תזונה.

תזונה.

בהנחה שאנחנו מחשיבים את עצמנו אנשים 'מודעים' או 'רוחניים' - מה שתבחרו
ואנחנו רואים את הטוב, ומזמנים את הטוב ושולטים בחיים שלנו (עד כמה שנדמה לנו)
מה לכל זה ולבחירת סוג מסויים של תזונה?
הלא אם אנחנו יכולים לתכנת את עצמנו או בעצם לשלוט ולברך את האוכל שלנו - יהא אשר יהא - והוא
יהפוך ויהיה טוב עבורנו.... אז למה לנו לבחור סוג מסויים של תזונה?

ו... זה לא דיון על סוג התזונה (יו ניימ איט) - רק דיון על מהות בחירת התזונה.

העניין בתזונה, שיש תיאוריות ויש מציאות

יש המאמינים שתזונה קלה ולא מכבידה על הקיבה והעיכול,
עוזרת לנו להיות יותר ברוח,
ויש המאמינים שתזונה צריכה איזון,
כי רק כשאנו מאוזנים אנו בריאים.
לדעתי תזונה היא בהחלט מה שכל אחד מחליט שטוב לו,
כי הרי אנו אחראים על עצמנו ועל גופנו,
ולכן מה שאנו מרגישים שטוב ונכון לנו,
בתקופה מסויימת,
הוא הכי טוב בשבילנו.

לא ממש יש מה שהגוף צריך.

למשל אם תאכלי המון אפרסמונים יהיה לך חסימה בקיבה אז הגוף שלך לא צריך כמות רבה מהם.
סתם דוגמא

אבל אם מרגישים

שאכילת 10 אפרסמונים עכשיו - זה מה שיעשה טוב לגוף כרגע
&nbsp
אז...?
מניחה שלא בהכרח חסימת מעיים..

צודקת לא רק אז חסימת מעיים ובית חולים

ונשכלל

בני אדם מישראל , אומרים ברכת האוכל ,
השדים אומרים ברכת המזון ,
ההבדל אחד מקבל כוונות אל והאל מאכיל אותו , דהיינו נותן לו א באוכל .
האחר זנים אותו , דהיינו היבט שיותר חיצוני ומכיל פחות אנרגיה וחיות , ונותן חיות לרמות חיצוניות יותר ,
שכאמור שד בנוי מרמות חיצוניות לאדם , ואז זה מספק אותו .
ומכאן אחרי דיון מקדים במה זה לזון , נפנה לשאלת התזונה :
אזי מה אני מכניס לגוף שיתן אנרגיה לרמות החיצוניות שלי , האם זה קרן מזינה טכנולוגית ,
או סוגי מזונות שיזינו את חלקי החיצוניים .
וזה מתפלג לסוגי מזונות שונים בהתאם למרקם הגוף .
דהיינו אם אני אשכנזי , ותאי סיבי השריר שלי לבנים , אז אני יצרוך בצ'ולנט שועית לבנה ,
אם אני ספרדי ותאי סיבי השריר שלי אדומים (יותר חיצוניים) אז אני יצרוך בחמין שועית אדומה .
וזה ההבדל העיקרי בין צ'ולנט לחמין .ובין תזונה של ערכים פנימיים יותר לחיצוניים לפי מרקמי הגוף .
מה תואם לכל גוף , תלוי במרקם שלו , ואיזה אוכל ומזון(בני אדם) רק מזון (שדים) .
כניסת ה-א באוכל יותר אנרגיה , א- כוח פעיל ומחיה בקטנה .
במזון אני צריך לסמוך על ה-א שכבר יש לי , שתתמודד עם המזון ,
ולא מקבל א- חדשה , ואם אני שד אני יכול לאכול אוכל אבל לא אקבל את ה-א בכל מקרה .
וגם האנזימים שלי בגוף יהיו שונים .
שיתפתי אחרי המבול את סוג הנבראים שלכם באנזים שלי שמפרק בשר , ועתה אתם יכולים לאכול בשר ,
אבל ברמת העיקרון מזון נסמך על א שיש כבר בגוף שתתמודד אם צריכה ופירוק המזון וניצול הכוח החיות שבו .
ואילו באוכל אתה מקבל גם א נוספת שתתמודד עם פירוק האוכל והמזון .
ואזי אם אני אוכל תפוח , אני מנצל 70% מאנרגיית התפוח , בעוד אתם מנצלים רק 15% .(אנזימים שונים) .
ואזי תפוח יהווה אוכל עבורי ומזון עבורכם , מעל 60 % ניצולת זה הופך להיות אוכל .
והרי זה שאלה גם מה הנשמה מזינה , הרי אתה דוחף אנרגיית נשמה לגוף לפירוק המזון (ה-א) ,
ואילו אני פשוט לוקח את ה-א מהתפוח .
ולפי רמות מה אתה אוכל ומתאם לגוף כך אתה מברך , שהברכה היא מקדם להוויה שלך לעומת האוכל/מזון ,
המתאם את כוונות האל או הזון לכלי/גוף הפרטי , ומעלה ניצולת של המזון או האוכל ב-20 % .
ואז בחירת המזונות מבחינה בריאותית , תלויה בידע ובהבנה מה תואם לגופי ומה לתאם אליו בברכה ואיזה סוג ברכה .
וכל זה בהנחה שאנו לא במייטריקס .
דוד

קצת תאוריה

אז גוף האור + 6 רמות "מה" (יחד 7) , נותן גוף מגושם ביולוגי , בעל 7 שכבות עור .
מערכת העיכול עובד על ארבע הרמות החיצוניות 4-7 ,
כך שיש מזון המזין את הגוף , דהינו את הרמות 6.5-7 ,
ומזון שמזין את רמות 5-6.5 ,(נפש )
ומזון שמזין את רמות 5-4 , (הרוח ),
תלמוד משנה גמרא 3-4 ,נפש רוחנית ,
תלמוד זהר 2-3 , רוח רוחנית ,
תלמוד תורה 1-7 ..
השאלה איזה א מאיזה רמה של פנים אתה מפעיל מהפנימי נשמתי , לתוך מערכת העיכול , בין ה-ע ל-ע ,
בו אתה מכניס א ולוקח מהאוכל או מזון את ה-א ועושה ושוב או הפנמה וכו' ,
וישנם מספר רמות של הארה באוכל/מזון של א שונים ,
התפלגות ה-א לתוך מרחב ה-מה בכל רמה מתרגם ל: תהליך-נ היורד-ר לעומת ההתגברות הכללית -ג כיחסיות-י שינויי המודעות-ה .
סה"כ ה-א מתרגמת בכל קומה של מה לאנרגיה .
כאשר אתה לוקח אוכל אזי ה-א שיש באוכל מנוצלת להוציא את ה-א לגוף/כלי מהאוכל , וחלקי המאור יותר קטנים באוכל כמוהם כמזון ,
ואף הם מפורקים במערכת העיכול , אולם זו א- המכילה כוונות אל =אוכל , ואזי זה לאו דווקא תואם את מצב צבירת הגוף/כלי ,
ואז אתה שולח מקדם בדיבור (חיתוכי מאור =מילים)כלפי האוכל המתאם אותו יותר טוב לגופך הפרטי בברכה התואמת את סוג המזון/אוכל .
ואזי עד כמה א או תרגום לאנרגיה ובאיזה רמות , יש באוכל , המותאמים באופן יחסי לצבירת הגוף/כלי .
כאשר אתה אוכל מזון , ה-א באה מהאנרגיה שלך , ומשקיעה אנרגיה כדי להוציא אנרגיה ברמות שונות ותאומים שונים לגוף/כלי .
רמות ה-א היותר גבוהות ניתן להשיג ע"י תלמוד תורה ויישוב דעת פנימי על מאכלים שונים ומזונות שונים .
ולא אתה נסמך על מה יש לנשמה שלך או לאבותיך ,או לערבים לך .
החלוקות השונות של מאכלים שונים למזונות או אוכל , תלוי בזכויותך , אבותיך או הערבים לך .
ואיזה התאמה במאכלים שונים יש כתוצאה מזה לך .
מעבר לכך , יש את ענייני האקלים והגובה מפני הים , ואת הקריר בקיץ והחמים בחורף .
שזה אומר יותר מאורי אור ומוחין בזון הקריר , ויותר מאורי אש בזון החמים .
התאמות אליך באופן אישי משתנות לעתים ותקופות בהתאם לצבירתך, או להתקדמותך בזכויותך .
מעבר לכך עד כמה עתה פעיל ביום יום , ועד כמה מחזורי רצוא ושוב אתה עושה הבאים לביטוי ביציאות צואה , מספר הפעמים ביום של קקי .
ה-א הפוגעת בשארי המזון , מתייחסת עליהם כעיצוב מרחב האור -ח , המתקיים במרחבים היחסיים-ם (הבדלות של הבדלות) .
ואז הצואה נצבעת בחום , אם הגוון בהיר הוא תואם את ה-בר (העולם החיצוני לך ) + מודעות משתנה יחסית =הי .
ואז אתה תואם את העולם החיצוני , ואתה רק פועל ברצוא ושוב רק ב-בר החיצוני ,
ועדיין לא התחלת לעבוד פנימה .
כהה : חיבור לכוונה + ה- של הבר + ה- פנימית יותר .
דהיינו אתה עושה עוד פעולות של רצוא ושוב ברמות פנימיות יותר גבוהות .
כמו יישוב דעת במשנה גמרא של 3 קומות יישוב דעת , לחילוני הנימול יש קומה אחת טבעית .
גוונים ירוקים אדומים שחורים דהויים בחום בהיר מעידים על חוסר בריאות .
הגוון החום בהיר עליו להראות חי ועשיר , לבדוק אילו מאכלים משפיעים על המרקם !
ולסגנן תזונה בריאה לעצמך ,
ולא סתם להאמין לתזונאים או דיאטות .
סוג הדם ומח העצמות גם אקוטי , למה תואם ברמת האנרגיה המתפשטת ועד לרמה הביולוגית .
קצת על ...
דוד
צ'קים בדואר תודה
דוד

ינוקא1

New member
כי יש קצת גבול ליכולתינו ....

אדם יכול לברך את האוכל שלו , ובהחלט זה מוסיף לו ולאוכל אנרגיה.
אבל אם הוא אוכל ג'אנק באופן קבוע , הברכה יכולה להשפיע עד גבול מסוים , היא לא יכולה לשנות את מהות האוכל (ג'אנק).
(לפחות לא אצל רובינו).

תזונה היא אחד הדברים הכי חשובים (וקשים) בעבודה הרוחנית , לטעמי.
אין ספק שהגוף והתודעה קשורים לתזונה קשר הדוק.
ואין לי ספק שלאנשים שונים מתאימה תזונה שונה , וגם אצל אותו אדם בזמנים אחרים מתאימה תזונה שונה.
כך שהמדובר באומנות , להתאים את התזונה לאדם בהתאם לשלב בו הוא נמצא.

גם "לסמוך על התחושות" בענייני תזונה זה עד גבול מסוים.
לכל ילד נורמלי יש את הרצון לאכול שוקולדים וממתקים ללא גבול , למשל , ולא בהכרח שזה מה שטוב עבורו.
כנ"ל גם למבוגרים - ההחלטות בנושאי תזונה מושפעות מתאווה.
מצד שני - לייסר ולענות את הגוף בתזונה דלה זו דרך גרועה מאוד.

לכן בפירוש תזונה נכונה זה אתגר רוחני , זו עבודה רוחנית שלימה , וזו מיומנות רוחנית שאדם לומד להפריד בין צורך לבין תאווה , ולומד לאכול מאוזן.
לדעתי מי שהגיע לזה , נמצא ברמה רוחנית גבוהה מאוד.

משוואת האוכל

מ-במקיף ,ש- כמתגשם , ו- המתקיים ,ו - לעומת הקיום , א-כפעולת ,ת- התחום =משוואת .
המתגשם בנו לרמותינו , לעומת הפעולה העוברת דרכו , או מה הנרטיב המחיה או הדרש ,
המתפלג : ה- במודעות המשתנה , א-כפעולה, ו- המתקיימת , לעומת כ=הכוונה שנשכחה , ל- כעיצוב העולם המשתלשל .
אז שלב ראשון הנרטיב החי , ומשם כמודע פעיל המחיה את ששכחנו בכוונותינו , ולמה לעיתים צריך לעשות ספורט או מסא'ג ,
וכו' לחלקינו הנשכחים ולא מומרצים ופעילים .
הרי הגוף מתחיל ברמ"ח , ירידת מח ,, ועד כמה מהמוח הזה כרגע מודע לכל הגוף .
האוכל הנצרך הוא בהתאמה לנרטיבים המחיים או הדרשים השונים , והתפלגותם כמודע מחיה המאיר את הנשכח ואת החי .
ואז כאשר אתה בוחר מזון השכלול האנושי המתבקש הוא בישול , דהיינו הכנסת מאורי אש לאקלקטיקה המתפלגת הדרשנית לנשכח
ואז יש מתכון בישול עם מינונים נכונים לכל אחד , כאשר הכוח המתרגם האישי של המבשל , יש טווח מתאם לצרכי הסועדים .
וככול שתלמוד תורתך גבוה יותר ויש יישוב דעת והפנמה של זה , כך זה יותר בא לידי ביטוי בבישול ,
מבישול לסלטים לאכילה מגוונת של פירות וירקות , או לשאר מצרכי בשר ודגים , ושמירה על פורמט אדם במזון (כשרות) .
אדם צריך לדעת את מתכוני הבישול של הנרטיבים המתפלגים , כדי ליצור ארוחות טובות שישמרו על הבריאות .
זה כמו מנות הקרב בצה"ל , הוכח כבר שאחיזה בשטח של חיילים חצי שנה , ועדיין מתפקדים על מנות קרב כאילו אכלו אצל אמא .
ואילו מנות הקרב המשוכללות בעולם ה-MRI טובות ל-15 יום בשטח וירידה בתפקוד לאחר מכן .
אז הידע הבישולי הכשר של העם הוכיח את עצמו , כזה הושקע בצבא העם .
אולם ביום יום מה אוכלים , ומי בשלן טוב , זה לא שאלה רק של טעים .
אם אני סתם דוחף בליל שלם למרק ללא מתכון דרשני מסודר , אני ייצר הרבה נשכח ולא מטופל ומושגח ,
לא חינם אומרים לכם סודות הבישול , וההשגחה מאוד מחמירה, בדברים אלה בתל אביב , שזה הרי מוביל לדיני נפשות .
לא סתם בא לי ללכת לאיזה דוחן ולדפוק פלאפל או סביח וכו' יש כיוון והשגחה , אפילו להולכים למקולקל .
זה נושא רחב מאוד , וכדאי לשים לב ...
דוד

למעלה