תזכורות

עוף כנף

New member
תזכורות

עם הפנים קדימה. בהווה מתחדש, ולעתיד חדש. אבל מדי פעם מגיעה איזו תזכורת ממסעות העבר, ושוב חשים את הכעס, כאילו זה קורה כאן ועכשיו. נכון. התגרשנו. נכון. האהבה בינינו כבר מזמן איננה. נכון. אנחנו בקשרים חדשים, או בדרך לכאלה. אז, למה בכל זאת כשיש תזכורת מהעבר, עולות תחושות הכעס האלה? השבוע נודע לי שהעובדת שלו התגרשה. טוב, זו לא סתם עובדת. זוהי העובדת שמהרגע שהתחילה לעבוד אצלו, החלו לחול בו שינויים. זו היא שבזכותה התחיל להתלבש יפה יותר לעבודה, ולהתבשם (אחרי שנים בהן טען בעקשנות שהוא מריח טוב גם בלי דאודורנט ובושם..) זו היא, שתמיד ישבה או עמדה בקרבה גופנית אליו, זו היא, שמדי יום קבלה הסעה אישית... בנגוד לעובדיו האחרים... זו היא שנהלה איתו "שיחות נפש", זו היא ש"במקרה" תמיד פגשנו כשנסענו לבריכה, והוא שיחק איתה ועם ילדיה, במקום עם ילדיו עוד כשהיה נשוי, בלי להתחשב בבני הזוג שצפו בהם... זו היא שנסעה איתו לימים שלמים של "פגישות"... זו היא שאמרתי עליה: אם נתגרש, לא הייתי רוצה לדעת שאתה תהיה איתה... והיא עוד היתה נשואה. אז, עכשיו נודע לי שהתגרשה. כשעברה דירה, הוא היה שם ביום ראיית הילדים, נסע איתם לעזור לה ולהסיע אותה ואת ילדיה. וכאילו אימתה בגרושיה את כל התנהגותם במשך השנים. נכון. לא מרגישה כלפיו אהבה, לא מרגישה שנאה, ולמעשה, התחושות היחידות שעולות בי כלפיו בזמן האחרון הם רק בהקשר לראיית הילדים, ונסיונותיו לצמצם את הזמנים הללו. אז, למה בכל זאת כל כך התרגזתי כששמעתי על גרושיה?

כי קיבלת תזכורת

בגלל שכששמעת נזכרת בכל מה שהיה והיית שם שוב לרגע, במקום ההוא של האישה הנבגדת,במקום ההוא של אותו גבר שמריח נפלא רק כשהוא הולך לעבודה. כי באותו רגע ששמעת חזרה תחושת העלבון. והסיבה הכי גדולה כי את בן אדם,יש לך רגשות ומה לעשות, אנחנו יכולים להבין נפלא דברים בהגיון אבל לרגש זה לא אכפת, לרגש יש חיים משלו ואף הגיון לא יכול לו.

ophra

New member
בטח שזה כואב.....

זה הכי טבעי בעולם והכי לגיטימי והדבר היחיד שאני יודעת לעשות במקרים כאלה זה פשוט לתת לזה לחלוף, עם הזמן. אבל יש דרך גם למנוע, לפעמים... בתחילת גירושינו, כשה-X עוד גר ממש ליד, בשכונה היה קורה מדי פעם שהוא היה מבלה את אחר הצהרים עם הילדים ועם חברות טובות שלי וילדיהן מטבע הדברים - היו יושבים ומקשקשים והוא, היה מספר להן על חייו האישיים מחשבותיו ורגשותיו. אני לא יודעת אם הוא היה נאיבי מספיק כדי לחשוב שהדברים לא יעברו אלי או מתוחכם מספיק כדי להגיד אותם בכוונה שיעברו אלי (מהכרותי איתו אני חושבת שזו האפשרות הראשונה) אבל כל זה לא משנה מה שמשנה זה שהייתי מקבלת אינפורמציה כמעט מלאה על המתרחש בחייו וכשהגיעה מי שהפכה לבת זוגו הנוכחית הייתי עדה מהצד להשתלשלות מערכת היחסים שלהם בתחילת דרכה כשסיפרו לי שהוא אמר פעם אחת את המילים: "אני מרגיש איתה כמו שלא חשבתי שאני יכול בכלל להרגיש בחיים" חטפתי אגרוף בבטן דומה, נראה לי, לזה שאת קיבלת בדיוק עכשיו... מאותו יום ואילך (בעצת הפסיכולוג שלי...
) ביקשתי שיפסיקו לספר לי לא רוצה לדעת ולשמוע!! למה לי? אז נכון, אינפורמציה כזו שהגיעה אליך היתה עושה את דרכה אליך מתישהו בכל מקרה ולפעמים אי אפשר למנוע את הכעס והכאב שמתלווה ל"תזכורות" כאלה אבל ככל האפשר - אני ממליצה בחום! לשמוע ולדעת כמה שפחות.... מקווה שהכעס והכאב יעברו לך מהר הסחות דעת בדרך כלל עובדות...

*יערית

New member
אויש עפרה....

כואב כואב כואב..... ובטח מרגיז....כי למעשה הכתובת היתה תלויה על הקיר..ואת לא דשת בקטנות שכאלו! סמכת בטחת האמנת תמכת והסטירה לא הרחיקה לכת להגיע! זה מה שכואב..שאולי יכולנו לעשות אחרת ולא לתת לאחרים לעשות מאיתנו צחוק או לפגוע בנו. דיברתי ברבים אם כי לא חשתי נבגדת מעולם..אבל התחושה כ"כ מוחשית גם ע"י חברים ובני משפחה.

עוף כנף

New member
בילוי משותף

משהו מוזר: דווקא היום, כשכתבתי את הדברים, הוא הקדים לקחת את הילדים, כדי לבלות איתם בים. ומה יכול להיות טוב מזה? לפני כמה דקות דברתי עם הבן בטלפון, וברקע שמעתי... את ה"עובדת" קוראת לבתי... קול שאני מזהה כבר שנים. כן. אחוד משפחות.

עתליה 217

New member
חדשה כאן

קראתי והרגשתי שאני הייתי באותו סרט. אצלי הוא עם המזכירה שלו. אחרי הרבה שנות התכחשות לקשר בניהם. למרות שתארתי לעצמי, היה בוקס בבטן ביום שהילדים סיפרו שהיא שם, הוא מסתיר את זה ממני עד עצם היום הזה. הוא היה עלוב מספיק (עד שהתגרשנו) כדי להוציא עלי אין סוף זבל במקום לבוא ולהגיד- הלכתי כי התאהבתי בה. ולכן אולי מקור הבוקס שלי. בכל מקרה, אני יכולה לספר לך שזה הולך ומתעמעם, ומכיוון שבאמת אין שום דבר שיכל לשנות את זה, הדרך הטובה ביותר היא באמת לדעת כמה שפחות (כמו שכבר כתבו לך כאן)

הרגש "ההוא" שלא מזכירים את שמו

אעיז להגיד את המילה הירוקה ההיא זו שאנו מנסים בכל כוחנו להסתיר לטאטא מתחת לשטיח להעלים קינאה וקינאה היא רגש לגיטימי קינאה על שהוא/היא מצאו לעצמם חיים חדשים בעוד אנו נאבקים להשרדות, לבניית ה"אני" שלנו מחדש אין צורך להיאבק ואין צורך להרגיש אשמה ובהחלט אין צורך להדחיק זה אך טבעי אז, תני לעצמך להרגיש תני לעצמך לכאוב כי מתוך הכאב תצמח אישה חזקה יותר

עוף כנף

New member
הפעם לא קנאה

במקרה הזה ההרגשה אינה קנאה. איני מקנאה בו על שמצא חיים חדשים. מיד אחרי עזיבת הבית כבר היה בקשר רציני (מאד) עם מישהי אחרת, ואף הכיר לה את ילדינו. עם העובדת שלו הרגשתי היא יותר כעס (וכמו שאמרו,) וגם עלבון. בידיעה שהיא התגרשה, ובידיעה שלמעשה שניהם מימשו את מה שהתחילו בזמן היותנו נשואים, עלו בי כל ה"תסכולים" של תקופת הגילוי הוודאי של הבגידה. ובשעות האלו, לאחר ששמעתי את קולה, ושאלתי את בני: "זו ...?", כעסתי על ששניים אלה, שבקשריהם די הרסו לנו (לא, זאת לא היתה הסיבה היחידה) את חיי הנשואים, מפגינים את קשריהם ההדוקים ליד ילדינו. והבן שלי בוגר ומבין. ובטלפון הוא אמר לי כמה לא נעים לו שם (עוד לפני ששמעתי את קולה).

נורית30

New member
את יודעת מה אמרו לי?

תסתכלי עליהם ותדמייני מה יקרה לקשר שלהם בסוף. תחשבי על התכונות הרעות שלו שבגללן לא הסתדרתם, ואיתם היא תצטרך להתמודד. אני מקווה שזה מתאים גם לגבייך. בכל אופן, אני מזה מבינה אותך. זה כואב. גם כשמתחילים לצאת עם אחרים, ואת חושבת שהתגברת על זה, לראות אותם ביחד, זה כואב .

למעלה