או מלאכת יד?
האם קורס מרחיב דעת בנושא כלשהו?
מה דעתך לדפדף באתר כמו "חוג" ולראות אם יש משהו שנראה לך יותר בכיוון?
אולי דווקא משהו גופני כמו לימודי רפלקסולוגיה או רייקי?
או אולי למצוא ספורט שיגרום לך יותר הנאה מהאימון השבועי? יש קבוצות כדורעף לאמהות למשל.
עיצוב אופנה/סטיילינג? צילום? קליגרפיה?
יש המון המון אפשרויות - נסי לכוון קצת ונראה אם נוכל לעזור לך הלאה.

לענבל

ראשית , תודה על תשובתך.
עברתי בראש, ובאינטרנט על כל כך הרבה אפשרויות. אין משהו שאני מוצאת שממש "עושה לי את זה". פשוט אין. אני במעין ריקנות שכזו, מהבחינה הזאת. אין לי אפילו כיוון.

ענבל כהן חמו

מנהל
ריקנות

אבודה יקרה,
אני נתקלת לפעמים באנשים שמתקשים לדעת מה הכיוון שלהם.
הרבה פעמים זה בעקבות חסמים מסוג "זה לא שווה" "אין בזה טעם" וכדומה. לעיתים זה בעקבות חוויות ילדות מסוגים שונים - הורים פרקטיים מאוד שמכוונים לעשייה, או פרפקציוניזם - אי אפשר לנסות, צריך להיות תמיד הכי טוב בכל דבר שאתה עושה.
אילו דוגמאות שנתקלתי בהן, אבל יש עוד אפשרויות שגורמות לחסימה של התחושה שלך "מה עושה לך את זה". בטוח שיש דברים שמדברים אלייך יותר מאחרים, רק כרגע התחושה הזו חסומה או לא מתאפשרת.

מכאן קשה לעזור - צריך לברר יותר לעומק מה חוסם אותך.
יש לך רעיון?

לענבל

אני באמת לא מרגישה חסומה. במשך שנים חיפשתי משהו שימלאאותי במקביל למטלות היום יום..
עכשיו אני בצומת בחיים הזוגיים, עוברת תקופה לא טובה, ומחפשת משהו לנפש. להפך - הכל שווה בעיני כל מה שעושה טוב..וזה נורא להגיד, אבל עבודת יד אני ממש לא אוהבת ולא מתחברת, ככה גם ספורט, אני עושה כדרך חיים לא כתחביב.
לכן כתבתי פה...בטוח קיים דבר כזה ,רק שאני לא יודעת איך למצוא אותו...

ענבל כהן חמו

מנהל
התחלת למקד

לא הכול שווה בעינייך יקרה, וממש לא נורא להגיד את זה. זו בדיוק הדרך לחפש מה כן. עבודת יד את לא אוהבת, וגם לא ספורט. זה חשוב, כי זה מצמצם את החיפוש למקומות אחרים. וצריך להמשיך ולצמצם, ולבדוק מה באמת שווה בעינייך.
מה בעניין הרצאות או קורסים עיוניים? יש מגוון עצום, למשל:
  • נושאים באומנות
  • מקומות בעולם
  • נושאים בפסיכולוגיה
  • נושאים במדע
  • מה שקורה במזרח התיכון
האם כיוון לימודי מסקרן אותך?
אולי סיורים בטבע או בערים?
בישול?
האם יש משהו שהיית רוצה להתנסות במפגש אחד כדי לדעת?
יש אתר שנקרא funzing שבו אנשים מציעים סדנאות חד פעמיות בכל מיני תחומים. מה דעתך לנסות לבחור לך פעילות חד פעמית למשל משם? האם תוכלי להכנס ולבחור?
שתפי אותנו במה שאת מגלה בניסיון זה.

בהחלט אסתכל ותודה

אסתכל באתר שהצעת. לצערי למדתי כל כך הרבה שנים, שממש אין לי ראש וסבלנות לעוד משהו. גם אין משהו שמושך אותי.
אי גם בצומת בחיים הזוגיים, ממש לא טוב לי בזוגיות , ואני נשארת הרבה מהפחד להיות לבד...ושאני אומרת לבד אני מתכוונת לזה..אין לי גב של חברים ומשפחה שאוכל להשען עליהם.כבר הייתי לבד עם ילד לפני שנכנסתי לזוגיות הזו של פרק ב, וממש לא טוב לי..רק שגם לא היה לי טוב לבד,אבל גם בזוגיות אני לבד, אבל לבד מסוג אחר, כי יש מי שמחבק אותי בלילה...
לכן אנ מחפשת תוכן ...

ענבל כהן חמו

מנהל
אני לא בטוחה שאת בחיפוש הנכון

יקרה,
נראה לי שאת מנסה למלא את הריקנות שבבית בתוכן מבחוץ, אבל אני לא בטוחה שזה יעבוד.
בעצם, כל דבר שעולה אין לך חשק אליו. כי מה שאת מחפשת הוא הרבה יותר פנימי.
אולי הערוץ הנכון בשבילך הן סדנאות לפיתוח עצמי, ואולי תהליך אימון שיחזק אותך. אולי לא מקרי שפנית לפורום אימון עם השאלה על חוגים - כי השאלה היא לא על חוגים אלא על עצמך?
למה שתהיי בזוגיות חסרה כל חייך? מה יבנה את הגב שלך עם עצמך? מה יאפשר לך גם להיות לבד וגם להיות בביחד שטוב לך? אני חושבת שאילו השאלות החשובות כרגע.

כנראה שגם וגם

אני ללא ספק מחפשת למלא איזו ריקנות, וזה ללא שאין לי חשק למה שעולה, זה לא מעניין אותי..
לא יודעת מה יבנה את הגב שלי אם לא אני עצמי, ולכן ציינתי שאני בצומת.
אני קוראת בשקיקה את תשובותיך, תודה

ענבל כהן חמו

מנהל
מה מעניין

בוודאי שרק את תבני את הגב שלך. השאלה אם תבני אותו לבד, או שתעזרי במשהו. האם סדנאות שעוסקות ברצונות שלך, בצרכים שלך, בחוזקות שלך, בתשוקות שלך יכולות לעניין אותך?
מה מעניין אותך לגבי עצמך?
אם היה דבר אחד שהיית רוצה לשנות בעצמך, מה הוא היה?

אני מניחה

שאם אצטרך לבחור רק דבר אחד הוא יהיה לשדר חוזק, שלא יוכלו לדרוך ולנצל אותי.
מענין אותי לגבי עצמי למה אני משדרת חולשה לאנשים מסויימים, ולאחרים לא.
וכן, יכול להיות שסדנאות שציינת עשויות לעניין אותי, אם הן מאוד ממוקדות וענייניות.
תודות...

ענבל כהן חמו

מנהל
לשדר חוזק

יקירה,
עכשיו את ממוקדת בדבר שחשוב לך.
עד כמה שווה לך להתקדם איתו, בסקלה של 1 עד 10?

ענבל כהן חמו

מנהל
מה כדאי לעשות

יקירה,
נשמע ששווה להתאמץ בשביל משהו שכל כך גבוה על הסקאלה שלך.
אילו אפשרויות את רואה כדי לקדם את הנושא?

בהחלט שווה להתאמץ

בזמנו אפילו אמרה לי הפסיכולוגית שהלכתי אליה שאני לא אנצח באף דיאלוג... ושסביר להניח שאם אהעמוד יותר על שלי, לא אסתדר עםם בעלי כי הוא צריך מישהי שתהיה סמרטוט .. (טוב, לא במילים האלה, אבל זו היתה הכוונה).
אני לא יודעת איך לקדם את זה. אני קצת סקפטית בכל הסדנאות של העצמה אישית.
יש לך הצעות?

ענבל כהן חמו

מנהל
להתקדם

יקירה,
אני לא יכולה להמליץ על סדנאות, גם כי התנסיתי במעט מאוד מהן, וגם כי נראה לי שנכון יותר תהליך אישי (או קבוצתי) מתמשך ולא משהו חד פעמי, שמשאיר רושם שמתפוגג תוך כמה ימים.
תהליך של אימון אישי בוודאי רלוונטי עבורך.
מוקדם לומר כיצד זה ישפיע על יחסייך עם בעלך. לעיתים השתנות של אחד מבני הזוג מלווה בהשתנות של בן הזוג האחר - היחסים מתעצבים אחרת. זוגיות היא תמיד ריקוד בו שניים משפיעים זה על זה. גם כיום את משפיעה עליו - אם את חסרת גב, הוא לוקח על עצמו להיות הגב שלך. אולי יקל עליו לא להצטרך להיות גב, ואולי יקרה משהו טוב ביניכם? איני יודעת, אבל יש הרבה אפשרויות. העתיד לא מוחלט מראש.
מה יקרה אם תשתני ותתחזקי? האם את מוכנה לדרך כזו, על כל התוצאות האפשריות שלה?

גב

ענבל היקרה,
בעלי ממש לא מהווה גב עבורי, להיפך, וחסר לי קצת גב.גיבוי מבן הזוג. אני מרגישה שרק אני מגבה אותו, וסביבו הכל מתנהל.זו אחת הבעיות העיקריות שלי איתו.
הלוואי ואמצא דרך להתחזק.ברור לי שזה יגביר עימותים ביננו כי בעלי מאוד שתלטן .

ענבל כהן חמו

מנהל
שינוי

יקירה,
הדרך להתחזק עוברת דרך אימון או טיפול. זה תלוי בך. זה לא "הלוואי" אלא משהו שאת צריכה לבחור ולקדם בחיים שלך.
אמרת שזה הכי חשוב שיש, "10", לדברייך. מה את מוכנה לעשות כדי שזה יקרה?

ענבל כהן חמו

מנהל
שני כיוונים

אפשרות אחת - חפשי לך מאמן/מאמנת -
דרך הפורום, דרך לשכת המאמנים, דרך חיפוש בגוגל. סרקי את האתרים של המאמנים וראי אם האתר שלהם מדבר אלייך. שוחחי איתם טלפונית ובדקי אם נוח לך ונעים לך לשוחח. קבעי פגישה ראשונה, וודאי שזה מתאים לך וצאי לדרך.
אפשרות שניה - טיפול -
אפשר דרך קופות החולים, אפשר פרטי. בחלק מהערים יש תחנה לטיפול בזוג ובמשפחה - אפשר לקבל דרכם טיפול מוזל עם אפשרות לשלב את הבעל/הילדים בתהליך.
תתחילי לבדוק את האפשרויות ולראות מה מתאים לך.

למעלה