תזכורת חשובה!

yotamstei

New member
תזכורת חשובה!

העצרת לזכר רבין מתקיימת במוצאי שבת ה-1/11 בשעה 20:00 בכיכר רבין בת"א. אני קורא לכל מי שחשובה לו המדינה הזו, ללא קשר לדעות הפוליטיות, להגיע לעצרת על מנת לבכות על הרצח הפוליטי הראשון (ונקווה שגם היחיד) במדינת ישראל ולהראות שחשוב לנו מעתיד טוב יותר. כמו כן, אני מציע לכם לדבר עם המועצות על מנת לאפשר הסעות ליישובים הרחוקים. תבואו, זה חשוב. שלום

THE sky angel

New member
אני רוצה להתייחס לקטע הזה....

שמעתי ששנה שעברה זה היה אשכרה מפגש פוליטי, כאילו, זה לא באמת הייתה עצרת לזכר רבין אלא עצרת פוליטית, וזה די מעצבן אותי ואני לא רוצה לקחת חלק בעצרת פוליטית אלא עצרת לזכר רבין- באמת על רצח פוליטי ולא סתם עצרת פוליטית שבמקרה רה"מ ז"ל מוזכר שם... מי שיודע אז הבחירות הם בערך בזמן הזה אז הגיוני שזה יהיה שוב עצרת פוליטית ואני לא יודעת מה לעשות... מה דעתכם?? וגם אני לא יודעת אם אני יבוא מבחינת נסיעות כי אני לא יודעת אם יש הסעות (נראה לי שלא מועצה קמצנית) אממ ויש יום למחרת בצפר.. מה דעתכם שוב?

yotamstei

New member
אני אנסה לענות לך

דבר ראשון הבחירות הן ביום שלישי ה-28/10 ככה שאין בעיה עם העניין הזה. בקשר לאופי של הפוליטי של העצרת. יצא לעצרת שם של מפגש פוליטי של אנשי שמאל שמקדמת את עמדת השמאל ולאחרונה היא באמת כזו אבל אך ורק מהסיבה הפשוטה, הרוב המוחץ של מי שמגיע לעצרת הם שמאלנים, ובכללם גם ארגונים (שלום עכשיו, מרצ ונוער מרצ, גוש שלום וכד') שמנצלים את העצרת להרמת שלטים בזכות השלום והפצת דעתם, דבר רלוונטי ואלמנטרי. אני משוכנע שאם יבואו לשם נציגים של נוער מולדת וירימו שלטים ודוכנים בזכות הטרנספר אף פעיל "שלום עכשיו" לא יגרש אותם בבעיטות. רוב הימנים שאני מכיר פשוט מתביישים או שפשוט לא מספיק אכפת להם....וזאת נקודה חשובה למחשבה.

מעיין©

New member
שטויות במיץ../images/Emo70.gif

יותם- אני חושבת שכדאי שתחשוב לפני שאתה מדבר. "רוב הימנים שאני מכיר פשוט מתביישים או שפשוט לא מספיק אכפת להם....?" מאיפה אתה מביא את הדברים האלה
אתה לא תמצא שלטים של מולדת מכיוון שהעצרת לזכרו של רבין מזמן כבר הפכה לעצרת למען השמאל
הנאומים מדברים על השמאל, מפלגות שמאליות פורשות חסותן על האירוע וכד' טיפשי להגיד שימנים מתביישים בדעה שלהם ולכן לא באים לשם. הם לא באים לשם כי הם לא רואים לנכון להביע את דעתם הפוליטית בעצרת למען הדעה הנוגדת.

yotamstei

New member
ושוב אני נכנס לעניין הזה

א) אני חייב להודות לך על הזלזול באינטליגנציה שלי. באמת, לא כל יום מישהו מתווכח איתך על משהו שאתה אומר על סמך הכרות אישית שלך עם אנשים אחרים. אני מודיע לך שרוב הימנים שאני מכיר לא מרגישים צורך ללכת לשם כי זה פשוט לא ממש חשוב להם וחלקם הקטן אמנם (הלוואי והיה גדול יותר) גם מתביישים (כידוע הרוצח היה פעיל ימין). אז כן, אלו הם הימנים שאני מכיר, יכול להיות שהם "מקולקלים" או לא מייצגים את רוב הימין אבל זה מה יש ואני אודה לך אם לא תזלזלי בחיי הפרטיים. תודה. ב)העצרת לזכר רבין היא לא עצרת פוליטית של השמאל, אם כי אין להתעלם מהעובדה שרבין הוביל דרך מסוימת שבגללה הוא גם נרצח. ג) אני יכול להעיד על חבר שלי, שאני לא אזכיר את שמו, ימני בהחלט, ששנה שעברה בא איתי לעצרת כי היה לו חשוב להראות כבוד. אז נכון, הוא לא לקח סטיקרים מ"שלום עכשיו" או התרועע עם אנשי "נוער מרצ"...אבל הוא בא והראה כבוד בדרכו. ותאמינו לי שאף אחד לא הרביץ לו. בשורה התחתונה, העצרת היא לזכר ראש ממשלה ישראלי שנרצח! ואם לא נעים לכם לחשוב עליו כעל רבין של אוסלו ושל הסכם השלום עם ירדן, תחשבו עליו כמפקד חטיבת הראל, כובש הדרך לירושלים, רמטכל מלחמת ששת הימים ועוד רבות וטובות שהאיש עשה למען המדינה שכולנו כל כך אוהבים. מקווה שהנקודה הועברה שלום השורה התחתונה היא כזו, נרצח ראש ממשלה בישראל. זה בכלל לא משנה אם הוא היה מהימין או מהשמאל. אני אישית יכול להעיד על חבר שלי,

פIלי

New member
זה מעניין

הימנים מתביישים כי הרוצח היה ידוע כפעיל ימין? זאת אומרת שגם אנשים בעלי שיער שחור מתביישים כי לרוצח היה שיער שחור? אף אחד לא מתבייש ללכת לעצרת לזכר רבין כי הוא פעיל באותו גוש פוליטי (בערך) שגם הרוצח היה פעיל בה. תעשה לי טובה.

yotamstei

New member
ההבדל...

בין עניין השיער לעניין הגוש הפוליטי הוא שאותם אנשים בעלי שיער שחור לא עמדו בהפגנות והסיתו נגד ראש הממשלה בתקופה שלפני הרצח. אותם אנשים בעלי שיער שחור לא הניפו כרזות בהן נראה רבין במדי אס.אס. ובהן נכתב שהוא בוגד ורוצח, אותם בעלי שיער שחור לא הפנו את פניהם בכל פעם שנתבקשו לקחת אחריות על אותה הסתה שהובילה לרצח הנתעב. אנשי גוש הימין כן. ואני באמת מבקש לשים קץ לדיון הזה כי אני חושב שהוא חסר טעם ומטופש. אני חוזר בי מקריאתי לאנשי הימין לבוא להפגנה, זאת כנראה טעות לחשוב שאכפת לכם. מצטער על השימוש בדמגוגיה זולה שכזו אבל אף אחד מפה לא הראה לי אחרת ( וזה כולל גרעינרית בתנועת נוער ציונית, לתשומת ליבך). אני משנה את קריאתי ומעכשיו היא מופנת לאנשי גוש השלום בלבד, אנשי השמאל אוהבי האדם. בואו בהמוניכם להפגנה על מנת לתמוך בשלום ולהביאו על אף התנגדות הניצים משני הצדדים. שלום (מי שרוצה מסיבה נעלמת מעיני להמשיך את הדיון שיחפש אותי באיסיקיו)

מעיין©

New member
עכשיו אתה רומז שאני לא ציונית../images/Emo35.gif

מה הקשר
זה שאני לא מאמינה בדרך השמאל לא אומרת שאני לא מכבדת ומעריכה את רבין. מעולם לא האמנתי בדרכו, ולעולם לא אאמין, אבל זה לא אומר שאני לא מוקירה את האיש. אם וכאשר תהיה עצרת לזכר יצחק רבין, שלא תגלוש להשתלהבות פוליטית (כמו שהיו בשנים הראשונות לאחר הרצח, לתשומת לבך)- אני אהיה שם. כל עוד זה רק משמש במה לפוליטיקה , זה אפילו פוגע בזכרו של רבין בכך שזה לא למענו ולזכרו אלא למען עידוד וטפיחה על השכם לשמאל בישראל. לי אין מה לחפש שם. כשתרצה להסביר לי מה הקשר בין זה לציונות אני אשמח לשמוע, כי דוקא זה שאני גרעינרית מראה עד כמה אני ציונית, בכך שאני תורמת לחברה בישראל, ולא זה שאני לא רוצה ללכת לעצרת. אז בבקשה ממך- אל תעליב את האינטיליגנטציה שלי.

kedeman

New member
למען פיתוח הגיוני של הדיון

בואו כל אחד יפתח הודעה אחת מהדיון הזה, ולא משנה איזה הודעה בדיוק, יחפש שם מילה כלשהי (לא משנה באמת איזה מילה), ויהפוך את מה שנאמר בה למשהו שאמרו עליו שהוא כן או לא באופן עקרוני לדיון הזה כן יש מקום פה בפורום יש לו מקום מאוד חשוב לדעתי בתור תנועה שמחנכת לגיבוש עמדה מותר להתווכח ויכוחים פוליטיים אנחנו לא ימניים או שמאליים בתנועה יש כאלה וכאלה רובנו עדיין לא עם דעות לחלוטין מגובשות ויש לנו עוד אפשרות לגבש דעה כדי לעשות את זה צריך לשמוע דעות, כמה שיותר דעות כאלה שאני מסכים איתן - כי קל לי לשמוע דעות כאלה, הן נוחות לי והרבה דעות שאני לא מסכים איתן - קשה לשמוע אותן, קשה לא להתפרץ על מי שאומר אותן בצרחות כי הוא לא מבין על מה הוא מדבר (ובאותה נשימה גם לחתוך אותו באמצע המשפט בלי שהוא מגיע לפואנטה האמיתית) אבל רק אדם ששמע הרבה דעות יכול באמת להחליט על דעה אחת ואדם ששמע דעות ששונות מהדעה שלו יהיה אדם משכיל יותר. אולי הוא לא יסכים עם הדעות האחרות, אבל הוא יכיר אותן וידע מה הן אומרות (והן לא אומרות "הימנים שונאים את כל הערבים""השמאלנים היו מוכרים את האימא שלהם בשביל להציל ערבי") אם אתם מוכנים להמשיך לפתח את הדיון הזה - הוא יהיה רק לטובתנו אבל כדי שהוא יהיה ככה כל אחד צריך להגיב כשהוא רגוע ולא כועס על מי שהגיב אליו וכל אחד צריך להסביר את עצמו, בלי כעס תבינו פשוט שמי שקורא את מה שאתם כותבים אולי לא ראה אף פעם את הזווית שממנה אתם מדברים

fresh mishmesh

New member
../images/Emo45.gif you go girl

סליחה שי
לא התכוונתי להעליב אבל you go הולך עם girl טוב נו You Go Shay!

פIלי

New member
עכשיו הבנתי את הבעייה

אתה לא מבדיל בין גוש הימין ובין שלושת התומכים שיש למפלגת חירות. באמת אין טעם להמשיך לנהל את הדיון הזה.

S a l i t

New member
אנלא הולכת להגיד כלום חוצמה

אני ימנית ואני לא מתביישת בכלום ולהיפך הייתי מאוד רוצה ללכת ואני לא הולכת לשמה מסיבות ממש אבל ממש לא קשורות אני חושבת שהרצח הזה זה בושה לעם ישראל ולא לאף אחת מהצדדים הפוליטיים שלו.

THE sky angel

New member
אכפת להם!!!

אבל בגלל שהם רואים את מה שקורה שם הם פשוט מרגישים לא שייכים!!!!!! (לא קראתי את התגובות אחריי אז מצטערת אם חזרתי על משו..)

go golan go

New member
נכון

שנה שעברה לעצרת באמת היה אופי פוליטי, אבל לדעתי זה יותר חשוב למה את באה לשם- אני אישית באה כי עצוב לי שמקרה כזה קרה בארצנו. יש לי דעות פוליטיות, אבל אני לא חושבת שעצרת רבין זה המקום לדבר על זה. שנה שעברה היה לי קשה עם כל הפוליטיקה, אבל אחר כך החלטתי שאני אמשיך לבוא, כי לי זה חשוב, בתקווה שיש עוד אנשים כמוני (ואני מאמינה שיש פה כאלה...)

קשתונה

New member
יש לך מזל שלא ראית

את העצרת של יוסי יפה... יש ליוסי יפה מזל שאני מאוד מעריכה אותו...אחרת פשוט הייתי קמה והולכת משם...לא שזה מזיז לו...אבל פאק! יעיד מי שישב לידי שאני ממש כעסתי! עמדו להם אנשים גדולים ומכובדים (פיכס...) כמו ראש מועצת מעלה יוסף וכדומה ונאמו פוליטיקה טהורה!!!!! חשבתי שאני חוטפת את הקריזה של החיים!

קשתונה

New member
חוץ מזה שכל הכבוד לקשת...

ואני צריכה שתעזרו לי אלה כי המדבים של הגולן חוץ מהמדב שלך...מזה עצלנים!!!! והם לא זזים! אז יאללה להפיץ!

S a l i t

New member
בסדר אני יפיץ באזור

בוקר טוב לכל המתעוררים למיניהם אגב.

smady by

New member
דבר ראשון...

אני באה... דבר שני- רק הערה קטנה- זה הרצח הפוליטי השלישי במדינה.. הראשון שנעשה ע"י "אחד משלנו"...

taltoolit

New member
אז ככה...

חוץ מהשנה הראשונה לעצרת שבה היה ממש הלם ראשוני היא לא הייתה כלכך כלכך פוליטית כמו ששמים לב בשנים האחרונות. אבל אני לא חושבת שאי פעם היא תחזור להיות כזאת במיוחד שהדעות הופכות להיות כלכך קיצוניות בין שני הצדדים. מה שכן למרות שזה בלתי נמנע זה גם לא הכי מכובד בעולם אבל יותם אני לא ממש מסכימה אותך כי רבין לפני שהיה פעיל שמאל היה בנאדם וזה שיגאל עמיר היה ימני לא אומר שכולם חושבים כמוהו ואני בטוחה שלא. (אני יודעת שלא אמרת את זה במכוון רק הקטע שלימנים אין מקום בעצרת קצת גרם לי להסיק את זה). אז בכל אופן אני לא חושבת שאנשים ימנים מתביישים לבוא לשם, ואני חושבת שכבר מזמן עברנו את התקופה שבה היו מסתכלים על ימנים ככאלה שחס וחלילה תמכו בדרך של יגאל עמיר למרות שאני בטוחה במאה אחוז שאפחד מהם לא חשב כך. אבל חשוב נורא לזכור שהעצרת הזאת היא דבר ראשון לזכרו של הבנאדם האישיות נכון שגם הדעה הפוליטית נכללת אבל זה גם בא להזכיר לנו עד כמה המצב הדרדר בגלל סתם איש מטומטם שהתנגד לדעה של איש אחר ולהזכיר מה לא עושים במקרה כזה לכן לדעתי כן חשוב שיהיו ימנים בעצרת הזאת עם שמאלנים יחד שיוכיחו שאפשר גם אחרת ואפר לנהל משא ומתן ואפשר לגשר קצת בין שתי המחנאות ושאף פעם אף פעם דבר כזה לא יחזור על עצמו.

למעלה