תזכורת - 1 במאי

Abaadi

New member
תזכורת - 1 במאי

מי שמעוניין להגיע, שיכתוב בתגובה לכאן או למייל [email protected] את ההמועצה שלו וכמה אנשים מעוניינים להגיע, על מנת שנוכל לארגן הסעות משותפות עם הנוע"ל. עד מחר יש לסגור את הרשימה. זה חשוב מאד, אז בבקשה שתפו פעולה. תודה.

מיכלצי

New member
יש לי שאלה.. לשחר יותר

כתבת באתר שמי שהולך להפגנה, שיביא מצלמה אתו ויעלה אח"כ לאתר תמונות מההפגנה. באמת באמת שלא נראה לי שזה המקום. רעי ניסח טוב ממני בשרשור בעמוד הקודם, אז לא ניכנס לזה... זה פשוט נראה לי לא במקום לשים באתר תמונות שמזוהות עם עמדות פוליטיות כלשהם, כשלתנועה אין צד פוליטי מובהק. כי היא מפחדת שיהיה לה כזה. וזהו. מאוד לא בא לי לאשר כזה דבר.

Abaadi

New member
אבל, ממתי דרישה לצדק ושיוויון

היא עמדה פוליטית?

מיכלצי

New member
מצטטת את רעי

"אם ההפגנה יוצאת בקריאה לשינוי פוליטי- כלומר לשינוי שלטוני. לדעתי לא ראוי שאנחנו כתנועה נשתתף בהפגנה הזאת כי אנחנו תנועה א-פוליטית אם ההפגנה יוצאת בקריאה למודעות חברתית- יהיה מצויין אם אנחנו כתנועה נשתתף בהפגנה הזאת כי זה ביטוי של הערכים שלנו המשתלבים בחברה ולאו דווקא בפוליטיקה" "לדעתי הפגנת האחד במאי בבסיסה תואמת את ערכי התנועה. אבל בשנים האחרונות היא הופכת להיות יותר פוליטית. ופוליטיקה היא תחום שאני חושב שהתנועה צריכה לא להתעסק בה ברמה התנועתית. (כתנועה א-פוליטית) ההתלבטות שלי היא אם אנחנו צריכים לבווא להפגנה כזאת שהיום מזוהה יותר ויותר כהפגנה פוליטית. אם אנחנו כתנועה בוחרים לא לצאת להפגנה כדי לא להתערב בפוליטיקה? או שאנחנו בוחרים לצאת לבטא את הערכים ולהביא למודעות דרך ההפגנה ונותנים לה צד יותר חברתי?" (נהייתי אדם שממש אין לו כוח לדיונים. איך לכל הרוחות זה קרה?!). שמעו, זאת הפגנה שעם השנים מקבלת יותר ויותר נופח פוליטי. אתה יכול לבוא ולייצג מה שבא לך בתור עצמך. זאת דעתי. ונראה לי לא נכון או בעייתי לפחות להעלות תמונות מההפגנה לאתר.

spraizler

New member
דבר ראשון אנשים יכולים לשלוח תמונות

אנחנו לא חייבים לאשר. דבר שני ואמרנו כבר גם, מי שיבוא להפגין יתן את הטון. אם אנשים מהתנועה שלנו יבואו עם אמירות חברתיות אני לא רואה שום פסול בלהראות את זה.

Abaadi

New member
כמו ששחר אמר

כשאת באה להפגנה, את קובעת את המסר שאת משדרת, את מחליטה על מה טיב המחאה. ככל שיהיו בהפגנה יותר אנשים, כך גם תובלט הדרך שבה אנחנו כתנועה מאמינים שהמסר הזה אמור לבוא לידי ביטוי. אין ממש טעם בלא להעלות תמונות לאתר רק כי קיים הסיכון שבתמונה תוצג מסר פוליטי של ארגון שהוא לאו דווקא בני המושבים, ממש מהסיבה שאין טעם לעצום את העיניים ולהתעלם מכך שהמסרים האלו קיימים. עלינו לכבד את אלה שמוחים בדרכם שלהם, ולמצוא את הדרך שבה המקום שאנחנו רוצים להגיע אליו משתלב במקומות שלהם, מבלי לנסות לברוח מהסיכוי שנכבד ונכיר בקיומה של דעה פוליטית מסויימת.

fate spinner

New member
אוו אני מרגיש מכובד ../images/Emo13.gif

בכל מקרה יצא לי לחשוב על זה מאז. העצרת ביום רבין לצערי הרב הפכה להיות אחד האירועים הכי פוליטיים שיש (בצורה שאותי כבר ממש מרגיזה) ובכל זאת כל שנה אנחנו מגיעים לשם כתנועה עם ועומדים ומדגישים את המסר החברתי שלנו. בין אם זה דמוקרטיה, נגד אלימות, סובלנות או מסר אחר. בסיכומו של דבר בין הסטיקרים של נוער מרצ-יחד לכרזות של "שלום עכשיו" אנחנו מגיעים עם מסר חברתי ומתנתקים מהאמירה הפוליטית שמציפה את העצרת אנחנו צריכים ליצור אותו דבר בהפגנת האחד במאי. לדרוש להשמיע את האמירה החברתית שלנו כאמירה חברתית (לא להיסחף לקראות כאלו ואחרות שלא מתאימות לנו כתנועה). לדבר על ניצול, ושוויון, ועבודה, כערכים החיוניים לנו בחברה ושנפגעו ולקרוא לציבור להתעורר ולפעול בנידון. אבל להיות שם למרות שגופים כאלה ואחרים רוצים לתת להפגנה אמירה פוליטית ולהתעקש על האמירה החברתית שבהפגנה

למעלה