תזונה

malamlad

New member
תזונה

הי בנות אשמח לרעיונות לארוחת בוקר וערב לילדה מתוקה בת שנה וחודש.

מה שאתם אוכלים

ארוחת בוקר - כריך (עם גבינה, חומוס, שקדיה, טחינה וסילאן, קוטג'...) וירקות או דייסה ביתית בכפית, או יוגורט טבעי ופרי, או חביתה/ביצה, או כל שילוב של הנ"ל. אם בא לך לפנק אז פנקייקס או לביבות.
ארוחת ערב - ביצה, פשטידה, לביבות, פירה, ירקות בתנור, פסטה/פתיתים/אורז, לחם וממרח + ירקות, מרק ירקות טחון (לא של תינוקות אלא נגיד מרק כתום או מרק תירס), קציצות דג, דג בתנור, יוגורט, פיצה ביתית על לחם...

בועת sabon

New member
מנצל"שת ברשותך לשאלת מוצקים ועצירות

הבן שלי, בן 8 חודשים בקרוב (גיל מתוקן 6 וחצי חודשים), אוכל שתי ארוחות מוצקים ביום. כמעט מההתחלה עם יציאות קשות והוא מתאמץ נורא. הוצאתי תפו"א ובטטה מהתפריט והחזרתי כשלא נראה שיפור. מקפידה לתת כל יום גם קישואים ועגבניה ושמן זית אבל בינתיים אין שיפור. אני יודעת שניתן להוסיף סיבים (כדוגמת פגלקס/נורמלקס, הגדולה שלי היתה עם זה הרבה זמן) אבל מעדיפה קודם לנסות דרך תזונה מתאימה. מה אפשר לתת?

ושאלה נוספת - הוא מאוד אוהב פירות אבל ירקות הרבה פחות. ממש טועם מעט ולא רוצה יותר. איך אפשר לנסות להרגיל אותו לאכול גם ירקות?

ofell

New member
הוא שותה ?

&nbsp
&nbsp
אצלנו העצירות עברה רק כשהתחיל לשתות יפה עם האוכל.
לצערי -שותה מיץ מדולל, ועדיין, זה עדיף על עצירות.

Cafe Latte

New member
גם כל הנורמלקס, ודומיו, טובים רק בתנאי שהילד שותה, ושותה טוב

תוציאי גם בננות מהתפריט

ונסי להוסיף שזיפים מיובשים מבושלים. את יכולה להכין כמות וכל יום לתת לו 2-3 שזיפים. ההכנה מאד פשוטה. תקחי שזיפים יבשים ללא גלעין, תשטפי במים ושימי בסיר עם מים. מבשלים כמה שעות עד שמסמיך והשזיפים רכים רכים. וזהו. תקפיד שכל הזמן יהיו מים בסיר כדי שלא יחרכו.

בננות גורמות לעצירות להרבה ילדים
לגבי השזיפים, לנו אמרו לתת לו לשתות את המים שבהם מתבשלים השזיפים. ולא צריך לשתות הרבה מזה... כמה לגימות אמורות להיות מספיקות.

Cafe Latte

New member
בננות בשלות אינן גורמות לעצירות. חבל סתם להוציא מהתפריט, בלי

סיבה.

Cafe Latte

New member
דיברתי על זה עם תזונאית קלינית, והיא אמרה במפורש

שהן לא גורמות לעצירות.
הסיבה שנותנים בננות כשיש שלשול, היא בגלל שהן מלאות בערכים תזונתיים.
זה הכל.
(הילד שלי פשוט מטחנת בננות אנושית.. אוכל ביום בין 2-3 בננות, אז הייתי חייבת לברר, אם להגביל אותו ל1, או לא לתת כל יום.. וכו').

זה לא לגמרי מדוייק
לאנשים שהם יותר רגישים ונוטים לעצירויות הבננות יכולות להיות בעייתיות.
&nbsp
לנו רופאת גסטרו המליצה חד משמעית לא לתת לבן שלי בננות בגלל העצירויות שהוא סבל מהן.
הבת שלי לעומת זאת יכולה לאכול 2 בננות כל יום וזה לא משפיע עליה בכלל.
&nbsp
&nbsp

תשמעי אינני גסטרו

אבל מהתייעצות עם גסטרו ועם חברות יועצות הנקה שהן גם דיאטניות
יש מזונות הרבה יותר בעייתיים מבחינת עצירות, לעומת הבננות
כמובן שאם יש רגישות משפחתית - סיפור אחר
וכמובן שכל מקרה לגופו
אבל- בננות באופן גורף כאשר אוכלים אותן בזמן (בשלות) לא אמורה
להיות בעייה לכלל האוכלוסייה .

yoolyul

New member
אצלנו הן כן גרמו, או השפיעו, בכל מקרה היה יותר טוב בלי...

זה מאוד אינדיבידואלי!
אמנם יש מאכלים שישפיעו יותר על רוב בני האדם וכאלה שפחות אבל בתוך זה, זה מאוד אישי. אצלנו דווקא אגס היה זה שעזר הכי הרבה לעצירות, יותר משזיפים... (שגם השפיעו אבל פחות).
כך שלדעתי צריך לשחק עם זה ולנסות.

למעלה