תזכורת: קפה מאזה...

shirag1

New member
תזכורת: קפה מאזה...

היינו שם שוב בשבוע שעבר... מה אפשר להגיד? כל מה שהם עושים כל-כך טעים שפשוט בלתי אפשרי לצאת משם בלי בטן ענקית. למי שחדש, בקפה מאזה (ברחוב מאזה פינת אחד העם בתל-אביב) יש תפריט כריכים\עוגות ללא גלוטן- פשוט מעולה. כיף כיף כיף.

shirag1

New member
פיצה מטר גבעתיים

וגם שם היינו בשבוע שעבר (איזה סופ"ש חזירות...). נשאר להם המון פיצה ללא גלוטן מפסח, הם מבינים עניין וניקו את התנור במיוחד בשבילנו בלי שבכלל ביקשנו. הפיצה מעולה לכל הדעות. ודרך אגב הם אמרו שאם יהיה ביקוש הם ידאגו שיהיו שם בצקים ללא גלוטן כל השנה. אז יאללה לעודד וד"ש לצביקי.

סביוני

New member
ואני אכלתי במכולת הסינית!

שנים שלא אכלתי במדעסה סינית. המכולת הסינית בשיפולי שוק הכרמל (רחוב הכובשים): ברוטב הסויה שהם השתמשו למנות שלי לא היה גלוטן (הראו לי את הבקבוק שהם משתמשים בו). חלק מהתפריט מכיל גלוטן (עוגיות מזל דים סאם) אבל חלק ניכר מהדים סאם (כיסוני בצק) עשויים מקמח אורז ללא גלוטן. אכלתי שתי צלחות של מוקפצים (אני אוכל הרי כמות של לגדוד...), סלט, פחית של משקה תמרינדי, וקינוח מדהים - חלב קוקוס עם גרעיני טפיוקה מבושלים וקוביות מלון טרי. התפוצצתי... ויותר מכל: נהניתי!

אוף הקינוח הזה שלהם....

פשוט מדהייייייייייייייייייייים. באמת מזמן לא הזמנתי מהם אוכל *מבט חורש מזימות*

ועוד מקום עם קינוח דומה

שלדעתי אפילו עושים את זה יותר טעים - דים סאם (אלנבי 120), יש להם קינוח של גרעיני טפיוקה מבושלים בחלב קוקוס עם מלון וליצ'י, וזה לא פחות ממדהים.

limim

New member
והנה המתכון: קינוח טפיוקה מתוק

ממש קל להכנה. אני מאוד ממליצה... מתכון: קינוח טפיוקה מתוק - תאילנדי רכיבים: 1/2 חבילה טפיוקה מיץ מ-3 לימונים 1 כוס סוכר 1 קופסא חלב קוקוס משומר 1 קופסת ליצ'י משומרים, מסוננים וחצויים 1/2 מלון קלוף וחתוך לקוביות סירופ פטל אופן הכנה: 1. מביאים לרתיחה הרבה מים בסיר גדול, מוסיפים את גרגרי הטפיוקה ומבשלים כ-20 דקות. מסננים ושוטפים היטב תחת מים קרים זורמים. מסננים שוב. 2. מוסיפים לטפיוקה את מיץ הלימון, הסוכר וחלב הקוקוס ומערבבים. מוסיפים את המלון והליצ'י ומאכסנים ל-3 שעות במקר. 3. מדללים תרכיז פטל במעט מים ומקפיאים. לאחר כשעתיים גורסים את מיץ הפטל הקפוא במעבד מזון, כך שמתקבלים פתיתי פטל קפואים. 4. מגישים את הקינוח הקר בגביעי זכוכית ומפזרים עליו מעט מגבישי הפטל. אוכלים נאנחים ונשבעים שמחר דיאטה הערות: 8-10 מנות מקור המתכון: מסעדת "דים סם" בתל אביב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
והנה עוד גרסה: תאקו, פודינג טפיוקה

לא ניסיתי, אבל נראה לי אחלה.. מתכון: תאקו, פודינג טפיוקה וקוקוס רכיבים: פודינג 1.5 כוסות מים חצי כוס טפיוקה (כדורים לבנים יבשים) חצי כוס סוכר רבע כוס גרגרי תירס רוטב קוקוס 1 קופסא חלב קוקוס חצי כוס סוכר 1 כפית קורנפלור 1 כפית קמח אורז (או עוד קורנפלור) רבע כוס מים קישוט פירות טריים, למשל דובדבנים אופן הכנה: מתחילים בהכנת הפודינג: מרתיחים את המים בסיר ומוסיפים את הטפיוקה והסוכר. מבשלים כרבע שעה תוך השגחה, עד שכדורי הטפיוקה נעשים שקופים. מוסיפים את גרגרי התירס ומבשלים על אש בינונית עוד 5 דקות. מכינים את הרוטב: מבשלים את חלב הקוקוס והסוכר בערך 5 דקות עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מערבבים את הקורנפלור וקמח אורז (או עוד קורנפלור) יחד עם המים עד שאין גושים. מוסיפים את התערובת לחלב הקוקוס הרותח. מבשלים תוך בחישה טובה 5 דקות נוספות עד שחלב הקוקוס מסמיך מעט. גמר ההכנה: מערבבים את רוטב הקוקוס עם הפודינג ומוזגים לגביעי זכוכית בכמות של בערך חצי כוס לכל מנה. מצננים היטב. לפני ההגשה מקשטים את גביעי הטפיוקה בפירות טריים. הערות: באדיבות מלון הילטון מקור המתכון: מגזין האינטרנט מהמטבח באהבה-רות סירקיס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה