תזונה

gilit gil

New member
תזונה

שלום רב, לפני שבוע השתחררנו מבית החולים ליולדות ואני נבוכה ומבולבלת בכל הנוגע לתזונה של התינוקת: התינוקת ניזונה מפורמולה (לצערי, אני לא יכולה להניק) והאחיות בבית החולים אמרו לי, שעלי לתת לה כ - 30 עד 40 סמ"ק פעם בארבע שעות במשך היום ופעם בשש שעות במשך הלילה. אבל התינוקת ממש דורשת כמות גדולה בהרבה (60 סמ"ק אם לא יותר) ובתדירות גבוהה יותר (פעם בשעתיים שלוש). האם לתת לה את הכמות שהיא דורשת, או להתחשב בהמלצת האחיות? בנוסף, אני מבקשת לשאול: האם צריך להעיר תינוק כדי להאכיל אותו? תודה. גילית.

darcp

New member
גלית, לפי מה שאני יודעת

צריך להעלות ב 10 מ"ל כל יום עד שמתאזנים על כמות מסויימת. וזה כל 3 שעות כולל בלילה. ביתי הגדולה, כבר בת 4 ו 8 חודשים הייתה אוכלת כמעט 120 מ"ל כשבוע אחרי בית חולים והיא נולדה 2 ק"ג פגה קטנה.... לדעתי ואני יודעת שיש שיחלקו על כך, התינוק יודע בדיוק כמה הוא צריך והוא לא יאכל יותר ידי ואם היא רוצה תני לה ושימי לב שאת נותנת בהדרגה ועם הרבה הפסקות לגרפסים שלא תפלוט הרבה. וכל 3 שעות בהתחלה. בני בן 4 חודשים עדין אוכל כל שעתיים מקסימום שעתיים וחצי אבל כמויות קטנות. כל תינוק זה אחרת. צרפתי לך אתר לחישוב כמות לפי משקל, בדקי אם זו הכמות שהיא אוכלת או חלקי לפי מספר ארוחות את הכמות לפי המשקל שלה וכך תדעי כמה היא צריכה כל ארוחה. לגבי להעיר לאוכל, אני לא נוהגת להעיר תינוק קטן, רק כשקצת גדל כדי לשמור על סדר יום. ביתי הייתה פגה ואמרו לי שחובה להעיר אבל אני חושבת שאם משהו היה מעיר אותי לאכול הייתי אוכלת אותו.... ובנוסף תינוק רעב לא ישן!!!!! ועל כל זה המון
ותהני מגידולה

קודם כל מז"ט גילית...

דבר ראשון הוא שרצוי לא לדחוף לתינוקת אוכל כי יתכן שהיא לא תדע לסרב לאוכל ויווצרו לה יותר גזים. תני לה אוכל עפ"י החישוב שבשרשור למטה....אם את צריכה עוד עזרה ...רק תשאלי!! בהצלחה.

ולגבי השינה...

לא נהוג להעיר תינוק מעל 2.800 ק"ג או 3 ק"ג לאוכל. אני הערתי את רוי כי הוא נולד 2.5 ק"ג אבל עד הגיעו ל2.800 ...כך אמרו בי בבי"ח פה בנורבגיה.

לילך שי

New member
תני לה לאכול כמה שהיא רוצה

אל תגבילי אותה, בכמות או בשעות,כמו שלכל אחד מאתנו יש הרגלי אוכל שונים כך גם לתינוקות. ההמלצה היא להעיר אותה במשך היום אם ישנה יותר מ- 4 שעות . בהצלחה

לילך שי

New member
רק במידה ופולטת לאחר מכן יש להגבילה

בשבוע הראשון אנו עולים בכמויות בהדרגה עקב חוסר בשלות של מערכת העיכול אם היא בת שבוע היא כבר יכולה לאכול בממוצע כ- 70 מ"ל לארוחה. החישוב היותר מדוייק הוא: 150מ"ל לק"ג, לחלק למספר הארוחות - ואז תדעי כמה פחות או יותר צריכה לאכול לארוחה, אבל אם רוצה יותר אין צורך להגבילה במידה ואינה פולטת. כמו כן חשוב לוודא שבאמת רעבה וחוסר הרוגע שלה או הבכי לא נובע מסיבות אחרות

טל76011

New member
מצחיק אבל...

עד עכשיו הייתי בין אלו שמעלות את השאלות אבל עכשיו כשצברנו קצת "ניסיון" (חודש וחצי.. ועם הרבה עצות טובות מבנות הפורום) אני יכולה לספר לך מניסיוני: לאחיות בבית החולים, לרופא הילדים, לאחות בטיפת חלב, לבנות המשפחה ולחברות היו דעות שונות ומנוגדות זו לזו בסוגיות שהעלית ובמיוחד לשאלה האם להעיר תינוק. העצה הכי טובה שקיבלתי (כאן בפורום) היא לנהוג כפי שמתאים לתינוקת שלך, כך שתיכן תהינה רגועות ונינוחות. אם היא דורשת לאכול - תני לה ו"תעזרי" לה בעזרת הפסקות גרעפס לשחרר קצת אויר.. לגבי האכלת לילה, נדרשנו להעיר אותה כל שלוש שעות עד שתגיע למשקל של שלוש קילו ולהפתעתנו גילינו שגם עכשיו כשהיא כבר "גדולה" ואפשר לקוות לאיזו שנת לילה רצופה של ארבע שעות, היא מתעוררת לבד כל שלוש שעות לאכול... תהני שיהיה בהצלחה ובכייף.

למעלה