תזכורת לכולם

*gemini*

New member
תזכורת לכולם

כידוע, ישנה כרגע אפשרות להוסיף טאג ליינס. אני מבקשת שוב למי שמעוניין, לרשום הודעות ברורות שיתאימו לטאג ליין, או שאם אתם עונים על שאלה, אם אפשר לנסח בצורה כזאת שמהתשובה יהיה ברור גם מה השאלה. ככה אני אוכל להוסיף את זה לטאג ליין. אם מישהו רוצה לכתוב הודעה שלא קשורה לשאלה שנשאלה פה (הסברים, faq, וכו´), הוא מוזמן לשרשר את ההודעה לפה. תודה.

זהר פלד

New member
איך לדבג SQL בקלות...

אני רואה פה יותר מדי שאלות שמתייחסות להודאות שגיאה בנסיון לקרוא או לעדכן בסיסי נתונים. אז בתור התחלה, השגיאות הנפוצות: 1) פסיקים, גרשיים , גרשים בודדים, כל אלה ועוד מתערבבים בעינים ולא פעם ולא פעמיים הם הסיבה לשגיאה 2) משתנים שמשורשרים אל תוך ה SQL לא תמיד מכילים את הערכים שמצפים מהם, וזה בהחלט יתקע כל משפט SQL. 3) שגיאות בשמות שדות - כתבתי MYTabel במקום MYTable והלכה לי שאילתה... קורה המון. 4) שגיאות בהתאמה בין סוגי שדות לסוגי המידע, לדוגמה- ´Where Number like ´String וכו´... תהליכים ראשוניים לפתרון: שלב א) קודם כל, חשוב מאוד להפריד תהליכים: לשרשר את כל משפט ה SQL למחרוזת אחת, ורק אז לנסות לפתוח Recordset. שלב ב) לעשות response.write למשתנה שמכיל את משפט ה SQL - זה יהיה הרבה יותר ברור לראות איפה הפסיקים והגרשים, והאם באמת כל המשתנים ששירשרנו מכילים ערכים מתאימים. שלב ג) אם התחביר נראה תקין, יש לבדוק את שמות השדות בשאילתה לעומת שמות השדות במסד הנתונים, וכמובן את סוגי המידע. וחשוב לא פחות - לא להבהל מהודעות שגיאה! לקרוא אותן, ולנסות להבין אותן. תעברו עליהן עם בבילון אם צריך, העיקר שתבינו לפחות את הכוונה שלהן. בהצלחה...

זהר פלד

New member
מה אנחנו צריכים לדעת?

מדי יום ביומו מגיעות לפורום הזה שאלות בסגנון "למה זה לא עובד לי?", כשבהן מפורטת, במקרה הטוב, שורת קוד אחת (ובדרך כלל, היא מכילה שמות של משתנים או קריאות לפונקציות). אז הנה, אחת ולתמיד - מה אנחנו צריכים לדעת: א) פירוט של הקוד - אם אפשר - להעלות אותו כקובץ _טקסט_ מצורף, ואם לא, אז לתחום אותו בתוך ההודעה בין תגי code. ב) פירוט הודעת השגיאה. פשוט להעתיק אותה ולכלול אותה בהודעה - גם היא בין תגי code. ג) אם השורה שעליה מצביעה ההודעה מכילה קריאה לפונקציה - צרפו גם את הפונקציה, או לפחות את ההכרזה שלה (
function x(y,z)​
) זה המינימום ההכרחי.

למעלה