תזכורת לאנשי הפורום

מתמודדים לבד

רוב הזמן אני מרגישה לבד ללא תמיכה עם ההתמודדות שלי. אין באמת מערכת תומכת ואם יש התמיכה הזו לא מתורגמת למציאות בפועל. העזרה היחידה זה הפסיכיאטר שמטפל באמא שלי, וגם הוא רואה אותה פעם בחודשיים. כולנו יודעים שבחודשיים יכולים לקרות הרבה דברים !! מה גם שבמקרה גיליתי תוך כדי שיחה טלפונית איתו (שזה גם לקח לי הרבה זמן להשיג אותו) שהוא בכלל לא קרא את התיק שלה ולא יודע בדיוק מה היא עברה בשנים האחרונות. אני פוחדת לחשוב מה יקרה שגם התמיכה ה"מסכנה" הזו של הפסיכאטר תעבור לידיים אחרות מה עלול לקרות. זה באמת מעצבן.

תזכורת לאנשי הפורום../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ב-21:40 תשודר בערוץ הראשון התוכנית "מבט שני" על הרפורמה בשירותי בריאות הנפש. אל תפספסו.

ד קובי

New member
תודה יוסיפוס על ההמלצה לשידור

האמת אני כמעט ולא צופה בערוץ הראשון בהחלט אצפה הערב.

מ ה פ כ ן

New member
בוודאי... ../images/Emo6.gif

רק אם תבקש יפה... אני מדיי פעם מופיע בתקשורת, זה לא חדש...

הרפורמה

שמעתי על זה אבל לא הצלחתי להבין מה בדיוק הולך להיות ? האם זה שהבנתי שזה הולך להיות משהו לא טוב עבור הנזקקים לשירותי בריאות, זה נכון ? מישהו יכול להסביר ?

מהמדינה לקהילה

זו המשמעות של הרפורמה. כיום שירותי הבריאות לנפש הינם תחת אחריות ממשלתית (רפואית ותקציבית). כמו כל דבר שהוא תחת אחריות ממשלתית, הוא סובל מבירוקרטיה, אי-תקצוב משאבים נכון, חוסר פיקוח וכו' וכו'. כל אלו בתורם משפיעים ישירות על המטופל ואיכות השיקום שלו. עניין נוסף הרצון להעביר את הטיפול בנפגעי נפש מבתי החולים הפסיכיאטריים לשיקום קהילתי. הרעיון בכללותו הוא רעיון טוב - המדינה מכירה ביכולת הטיפול המוגבלת שלה ורוצה להעביר את השירותים לגופים אחרים, לקופות החולים שמתוקף תפקידן צריכות לטפל בנפגעי בריאות (ואלו גם כך משלמים מס בריאות וביטוח רפואו לקופות עצמן), וכך לשפר את את הטיפול בנפגעי נפש. הבעיה היא שאצלנו במדינת ישראל עושים הכל הפוך, קודם עושים רפורמות ואחר מסתכלים על ההשלכות. הממשלה מן הסתם תתנער ממתן תקציבים מסוימים לקופות החולים, לא תתמוך בשירותים קהילתיים (והרי כבר שכחנו שלא היה שנתיים בארץ שר רווחה), לא תפקח על מידת הטיפול והשיקום, ובסופו של דבר תתנער מאחריות באופן סופי. זה הסיפור על רגל אחת. אני מצרף שני קישורים: 1. מסמך רקע שהוגש לכנסת בנוגע לרפורמה. 2. רפורמה חסרת אחריות.

צפיתי בשידור ואהבתי במיוחד את מהפכן

אני מחזקת את ידייך מהפכן וחושבת בדרכך, המשך בפועלך ואשמח גם לשתף פעולה...

מ ה פ כ ן

New member
תודה - אפשר לצפות גם באינטרנט...

כנסו לקישור בחרו משמאל בתפריט התוכניות המשודרות את התוכנית מבט שני "איש לנפשו"

למעלה