תזכורת

אנדרי ז

New member
שלום וברוך הבא לח"כ טומי לפיד

קודם כל הרשה לי לברך אותך על בואך לאירוח, שמאורגן ע"י פורום שמייצג את המלחמה בכפייה והסחיטה החרדית והעושק שנכפה על רוב העם בעקבות אותה סחיטה, עקרונות שמנחים את המפלגה שבה שנינו חברים. בתור מנהל פורום שינוי בתפוז אשמח אם תבקר גם בפורום של מפלגתנו, תתרשם ואפילו תשתתף. לדעתי הפורום שלנו יכול להועיל מאוד למפלגה ביותר ממובן אחד, ולכן קידומו בתוך המפלגה יעזור מאוד לכולנו. ואקנח בשאלה, כיאה לאירוח שכזה. לאחרונה החלטת לקדם יחד עם ח"כ גפני מיהדות התורה חוק שאוסר לחלוטין מיסיונריות וגוזר בגינה עונשי מאסר בפועל. בלי קשר לעמדה עקרונית בעד או נגד מיסיונריות (שגם היום אסורה כלפי קטינים) תמוהה בעיניי העובדה שהחוק אינו מבדיל בין מיסיונריות של בני דתות אחרות ומיסיונריות חרדית יהודית. הכיצד אתה נותן את ידך לחוק כזה, שרק משחק לידי מאמצי ההחזרה בתשובה הנוראיים שאנחנו נאלצים לממן מכספי המיסים שלנו? בתודה מראש על תשובתך ועל עזרתך המקווה לפורום הצעיר של שינוי. אנדרי ז מנהל פורום מפלגת שינוי

תשובה

לאנדרי שלום ותודה על המאמץ שאתה משקיע בפורום שינוי בתפוז.אציע למנהלת אתר שינוי לעשות בינינו לינק. באשר לחוק נגד המיסיונרים: זה חוק שיוויוני, כי הוא אוסר גם פעולה מיסיונרית של יהודים - כלפי בני דתות אחרות. החזרה בתשובה אי אפשר לאסור בחוק, כי מה תכתוב: אסור שיהודי ישכנע יהודי אחר לקרוא תהילים? המיסיונרים רדפו אותנו בגולה, באש ובמים ותימרות עשן, במשך אלפיים שנה - מגיע לנו שיניחו לנו כאן. והלכתי על זה עם גפני כדי להפגין שבנושא הזה כל היהודים מאוחרים - מהקצה אל הקצה.

SmartCat

New member
ומה עם חופש הביטוי

שלום טומי, אני שמח על ההזדמנות לשאול אותך שאלה הצעת החוק שהגשת יחד עם גפני אוסרת לומר ליהודי בא ותקרא את הברית החדשה האם לדעתך אין זה נוגד את חופש הביטוי? הדת והמצפון? אם אני יהודי המאמין בעדי יהוה, לדעתך אצטרך לשבת בכלא אם אומר לחבריי היהודים שהאמונה בעדי יהוה היא האמת הגורמת לאושר? ואם תשובתך שאין זה נוגד את חופש הביטוי. למה לדעתך לומר ליהודי לקרוא את הקוראן שהוא אמת זה אסור ואפשר לאוסרו בחוק, ואילו לומר ליהודי תקרא תהילים אי אפשר לאסור בחוק? אשמח אם תענה לי על כל השאלות כי מטרידות הם אותי מאוד. במיוחד שהם באות ממפלגה שחרטה על דיגלה את הליברליות

yuvalshmuel

New member
ללכת עד הסוף!

שלום מר לפיד בבחירות הקודמות שמחתי לגלות בכנסת מפלגה שמייצגת את דעותי החברתיות. הייתי חייל קרבי בשלהי שירותו הצבאי, וקיוויתי שמפלגתך תוכל להזיז משהו בכנסת לכיוון מלחמה בכפייה הדתית ובחוסר הצדק המשווע שלה, ותמיכה בשכבות הביניים. אומנם לא נכנעת ולא הצטרפת לממשלה עם ש"ס כמו יוסי שריד, אבל גם לא הורגשת בכנסת בחקיקה למען החופש והדמוקרטיה- חקיקה למען חיילים משוחררים וחיילים קרביים, שיוויון בנטל- ימי מילואים מיסים וכד´.גם כאופוזיציה אפשר להלחם, ולא ייתכן שהחרדים טוענים שהחוקים של קצבאות הילדים למי ששירת בצבא הם אפליה- כשהאפליה היא בפטור משירות צבאי. כמו כן חשוב שתשים דגש גם על תופעת ההשתמטות מהצבא לא רק בשכבות החרדים אלא גם בשכבות החילוניות- כן גם שם לצערי יש נפילת ערכים מעוררת דאגה. ולסיום מר לפיד- אם תראה את עשיתך בתחומים האלה- צפויים לך קולות רבים נוספים בבחירות הבאות- בהצלחה!

תשובה

יש מחיר לכך ששינוי עומדת על עקרונותיה ואינה מצטרפת לקואליציה עם החרדים. כמפלגת אופוזיציה עם 6 מנדטים, היכולת שלנו לחוקק חוקים הנוגדים את עמדת הממשלה, התלויה בחרדים, מוגבלת. אנחנו עושים כמיטב יכולתנו ותרמנו תרומה חשובה מאד להגברת התודעה הציבורית נגד הסחטנות החרדית. אני מקווה, שהמאמצים שלנו יישאו פרי בבחירות הבאות. הסקרים מנבאים זאת. תמשיך לתמוך בנו ואל תתייאש!

notafish

New member
האסטרטגיה של שינוי?

ח"כ לפיד שלום, הטקטיקה של מפלגת שינוי ברורה לכולם: מלחמה בכפייה דתית בכל צורה ובכל מקום. מה שפחות ברור, לי לפחות, היא איך שינוי רואה את העתיד הרחוק יותר, נאמר עוד 10-20 שנה. לפי הנתונים הדמוגרפיים היום, המדינה תהיה מורכבת אז בעיקר מחרדים וערבים. זאת אומרת שעל פי עקרונות המשטר הדמוקרטי והשלטון הייצוגי, בהחלט סביר שיהיה לנו ראש ממשלה חרדי (בלי שמות), עם כל המשתמע מזה... חבר שלי טוען שהאסטרטגיה של שינוי צריכה להיות לנסות לבנות מובלעת חילונית בתוך מדינת ההלכה שתקום. כך שינוי באמת תדאג לאינטרסים של הציבור שהיא מייצגת. (זה גוזר אולי טקטיקה שונה מזו של שינוי היום.) אישית, אני מרגיש מאד לא נוח עם ההשקפה הזאת, אך קשה לי לסתור אותה. האם לך יש חלופה אופטימית יותר?

תשובה

הבעיה הדמוגרפית אכן מטרידה. זו אחת הסיבות שצריך להיפרד מהפלשתינאים. באשר לחרדים: לא צריך לעודד את ריבוי הילודה על ידי מתן קצבאות מוגדלות למשפחות מרובות ילדים. (זה לבד הגדיל את המשפחה החרדית הממוצעת בשנים האחרונות בילד וחצי). חוץ מזה, צריך למצוא פתרון לבעית גיוסם לצה"ל, כדי לא לצופף רבבות בחורים בישיבות המשמשות מקלט מפני הגיוס. וצריך לעודד את העליה מציבורים חילוניים, כמו הדרום אמריקה ומחבר העמים והחילונים במערב אירופה. מכל מקום, לא נקים מדינת גטו חילונית בתל-אביב!

alon14

New member
שאלה נוספת על דמוגרפיה לח"כ לפיד...

...בתגובה למה ש-notafish אמר על המצב הדמוגרפי במדינה, האם אתה רואה את שינוי משנה את המגמות הדמוגרפיות באמצעות חקיקה ומשמרת את המצב הנוכחי בו פחות מעשרה אחוז מהאוכלוסיה הם חרדים (או לפחות מקטינה את קצב גידול האוכלוסיה העצום שלהם)?

תשובה

התרופה היעילה ביותר נגד החרדיזציה היא הקידמה. ככל שנביא לכך שצעירים חרדיים יבואו במגע עם העולם החיצוני, השחיקה תגדל. לכן זו צריכה להיות מטרה בחקיקה, בהקצבות וכחינוך. אין להקציב כספים לבתי ספר חרדים שאינם מלמדים אזרחות, ציונות, מדע ואנגלית.

דנה83

New member
לחבר כנסת טומי לפיד,שלום!

ברצוני שתענה על כמה נושאים המטרידים אותי. אני יוצאת מנקודת הנחה שאינך בן אדם מאמין באלוהים. וברצוני לדעת אם כך על איזה עקרונות הינך מסתמך, שהמדינה בה אנו חיים הינה מדינה שייכת ליהודים ולנו היהודים הזכות לחיות בה . (אני מסתמכת על כך שדעותך הפוליטיים ימניים). אני רואה שהאמונה בארץ ישראל ואמונה באלוהים הולכים היחד ואינם ניתן להפריד בניהם. אני מסכימה איתך בנושא גיוס בחורי ישיבה ,ואני מאמינה שחלקם באמת יכולים להתגייס אלה פשוט שהם לא רוצים. מה שאני מנסה להגיד שישנם גם הרבה בחורים "חילונים" שאינם מעונינים להתגייס ומוציאים פטור בדרך לא דרך. הפתרון הוא לא בלחייב את הבחורים להתגייס אלא הדבר שחסר להם זה המוטיבציה להתגייס. בימינו שיש כ"כ הרבה פיגועים והמצב מאוד קשה ,כולם צריכים להתאחד ולהיות מאוחדים. ולא בשעה כ"כ קשה כמו בוקר אחרי פיגוע,להזכירך, אני מדברת על פיגוע בדולפינריום שקרה ביום שישי ולמוחרת בבוקר יצאה תעמולת שנאה בכך ,שהרבנים אוסרים על קבורת הגופות מפני שאינם יהודים, לאמיתו של דבר הרבנים השומריי שבת אינם אפילו ידעו על כך שקרה פיגוע ולכן לא היה מקום לכל התעמולת שנאה שנעשתה באותו יום. אנו חיים באותה מדינה ואנו חייבים לכבד אחד את השני יש לכם זכות לחופש אבל כל עוד זה לא פוגע באשים אחרים. תודה מראש דנה תושבת צפון ירושלים.

Almost me

New member
שאלה לטומי לפיד

ישנם כל כך הרבה נושאים בפוליטיקה הישראלית (כאן נולדתי, וכן גם כאן נולדו לי ילדי) וכל כך הרבה בעיות שלכאורה לכם (ואתה הוא חלק מ- 120 חברי הכנסת כרגע) נראות בלתי פתירות (אלא אם אתם בוחרים להתנגש האחד באחר) ולי ולעוד כמה עמך כמוני הן נראות נורא פשוטות. נורא פשוט לי לבוא לכל אדם שבוחר שלא לשרת בצבא ולא מסיבה רפואית (אלא מצפונית או הלכתית) ולאמר לו, לא רוצה לשרת בצבא? לא צריך תעשה איזשהי מקבילה שמקובלת עליך ועלי , נניח שרות לאומי בבתי חולים, בקטיף בפרדסים, בלימוד ילדים וכדומה ושמשך הזמן יהיה מקביל למשך הזמן בשרות הצבאי , הווה אומר שרות לאומי במשך שנתיים או שלוש ושרות מילואים לאורך תקופת זמן מקובלת בדיוק כמו חיילי צה"ל. ולמתנגדים מבין חברי הכנסת נסביר שמצוות עשה (לעזור לחולים למשל) קודמות ללימוד תורה. ואם הם עדיין ימצאו יבה להתנגד אפשר כמו שברק בזמנו הבטיח משאל עם על הגולן להוסיף פתקים בבחירות הבאות לגבי השאלה ולקבל את הרוב הדרוש לביצוע . שרות לאומי מלא ישפר את מצבינו להפליא, גם השנאה שקיימת בעם על חלק נכבד שלא משתתף בנטל תרד, גם העזרה שיקבלו הנזקקים תאפשר להפנות משאבים למקומות אחרים, חלק נכבד מהעובדים הזרים יהיה מיותר. איך זה שרק אנחנו חושבים על הפתרון הנ"ל שהוא גם הומאני וגם (לעניות דעתי) יהיה מקובל על מרבית העם. אז נניח שאני באמת חיה באספמיה, אי אפשר לנסות להגיע לאיזשהי פשרה במקום להתנגח?

Almost me

New member
שאלה לטומי לפיד

ישנם כל כך הרבה נושאים בפוליטיקה הישראלית (כאן נולדתי, וכן גם כאן נולדו לי ילדי) וכל כך הרבה בעיות שלכאורה לכם (ואתה הוא חלק מ- 120 חברי הכנסת כרגע) נראות בלתי פתירות (אלא אם אתם בוחרים להתנגש האחד באחר) ולי ולעוד כמה עמך כמוני הן נראות נורא פשוטות. נורא פשוט לי לבוא לכל אדם שבוחר שלא לשרת בצבא ולא מסיבה רפואית (אלא מצפונית או הלכתית) ולאמר לו לא רוצה לשרת בצבא? לא צריך תעשה איזשהי מקבילה שמקובלת עליך ועלי , נניח שרות לאומי בבתי חולים, בקטיף בפרדסים, בלימוד ילדים וכדומה ושמשך הזמן יהיה מקביל למשך הזמן בשרות הצבאי , הווה אומר שרות לאומי במשך שנתיים או שלוש ושרות מילואים לאורך תקופת זמן מקובלת בדיוק כמו חיילי צה"ל. ולמתנגדים מבין חברי הכנסת נסביר שמצוות עשה (לעזור לחולים למשל) קודמות ללימוד תורה. ואם הם עדיין ימצאו יבה להתנגד אפשר כמו שברק בזמנו הבטיח משאל עם על הגולן להוסיף פתקים בבחירות הבאות לגבי השאלה ולקבל את הרוב הדרוש לביצוע . שרות לאומי מלא ישפר את מצבינו להפליא, גם השנאה שקיימת בעם על חלק נכבד שלא משתתף בנטל תרד, גם העזרה שיקבלו הנזקקים תאפשר להפנות משאבים למקומות אחרים, חלק נכבד מהעובדים הזרים יהיה מיותר. איך זה שרק אנחנו חושבים על הפתרון הנ"ל שהוא גם הומאני וגם (לעניות דעתי) יהיה מקובל על מרבית העם. אז נניח שאני באמת חיה באספמיה, אי אפשר לנסות להגיע לאיזשהי פשרה במקום להתנגח?

tzfardea

New member
מצוות עשה קדמה ללימוד תורה?!../images/Emo105.gif

אני לא שמעתי על דבר כזה! חוצמיזה שלימוד תורה הוא לכשעצמו שירות לאומי!!!

הרמב"ם, מישהו?

הרמב"ם טען כי מי שפועל רק בצדקה ונמנע מעבודה, מחלל את תורת ה´. ושאלה לי אליך... האם תכיר גם ברפורמי שמתפלל למען ישראל בדרכו שלו כ"שירות לאומי"? או לחילופין, בבן דת אחרת (לדוגמה נוצרים משיחיים)?

תשובה

אכן, הרמב"ם גינה השתמטות מהצבא והשתמטות מהמלאכה בתירוץ של "ביטול תורה". אבל החרדים שלנו נשמעים לרמב"ם רק כאשר זה נוח להם.

למעלה