תזונה

bumpygirl

New member
תזונה

החלטתי להפסיק לאכול מוצרי חלב כי הבנתי שזה לא טוב (הורמונים וכ'ו)
הדבר היחידי שאני כן אוכלת זה משקה יוגורט ולאבנה על בסיס יוגורט כי קראתי איפשהו שזה עוד בסדר מבחינת מוצרי חלב.
האם זה נכון ?

0 אור 0

New member
מאד לא רצוי להחליט על תזונה על סמך שמועות

אני יכולה להביא לך מאמרים על כל מזון בעולם שיוכיחו שהוא לא בריא.
את לא אוכלת מוצרי חלב כי יש בהם הורמון גדילה?
אז מה את אוכלת במקום?
עוף שמכיל כמויות של הורמונים ותרופות?
סויה שמכילה פיטו אסטרוגן? מעדני סויה שכלל מכילים "מכל טוב" רכיבים מזיקים?
ומה הקשר בין הורמונים לבין סוג המוצר?
כדי לענות לשאלה האחרונה:
יש אנשים רבים שלא יכולים לאכול חלב בגלל רגישות שמקשה עליהם לעכל אותו - לאנשים אלו יוגורט ולאבנה עדיין אפשריים לאכילה בכלל אופן היצור והחידקים הפרוביוטייים שמצויים במוצר.
יש אנשים שלא אוכלים חלב בקר בגלל מבנה החלבון שקשה לעיכול אדם, והיחס בין זרחן לסידן שמקשה על הפיגה - אנשים אלו מעדיפים מוצרי חלב עיזים, ובעיקר יוגורט ולאבאנה עיזים.
לכל זה אין שום קשר להורמונים - אם את חוששת מהם אז עדיף שתמנעי מכל מוצרי החלב באשר הם, מסויה ומעופות.
שורה תחתונה: תעשי לעצמך טובה ותגיעי ליעוץ אישי ממישהו שבאמת מבין בתזונה טבעית ויתאים לך מה שבאמת טוב לך

hal767

New member
מאד ממליץ לוותר על כל מאכל שמכיל חלב

או תוצריו, כולל אלו המוזכרים בשאלתך.
כולם, ללא יוצא מהכלל, מהווים גורם למחלות ולתת תזונה.

חנןק

New member
חלב - בריא?

לפני שלוקחים החלטה גורפת כדאי להעמיק במאמרים נוספים בעד ונגד. יש סוגי חלב שונים ויש עליהם דעות שונות. עיקר ההתנגדויות מדברות על חלב פרה אך יש הטוענים שחלב הוא בכלל משקה לתינוקות בלבד (בהתבוננות על החי סביבנו) ואינו מזון למבוגרים... יש כמובן התנגדויות "מודרניות" יותר הקושורות לתוספות במזון המודרני ועל כך ענה מנהל הפורום.
בכל מקרה, שינויים חריפים בתזונה אינם מיטיבים עם הגוף.
חנן

0 אור 0

New member
ברוך הבא לפורום חנן

עצה ידידותית לי אליך,
לפני שאתה מגיב למישהו בצורה כפי שהגבת כדאי אולי לקרוא מעט ממה שכתב קודם בפורום וקצת עליו,
אמנם גם אני חוטאת לא פעם בתגובה למישהו בלי לשים לב שפנה בשאלה אחרת ששופכת אור על מה שהוא כותב,
אבל כשאתה מגיב לאדם מהקבועים בפורום, שמה שמאפיין אותו הוא שהוא מביא מאמרים והסברים מעמיקים לגבי התנגדותו לחלב, ומעיר לו שרצוי לקרוא קצת מאמרים לפני שמחליטים, אז זה קצת מוזר.

חנןק

New member
מילים כדורבנות...

התשובה שלי מוקמה לא במקומה.
המענה היה מכוון לפותח/ת השירשור והיה אמור להיות המשך לעצתך.
יחד עם זאת, מקבל את הערתך/הארתך במלואה.

חנן

hal767

New member
סילוק מהתפריט של מזון מחליא תמיד מייטיב.

חלב ומוצריו, ואין זה משנה מאיזה בעל חיים, הינם נזק בריאותי. לכן טוב לסלקם מהתפריט.

החלב היחידי שבא בחשבון כמזון לאדם הינו חלב האם הניתן לתינוק עד גיל הגמילה (בערך גיל 3). מעבר לזאת אין מקום לחלב בתפריט האדם. מוצרי חלב אינם חלב. הם חלב שאיבד את מצבו הטבעי והפך לפסולת.

mic26

New member
אני בעד להפסיק מוצרי חלב

אכן, אין בזה הרבה טוב, או בכלל לא. ונכון שלבנה נחשב לפחות מזיק לפי רוב הגישות.

bumpygirl

New member
תגובה לכולם

אז ככה
הפסקתי לאכול מוצרי חלב בגלל המלצות של אנשים שמבינים בתחום ולא משמועות.. ובעיקר בגלל ההורמונים.
(וגם סויה אני לא אוכלת כי אני יודעת שזה גם לא טוב.)
הדברים היחידים שאני כן אוכלת שהם מוצרי חלב זה יוגורט ולאבנה כמו שרשמתי וכן ביצים אורגניות מכיוון ששמעתי שבהם יש פחות הורמונים , וזה מה שרציתי בעצם לשאול- האם לאבנה ויגורט הם יותר טובים מהבחינה של כמות ההורמונים.

לדעתי-התשובה לשאלתך היא לא

שלום רב
היוגורט הוא חלב שבתהליך החמצה שינה קצת את פניו,ובעיקר הופחת חלקו של הלקטוז
הוא המזיק העיקרי,ובכך יתרונו היחסי על פני שאר מוצרי החלב
להבנתי בתהליך ההחמצה לא נהרסים/נעלמים ההורמונים בהם אינך מעוניינת
הלבנה היא גבינה,אם חלב המקור מצויד בהורמונים כך גם הלבנה
אז לא

ממליץ בחום לקחת כל המלצה בתחום עם קורט גדול

של ספקנות. יש הרבה מומחים מטעם עצמם שאין להם מושג על מה הם מדברים ועדיין לא מתביישים להמליץ המלצות גורפות כאילו מדובר באמת מוחלטת.
עניין החלב הוא שנוי במחלוקת, ויש דעות לכאן ולכאן, לכן כשמישהו ממליץ לך על כיוון כזה או אחר כדאי לברר במי מדובר, מה ההשכלה שלו, על בסיס מה הוא מבסס את הקביעות שלו וכו' (או כנ"ל גם לכתבות ו"מאמרים" שכל אידיוט יכול לכתוב).

נראה שההמלצות שקיבלת לגבי יוגורט ולבנה מתייחסים לעניין הלקטוז ואי הסבילות אליו, אם לך אין בעיה עם צריכת לקטוז, ואם היה לך אני מניח שהיית שמה לב לכך, אני לא רואה סיבה להשמיט מוצרי חלב רק כי מישהו אמר לך ש"זה לא טוב".

עדיף להשקיע מאמצים בשיפור התזונה בנקודות שאין עליהם מחלוקת (ויש מספיק כאלו), ולא בדברים שנויים במחלוקת שיכול להיות שאת סתם מתעללת בעצמך ללא סיבה.

bumpygirl

New member
כמו מה לדוגמא?

"עדיף להשקיע מאמצים בשיפור התזונה בנקודות שאין עליהם מחלוקת (ויש מספיק כאלו), ולא בדברים שנויים במחלוקת שיכול להיות שאת סתם מתעללת בעצמך ללא סיבה"- מה למשל?

לא חסר

לאכול הרבה ירקות ופירות טריים, לצמצם כמה שאפשר בצריכת מזון מעובד, שומן טרנס, נתרן, להעדיף אפיה על פני טיגון, לצמצם צריכת אלכוהול, לא לעשן וכו'... הרשימה ארוכה והאדם הממוצע שלא מקדיש את כל זמנו ומרצו לתזונה יתקשה למלא את כל ההמלצות, כך שאני לא רואה סיבה לבזבז אנרגיות על דברים שנויים במחלוקת כשתמיד יש דברים בטוחים שאפשר לשפר והתועלת שתצמח מכך תיהיה גדולה הרבה יותר.

כל דיאטן קליני יוכל לתת המלצות, אני חושב שיש כמה בפורום תזונה ודיאטה שיעשו את זה גם בחינם או לפחות יפנו אותך לכיוון הנכון.

0 אור 0

New member
בירקות ובפירות הטריים יש רעלים

(אלא אם כן אוכלים אורגני)
ויש ירקות שלא מתאימים לכל אדם - למשל למי שמקבל קומדין אסור לאכול ירוק, יש אנשים שרגישים לסולניים, ויש מזונות גויטרוגנטיים שעלולים לגרום לתת פעילות בלוטת התריס..
הדוגמאות האלו הן לא בגלל שאני חושבת שלא צריך לאכול ירקות ופירות, אלא כדי להדגיש שוב מה שכתבתי בתגובתי הראשונה: כדי לשפר את התזונה כדאי מאד להתרחק מסיסמאות, ולנסות להבין יותר לעומק, ולהעיזר באיש מקצוע כדי למצוא את התזונה המאוזנת והנכונה עבור האדם הספציפי ששואל.
אני דוקא לא הייתי ממליצה כל כך מהר על דיאטנים קליניים - הטובים והעדכניים ביניהם אמנם כבר מתקרבים אלינו, וכמעט אפשר לחשוב שהם נטורופטים. אבל יש עדיין לא מעט שתקועים בדעות הישנות של מה שלמדו באוניברסיטה ולא פעם אני מתחלחלת לשמוע דאטנית מפורסמת מדברת על ספירת קלוריות, מסתכלת על הערך הגליקמי כחזות הכל , וטוענת שלחם לבן ולחם מלא הם אותו דבר בדיוק מבחינה בריאותית.
מהצד השני יש גם נטורופטים שעיקר מטרתם היא למכור תוספים,
כך שאולי ההמלצה היא לא על סוג בעל המקצוע, אלא ללכת לאדם אמין שמקשיב למטופל שיושב מולו ולצרכיו, ומלווה אותו בדרך של שיפור בריאותי מתוך ידע והבנה.

לא שאני חושב שצריך לשתות חומרי הדברה עם כפית

אבל אני גם לא מכיר שנמצא איזשהו יתרון בצריכה של ירקות אורגנים על פני מרוססים, וזה גם הגיוני בהתחשב בכך שספיגה של רעלים דרך מערכת העיכול בהשוואה לדרך העור או לשאיפה, היא מזערית (מסקנה נוספת מכך היא שהנפגעים העיקריים משימוש בחומרי הדברה הם החקלאים).

יותר מזה, למיטב ידיעתי כל המחקרים שמצאו יתרונות באכילת ירקות ופירות שגם נטורופטים מצוטטים, נעשו על ירקות לא אורגנים. כך שהדבר היחיד שהוכח הוא שעדיף לאכול ירקות מרוססים מלא לאכול ירקות בכלל, ובהתחשב במחיר ובזה שלא לכולם יש איפה לקנות - לא נראה לי שנכון להפחיד אנשים מאותם רעלים.

גם אני לא מתלהב מריסוסים אבל אפשר להפעיל שיקול דעת: ירקות ופירות אני מנקה עם מים ומברשת, ירקות עליים אני משתדל לקנות אורגני כי יש להם שטח פנים גדול משמעותי וקשה לנקות אותם, בירקות כשרים-למהדרין אני לא נוגע.

0 אור 0

New member
אם קראת מה שכתבתי היית אמור להבין שהכוונה

בכלל לא היתה להפחדה לאיסור,
השורה התחתונה והראשונה היתה שאם מקשיבים לכל איסור של מישהו על איזשהו מזון לפי איזושהי שיטה אז לא ישאר מה לאכול - החלב יוצר ליחה ומכיל הורמון גדילה, הירקות מכילים רעל (לפי כל מימד אוביקטיבי שתשאל) לפי שיטה אחת צריך לאכול אותם טריים, ולפי שיטה אחרת הם מגרים הם מערכת העיכול וצריך לאדות אותם,
לפי שיטה אחת אם לא וכלים בשר אז חסר חלבון ולפי אחרת הבשר מזיק לגופנו,
לפי שיטה אחת הלחם הוא המזון הבסיסית אבל יש רבים שגורסים שהצליאק הוא הקצנה של רגישות שכולם נושאים.
לפי שיטה אחת הפירות הם המזון הבריא לאדם, ואחרים טוענים שצריך להזהר אתם בגלל הסוכר או בגלל הרעל ...
בדיוק בגלל זה, אני טוענת שאסור להחליט על תזונה לפי שמועות ולפי מאמרים, אלא להיות קשוב לגוף שלך האישי ולצרכים שלו, לרגישויות שיש לך ולא לרגישויות שיש לאחרים, למה שהגוף שלך מעכל טוב ולא למה שעושה בעיות למישהו אחר.
אז יש דברים כמו מרגרינה שהגוף של אף אחד לא מעכל - הם לא מזון בכלל, ויש תוספים שמיותרים לכל אחד כמו צבעי מאכל ועודף סוכרים - וגם אותם , כשאני מטפלת במישהו אני עובדת בשיטה של מודעות והפחתה במידת האפשר. מתוך האמונה שיותר טוב שיפור הדרגתי מאשר יאוש והפסקה בכלל של כל השינוי.

tingumi1

New member
מאוד אוהבת את הגישה שלך

גם את המורכבות שהיא מביאה איתה.

אני מרגישה לפעמים צורך ב"אמיתות מוחלטות" ובהירות בנושא הזה, אבל יחד עם זאת אני מבינה שרידוד של הדברים והכללתם לא נכונים ולא מטיבים...

mic26

New member
אני לא כל כך מבינה את התגובות שלך

מה שאני מבינה מהתגובה שלך זה: אם לא תבחרי שיטה ואיש מקצוע, אין לך בכלל מה להתחיל. למה לשים מקלות בגלגלים?
מגיעה מישהי שמנסה לשפר את התזונה שלה. יש דברים שהם לא בריאים לפי כל השיטות וכל המטפלים, כמו חומרים מעובדים, צבעי מאכל, אוכל משומר ועוד. ממליצים לה להתחיל עם זה, ואת מבטלת את ההמלצות, כי יש עוד דברים וגם זה וגם זה, וכל אחד אמור להרגיש בעצמו (כאילו כולם מסוגלים לדבר כזה) או לבחור מומחה ושיטה. לדעתי זה מבריח אנשים מהנסיון וגם לא נכון, כי מי שמתחיל את דרכו מנסה להסתגל לשינויים ולמציאות שונה, היא עדיין לא בשלב של לשנות את כל החיים, אם היא בכלל תגיע לשם, והיא גם אמרה שהיא דיברה עם כמה אנשי מקצוע וזו המסקנה שהיא הגיעה אליה איתם.
השאלה שלך "מה תאכלי במקום מוצרי חלב" אינה במקומה. לא חייבים למצוא דברים לאכול במקום, והיא גם אמרה שהיא נמנעת ממוצרי סויה.

0 אור 0

New member
אז אני כנראה צריכה להשתפר בהעברת מסרים

המסר שלי באמת לא מתכוון להרתיע משיפור של התזונה,
נהפוך הוא,
אני באמת מאמינה שעדיף שיפור קטן ואפשרי, על פני נסיון להגיע לתזונה מושלמת שמתייאשים ממנו.
אבל אכן יש לי בעיה עם קבלת החלטות לא מושכלת שנובעת מסיסמאות.
זה מאד בולט בנושא החלב, אבל כמובן קיים גם בנושאים אחרים.
אם מישהו מוריד מוצרי חלב כי הוא רגיש לחלב - זה רצוי ומומלץ,
אבל נתקלתי בהרבה אנשים ששמעו באיזה מקום שחלב לא בריא, ואז לדוגמא בחורה שלפני כן אכלה סלטים וביצה וגבינות עיזים ויוגורטים ולחם מלא, שזו תזונה בכלל לא רעה, החליטה בעקבות פרסומות ושמועות להחליף את מוצרי החלב, הלחם והביצים במעדני סויה עתירי סוכר וכימיקלים, טבעול ופריכיות אורז. לטעמי, זו תזונה פחות טובה - מזל שהיא לפחות השאירה את הירקות.

למעלה