תזונת שרקנים

0יערה

New member
תזונת שרקנים

שלום לכולם הגור הקטן ("גורגור") תודה לאל מרגיש טוב... הוא רק מפוחד בצורה לא רגילה (לעומת הוריו או איך שהיה לפני שהם מתו) וכל היום מתחבא... הפעם היחידה בזמן האחרון שראיתי אותו יוצא ומתרוצץ בכלוב היתה לפני יומיים או שלושה וכשעה (אולי פחות) אח"כ גיליתי ג'וק בסביבת הכלוב... יכול להיות שהוא הרגיש משהו או שאולי הג'וק הגועלי היה בכלל התוך הכלוב?? עוד תופעה מצחיקה - כל יום אני שמה לו חתיכות מלפפון ירוק בכלוב... הוא מתחבא כל היום בבית מקרטון ששמתי לו בכלוב ובשניה שאני מפנה מבט הוא מצליח לגרור את המלפפון אל תוך הבית ואוכל אותו שם... כשהוא מסיים הולך ו"מגניב" את השני פנימה... חחחחח זה מצחיק כי זה כל כך מהר ובשקט מוחלט!... :) בכל אופן שאלתי היא כזו.. אמרתם לי שרצוי לתת לו הרבה פלפל אדום כי זה מכיל המון ויטמין C... מה אני עושה אם הוא לא נוגע בזה? הוא מסרב לאכול פלפל... לעומת זאת מלפפון ירוק - כמה שיותר ככה יותר טוב... גם חסה הולך... מה מומלץ לי עוד לתת לו כדי שיקבל את כמות הויטמין הדרושה לו? תודה לכולם!

pRimaVeriTaVIV

New member
לא קריטי

הסיבה שממליצים דווקא על פלפל אדום היא שהוא מכיל כמות גדולה יותר של ויטמין C, אפשר לתת גם דברים אחרים. לפי המאמר-אפשר לתת גם ברוקולי (5 כפות ביום) או פטרוזיליה (אותה כמות) או כף גויבה וכו' וכו' (רק להרגיל אותו לאט ובהדרגתיות. מעבר חד עלול לגרום לשלשולים)

pRimaVeriTaVIV

New member
ושכחתי להוסיף (גם לפי המאמר)

שאפשר גם לתת ויטמין C בסירופ, כדורים, אבקה וכו', כמו של בני אדם בקשר לזה שהוא מתחבא, זה לוקח זמן אבל בסופו של דבר הם מתרגלים

0יערה

New member
בקריאה בנט מצאתי

"מקורות ויטמין C הם: תפוחי אדמה, קיווי, חסה, ירקות עליים ירוקים, ברוקולי, מלון, עגבנייה, כרוב ניצנים, פלפל ירוק , אספרגוס, פרות הדר" האם יש מגבלה כלשהי לגבי אחד מהפירות/ירקות שאסור לשרקן לאכול? את התוסף של ויטמין C איפה קונים? בבית מרקחת רגיל או בחנות חיות? תודה

pRimaVeriTaVIV

New member
אני לא יודע לגבי כל הרשימה הזאת

תפוחי אדמה ועגבנייה בטוח אסור לתת. פלפל ירוק מותר, חסה מותר אבל אין בה כל כך ויטמין C... בקשר לשאר אני לא בטוח

טוטס

New member
את שמה לו את הפלפל חתוך?

האמת שזו פעם ראשונה ששמעתי על שרקן לא אוכל פלפל... מקסימום - לתת את התוסף של ויטמיןC (קונים בחנות חיות)

0יערה

New member
חותכת עם היד ל-2-3 חתיכות

ומוציאה את החלק עם הגרעינים.... בפלפל הוא בכלל לא נוגע... ניסיתי כבר 3 או 4 פעמים וכל פעם זה נרקב בכלוב בלי שהוא אוכל מזה....

טוטס

New member
נסי אולי פעם אחרונה לחתוך לו קטן כמו סלט

ולשים לו רק כמה חתיכות קטנות (נניח 5)....

0יערה

New member
תכף אני הולכת לנקות את הכלוב

אז אשים לו על נקי... אעדכן בהמשך... המון תודה לכולכם!

0יערה

New member
שמתי לו חתיכות קטנות של גמבה אדומה

וגם חתיכות מלפפון ואוכל (מקלות חומים) חדש נקי והחלפתי לו מים... הוא אכל רק מהמלפפון!!!!

0יערה

New member
סבבה אבל אני עדיין לא מצליחה לקבל תשובה מהם

מהם התחליפים שמותר לתת לשרקן?? הוא אכל חסה ומלפפון... את הכרוב לא ממש אוכל, ממש בקטנה... ופלפל אדום אין מה לדבר... מה עוד אפשר לתת לו שמכיל כמות מספקת לויטמין C? חוץ מלרוץ ולקנות תוספים מיוחדים... דרך אגב, כמה ירקות ביום אפשר/צריך לתת לו? למשל: מלפפון אחד ביום זה מספיק?

zulli

New member
מלפפון הוא למעשה רק נוזל - אין לו ערך תזונתי

רקנים הם אוכלי עשב ודשאים ולכן תזונתם צריכה להיות מורכבת כך: · חציר דגן (דשאים ולא קטניות). · ירקות עלים כהים · תערובת מכרסמים – כ- 50 גר' ליום, ניתן להשיג מזון מיוחד לשרקנים, אבל מזון המכרסמים הפשוט מצוין גם הוא. · ויטמין C – שרקנים לא מסוגלים לייצר ויטמין C, ניתן לתת אותו: o בסירופ לילדים/שרקנים (50 m/g ליום) o כדורים / כדורים לעיסים (50 m/g ליום) o אבקה (50 m/g ליום) o ירקות: 2 כפות גמבה ליום, או 5 כפות ברוקולי ליום, או 5 כפות פטרוזיליה ליום, או כף גויבה ליום, וכן תפוז, שאריות לימון, קיווי (הלימון גורם לשתן להיות פחות חומצי ומסריח ויותר לימוני). כמובן שיש להקפיד על החלפת מים מידי יום. כדאי לחשוף שרקנים מגיל צעיר לכמה שיותר מזונות על מנת שלא יהיו בררניים בהמשך חייהם.

0יערה

New member
וואו! יופי! תודה!

עכשיו אדע מה מותר ומה אסור.... איפה משיגים חציר דגן? אפשר לתת לו כל יום מזון אחר?

zulli

New member
אפשר לתת כל יום מזון אחר,

בדיוק היה שרשור לגבי החציר לא מזמן, זה מופיע בהודעות הנבחרות.

למעלה