תחבורה ציבורית?

Yaron neu

New member
תחבורה ציבורית?

אני רוצה להעלות לכאן נושא נוסף שהוזנח במשך כל שנות צורן-קדימה ואף לפני כן בתקווה שעכשיו לקראת הבחירות תורם הכפפה איך יכול להיות שבני הנוער בצורן וקדימה לומדים ברבין (תל-מונד) ואין אפילו קו קטן ועומלל שמחבר בין שני המקומות? למה כל נסיעה לחבר מבית-הספר בו אני לומד מצריכה תיזוז של ההורים שלי? זה בזבוז של דלק, בזבוז של זמן ובזבוז של עצבים. יותר מזה! אפילו בשעות בית הספר, אם אנחנו לא מתחילים או מסיימים בשעה שרוב בית הספר מסיים בה, אנחנו נתקעים חסרי יכולת תחבורתית. אני רוצה להרים אצבע מאשימה כלפי המועצות שלא דואגות לקו שימנע את הרמת האצבע - לכיוון הנסיעה. אנחנו חייבים לחכות שתושב אחד מהישובים חלילה יחטף יאנס או ירצח? איפה אתם - נבחרי ה'ציבור'?

shavitmass

New member
תחבורה

ירון שלום רב, אכן בעיה קשה! שדורשת התיחסות. 1. ברגע שיוקם התיכון המשותף לתושבי צורן- קדימה, הבעיה תצומצם...מכיוון שהמרחקים יאפשרו גם נסיעה באופנים בין שני חלקי הישוב. שלפי דעתי מרבית מהמועמדים לראשות ולמועצה התחיבו שיפעלו להקמת (המשכת) השביל המחבר את צורן וקדימה. אבל עד שזה יקרה אכן צריך פתרון זמני! 2. הסעות ציבוריות נעשות על ידי מכרזים ואכן יש לפעול להוצעת מכרז להפעלת קוי שירות ציבורים בין צורן-קדימה לתל-מונד, ולצומת דרור. הבעיה העיקרית הינה הכדאיות הכלכלית של מפעיל/י הקו . מכיוון שבמידה והקו/ים לא יהיו כלכלים איש לא יגש למכרז. 3. יש אפשרות נוספת שיש לנסות לארגן הסעות מאורגנות (CAR POOL) של הורים בזמנים מסוימים מנקודות איסוף לנקודות הורדה לפי החלטה.- אולי דרך האתר של המועצה.../ מתנ"ס... הצעה כזו אכן דורשת התארגנות רבה אבל היא יכולה לתת פתרון מיידי לצורך בברכה, שביט מס

פנינה ק

New member
בעיה זמנית????

שביט, שכחת שתיכון, כולל חטיבת ביניים נגמר אחרי ארבע - שש שנים ושהתיכון שיוקם פה לא יכלול את התלמידים שלא לומדים כאן הינו תלמידי רבין והדסים לגביהם - יחלוף התיכון בלי שהיתה להם יכולת התניידות כלשהיא בלי תלות בהורים או ב"כח הזרוע" (כך קראו לזה החברה של הילדים שלי כשביקשו לנסוע בטרמפים לתל מונד וחזרה) קוראת לחשיבה ולמחשבה חוזרת למרות שכבר.... אין לי אינטרס בדרך זו או אחרת שתנקט...

shavitmass

New member
פתרונות

הי פנינה, אני לא מקבל את ההצהרות ש"לי אין אינטרס כי..." בטח לא ממך
לי יש ילדים שלומדים ברבין - הילדים שליוויתי ביזמים, הם ילדי כמו ביתי היחידה (שלומדת 2 דק' מהבית) לכולנו יש אינטרס כי אנו פעילים ואני רוצים ב-א-מ-ת לעשות יותר טוב לישוב. אני מבטיח שאעשה כל שביכולתי לפתור את הבעיה. איך? כנראה שגם בנושא זה צריך להיות יצירתי , אני אחזור עם תשובות (מבטיח) שביט

תותח9

New member
בנוסף לתשובתו של שביט

היות שתפעול קווי אוטובוס באיזור מסוים נעשה במכרז, והקו צורן-תל מונד לא נכלל בו - אין למפעיל הקיים (נתיב אקספרס) כל סיבה להפעיל את הקו. הוא לא יהיה רווחי, לדעתי. כדאי אולי לפנות מפעילי מוניות שירות באיזור (יהב, שי-לי וכו') - אולי להם ישתלם להפעיל קו כזה, עלותו (מיניבוסים) זולה יותר, אך אני לא משלה את עצמי שזה יתממש, ללא סיבסוד או תמיכה כלשהיא של מועצות תל-מונד וקדימה-צורן. היכון משותף ייפתח לכל המוקדם ב-2011-2012 ועד אז התלמידים ימשיכו לנדוד לתל מונד (כלומר, עד 2017 בערך, כשיסיימו אחרוני ילדי צורן שילמדו בתל-מונד) - הטווח בהחלט רחוק, ובינתיים הבעיה תתקיים

Yaron neu

New member
היה נסיון ליצור קו

והוא אפילו הגיע למצב שנקבע תאריך מימוש, אבל משום מה - זה נפל. אשמח אם מישהו שמעורב במועצה הנוכחית יספר מה עלה בגורל הפתיחה? אני בניגוד לשניכם חושב שלהפעיל קו שכזה יכול להיות דבר משתלם ומשתלם אפילו מאוד בעיקר בשעות מסויימות של היום. בנוסף ניתן לשלב תחנות נוספות כמו צורן-קדימה-תל מונד-רכבת

Master Stav

New member
מנורות ושביל אופנים והליכה

ביום העצמאות לפני שנתיים עלה ראש המועצה על הבמה בצורן ואמר אני שמח להודגיע שתוך חודשיים יהיו מנורות שיאירו את כל השביל בין צוקן לקדימה וזה לרווחת התושבים הרצים והרוכבים על אופנים ...... בתכלס לא זז כלום כך גם לגבי התחבורה ....כאב למי שלמדה ברבין לשעבר .... לא אחת נאלצתי לקחת את ביתי ואת חברי וחברותיה הן לבית הספר והן ממנו עקב ..ההסעות בעייה שחייבים לפתור ולפני 2017 ....גם אם בעלות חלקית של המועצה אני מסכים איתך שבנפשנו הדבר ואחד הטרמפים עלול להיות טרמפ לאסון !!!!

למעלה