תזמוני גסטון

תזמוני גסטון

עברתי שאיבה ברביעי האחרון והחזירו לי עובר טרי ביום שבת
הרופא רשם לי 4 גסטון בסה"כ כתמיכה + קרינון אחד ביום
את הגסטון הראשון הוא ביקש שיזריקו לי ביום השאיבה עצמו ואת היתר אני אמורה להזריק בקופת החולים

העניין הוא כזה- במרשם שנתן לי היה רשום גסטון, 4 אמפולות וזה מה שקניתי. הוא גם נתן לי הוראת הזרקה בה כתוב "פעמיים בשבוע" כהוראת הזרקה לאחיות, אך אמר שלאחר השאיבה יתן לי תאריכים מדויקים
לאחר השאיבה הוא כתב הוראת הזרקה מדויקת, ותזמן 4 זריקות- אחת כל 5 ימים- אבל הפעם הוא כתב PROGESTERON RETARD ולא גסטון
כנראה התבלבל (אני לצערי הייתי מסטולה לגמרי מההרדמה ולא שמתי לב לטעות)
רציתי לברר איתו מה העניין ומה עושים עם הטעות, אבל יום לאחר השאיבה שלי הוא טס לחו"ל וביקש שאפנה לרופא שמחליף אותו במחלקה על מנת לתקן את המרשם
הראיתי לרופא המחליף את המרשם המקורי (בו כתוב גסטון- פעמיים בשבוע) ואת זה עם הטעות בשם הזריקה עם התאריכים
הרופא מלמל משהו על כך שזה מוזר כי התזמון הוא פעם בחמישה ימים- וזה מתאים לפרוגסטרון ריטרד, אבל כששאלתי אותו אם יכול להיות שהרופא התבלבל לא רק בשם הזריקה אלא גם בתאריכי ההזרקה בהתאם- הוא רק אמר ש"הוא סומך על הרופא" ותיקן את זה בהתאם לתאריכים שהרופא רשם (כלומר החליף את השם פרוגסטרון ריטרד לגסטון והשאיר את התאריכים כפי שהם)
אני ממש חוששת עכשיו שהתמיכה תהיה פחות יעילה בגלל הבלבול הזה ושאפול בין הכסאות, בגלל הטעות של הרופא והעובדה שהוא לא בארץ ואין עם מי לדבר (כי הצוות הרפואי מן הסתם לא רוצים לסתור את דבריו- גם אם הוא טעה)

מעולם לא הזריקו לי לפני כן גסטון- התמיכה תמיד הייתה קרינון ואסטרופם, כך שאין לי מושג כל כמה זמן מזריקים גסטון בד"כ, מה נהוג והאם ההוראות האלו לא תואמות את הזריקה, ובאופן כללי עד כמה הזריקות האלו שונות זו מזו ועד כמה קריטי תזמונן
אני מתארת לעצמי שיש פה לא מעט בנות עם ניסיון בהזרקת גסטון- יש מישהי שיש לה עצה/ניסיון דומה?
אני מתכננת להתקשר מחר למחלקה ולבקש שבכל זאת יצרו קשר עם הרופא שלי ויוודאו איתו שההוראות תקפות, אבל אני קצת סקפטית אם יעשו משהו עם זה- בטח סתם יגידו שאעשה מה שכתב
מחר אני אמורה לעבור הזרקה שניה, והבאה בתור רק ביום ראשון הבא (כלומר- לא פעמיים בשבוע) וחשוב לי לברר את העניין לפני שיהיה פספוס

micbr12

New member
היי לך

גם אני לוקחת גסטון. בהחזרות הקודמות אני לקחתי פרוגסטרון אבל לא הצלחתי להשיג את הזריקה אז הרופא החליף לי לגסטון פעמיים בשבוע.
אני מזריקה (יותר נכון האחות..)ראשון ורביעי.

אנחנו אצל אותו רופא, לדעתי

את המלצת לי עליו
את מזריקה גסטון פעמיים בשבוע- וחוץ מזה את לא מקבלת תמיכה נוספת? בנרות? משהו נוסף?
הוא ענה לי שוב- שזה לא עקרוני (שהזריקה כל 5 ימים ולא פעמיים בשבוע)
אני מקווה שיהיה בסדר

micbr12

New member
ודרך אגב..

איפה עשית את השאיבה? במדיקל בהרצליה?
אם כן אני כמעט בטוחה שהאחיות יכולות להזריק לך בשבת.
הרי הם עושים שאיבות בימי שבת ויש שמה אחיות אז תבקשי מהן.

מקווה שכבר הסתדרת

בעיקרון זמני ההזרקה והמינונים הם מאוד אינדיווידואלים, לכן רק רופא יכול באמת לענות לך.
מהניסיון שלי, גסטון הייתי צריכה להזריק כל יומיים וריטאד כל שלושה, כך שאני מניחה שיש הבדל ביניהן.
בהצלחה :)

snir210

New member
גסטון

גם לי אחרי החזרה של עוברים טרים נתנו הוראה של הזרקת גסטון מיום החזרה פעם ביומיים 3 זריקות חוץ מהתמיכה של אנדומטרין ואסטרופן בהצלחה

נראה לי שיצא קצת לא ברור- אבהיר

קיבלתי מרשם לגסטון- 4 אמפולות סה"כ- הזרקה פעמיים בשבוע (פלוס קרינון אחד ביום)
הרופא לא ציין בדיוק באיזה תאריכים אני צריכה להזריק את הגסטון- הוא אמר שיגיד לי ביום השאיבה
&nbsp
ביום השאיבה הוא ***התבלבל*** וכתב פרוגסטרון ריטרד- וכתב תאריכים כל 5-6 ימים
אני לא מזריקה פרוסטרון ריטרד, הוא לא נתן לי מרשם לפרוגסטרון ריטרד- וכל התמיכה שלי מסתכמת ב4 גסטון וקרינון אחד ביום עד לבטא
&nbsp
החשש שלי הוא שבגלל שהוא התבלבל וחשב שהוא נתן לי פרוגסטרון ריטרד- הוא גם כתב תאריכי הזרקה ע"פ זה לאחיות (ולא ע"פ התאריכים של הגסטון- שאמורים להיות צפופים יותר)
הוא ענה לי עכשיו בsms שגסטון מזריקים פעם ב3-4 ימים ופרוגסטרון ריטרד אחת ל5, אבל שזה לא עקרוני- כלומר, הוא גם אומר בעצם שהוא טעה בתזמונים ותזמן בצורה שלא מתאימה לגסטון
&nbsp
גם ככה יש לי נטיה לפרוגסטרון נמוך ואני ממש חוששת שזה יפגע בהחזרה של העובר. האחיות בקופת החולים וגם בהרצליה מדיקל- לא יזריקו לי לעיתים קרובות יותר ממה שכתב הרופא- גם אם הן יחשבו שאני צודקת
אוף..... למה בכל סבב מחדש משהו מסתבך אצלי??
נמאס לי כבר להיות תלויה בחסדי הרופאים כדי להכנס להריון- עושה רושם שזה לא יקרה לעולם בקצב הזה

למעלה