תזונה נכונה!!!

תזונה נכונה!!!

כתבו את כל הטיפים העיקריים והחשובים שאתם מכירים בנוגע לתזונה נכונה. תגיבו לדברים שאחרים כתבו. אני מבטיח לסכם את הנושא בתום השרשור, אם יהיה צורך בכך. באהבה, בן

Noki:)

New member
תזונה נכונה ../images/Emo21.gif ../images/Emo78.gif |גליד

הי, קודם כל רציתי לאמר שהפורום ממש נפלא, וכיף לשבת ולקרוא (אין לי כרגע מחשב בבית - עכשיו אני אצל ניר וזו הזדמנות ממש טובה לחזור כמה עמודים אחורה ולהנות). חוצמזה, רציתי להעלות שוב את הנושא של תזונה נכונה שבן פתח בהודעה הזו. יש בערך מליון ת´לפים שיטות שונות (שחלקן סותרות), ותמיד מעניין אותי לשמוע עוד. מה שאני יודעת, זה שלפי השעון הביולוגי הסיני, חשוב לא רק איך אוכלים, אלא גם מתי. שעות השיא של הקיבה הן בין 07:00 ל- 09:00 בבוקר, ולכן אלה השעות שבהן היא מעכלת הכי טוב - וחשוב לאכול ארוחת בוקר מזינה (כפי שיודעת כל אם פולניה). מאחר שאלה הן שעות השיא של הקיבה, שעות השפל שלה הן בין 19:00 ל- 21:00, ולכן כדאי להשתדל שלא לאכול הרבה (או בכלל) אחרי 19:00 בערב, ובאופן כללי, רצוי שארוחת הערב תהיה קטנה. (ופעם אמרו לי שאפילו הרמב"ם אמר ´בבוקר אכול כמלך, בצהריים אכול כנסיך ובערב כאביון´). נועה

New member
../images/Emo135.gif ../images/Emo135.gif

אולי באמת כדאי שכבר יהיה לי מחשב בבית ואני אדע איך מוסיפים תמונה כמו שצריך

נועה יקירתי!

ראשית כל תודה על המחמאות, אני שמח שהפורום נפלא בעינייך!! שנית להבא תשרשרי את ההודעה ל"מקום" שלה. הדבר מביא להקפצת ההודעה להתחלה, אלא אם כן ההודעה הראשית היא בת יותר מ-3 יממות ואז היא זקנה מכדי לקפוץ... שלישית והכי שולי: תזונה... ובכן, אכן יש בערך מליון ת´לפים שיטות שונות שחלקן סותרות!!! עמנואל, המורה שלי לרפואה, אומר שאכן יש לקיבה שעות מסויימות שהיא פעילה יותר, כפי שגורסת הרפואה הסינית, אלא ששעות אלה אינן תמיד מדוייקות כל כך. לעיתים הן "זזות" מעט, בהתאם לאדם, לארץ, לתקופה...

bertcat

New member
טיפ קטן

לא לאכול אחרי 19:00 בערב, למרות שזה קשה, רק דברים קלים אם חייבים, ובשום אופן לא מוצרי קמח. כשעה וחצי לפני השינה לא לאכול שום דבר. בין כל הדברים הנפלאים שזה עושה, זה גם משפר את החלימה. בכלל לא נכונה גורמת לבזבוז אנרגיה על סילוק רעלים מהגוף, תזונה נכונה מפנה אנרגיה זו לעשייה.

ירון-מ

New member
תפסו לי את הטיפ שרציתי לרשום

אז אני ארשום אחד אחר - שמתי לב שלא לשתות תוך כדי אכילה אלא כ 20 דקות לפני ו/או אחרי הארוחה עוזרת לעיכול. דבר נוסף שקשור בתזונה באופן עקיף הוא שתית תה ירוק (תה סיני) אבל כזה שחולטים מעלים מיובשים שניתן למצא במכולות סיניות ולא החרטא של ויסוצקי. זה טוב לעיכול וגם נותן המון אנרגיה - דבר שלעיתים מומלץ לפני פעילות גופנית

New member
ועוד משהו

קודם כל, תודה על הטיפים
ומה לגבי מוצרי חלב
? הרבה אנשים אומרים שחלב ומוצריו קשים לעיכול ומייצרים המון ליחה ולחות בגוף. אפשר לראות את זה טוב יותר אצל ילדים קטנים, שהם רגישים יותר כי מערכת העיכול שלהם עוד לא יציבה, והם מקבלים המון פריחות ואלרגיות למיניהן, וחוצמזה הופכים לשנוזלים למדי (אבל זה גם בגלל הבמבה). מצד שני, רופאים בד"כ ממליצים על מוצרי חלב, בגלל הסידן שהם מכילים, שחשוב להתפתחות העצמות (ובגיל מאוחר יותר למניעת אוסטאופרוזיס). מצד שלישי, יש דעות האומרות כי בעוד שמוצרי החלב באמת עשירים בסידן, זה אינו סידן זמין, כלומר הוא לא נקלט טוב בגוף (בגלל יחסי סידן - זרחן או משהו כזה...). קיימות דעות לפיהן חלב עיזים בריא הרבה יותר, ויש כאלה הטוענות שאין לנו כלל צורך בחלב (כי הרי אף יונק אחר לא ממשיך לצרוך מוצרי חלב לאחר גמילתו). אז מה ולמה? נועה

טיפים טיפים!!!!!!../images/Emo9.gif../images/Emo36.gif

רשימת הטיפים: 1. אכול כאשר אתה רעב ולא כאשר אתה לא רעב, הגוף שלנו הוא לא זבל. 2. לא לאכול בין הארוחות, אפשר לאכול פירות וירקות בין הארוחות, לפעמים גם חטיפים אך לא יותר מדי. 3. לאכול לאט, להנות מכל חתיכת אוכל, להרגיש אותה ולהנות..... 4. אני מנסיון שלי הבנתי שדיאט קולה לא בראיה וגם כן קוקה קולה, אז החלטתי לעבור למים, אני כיום שותה רק מים וגם מיצים, אני מעדיף מים, למדתי משהו מאח שלי, הוא אמר פעם ככה: "אני שותה כי אני צמא ואני לא שותה כי אני רוצה להנות מזה". זה קצת מוזר אך בקשר לקולה סתם לשתות קולה לא בריא, אני מעדיף מים, אני לא מת על המשקה מים, אני יודע שקולה יותר טעים אבל אני שותה את המים בכדי לשרוד, בכדי לא להיות צמא ולא שאני אהנה מזה. אז חברים תחשבו על זה?? שךכם באהבה, עידודודו הלוחם נ.ב מי שלא הבין את סעיף 4 ורוצה שאני אסביר שוב מוזמן להגיב ואני אנסה להסביר שוב.

unagy

New member
זה בעיה אצלי..../images/Emo4.gif

איך אומרים ... אני קצת מכור לקולה... נתחיל לעבור למים..

למעלה