תזונה נכונה?

תזונה נכונה?

שלום רב,

פירטתי היום למישהו את התפריט שלי ואמרו לי שאני צריך לאכול יותר חלבונים אז אני אפרט פה את התפריט ואת הפעילות שלי ואשמח לקבל המלצות לשיפור ותיקון במידה ואכן צריך.

מבחינת פעילות ספורטיבית אני רץ 5 פעמים בשבוע בבקרים 30-40 דקות.

בשעה 11 אני אוכל ארוחת בוקר - יוגורט דנונה מעורבב על כף סובין שיבולת שועל + כפית דבש + כפית קינמון + 3 פקאנים.

בסביבות 14:00 אני אוכל סלט עוף גדול.

אחה"צ קפה + 2-3 פתיבר

גם בערב אני אוכל סלט ירקות שמורכב בעיקר מחסה, עגבניות, גבינה 5% ופקאנים.

במשך היום 3-4 כוסות קפה

והכי חשוב - אני צריך להוריד 6-7 ק"ג מהמשקל.

אשמח לקבל המלצות.

תודה מראש!

שאלות

מה הגובה שלך, מה המשקל ? ואם ידוע מה אחוז השומן? כמה זמן אתה מתמיד בדייטה שעליה כתבת ואם מדובר ביותר מ 3 חדשים איך השתנה משקלך במהלך התקופה?

נתונים נוספים

182 ס"מ, ירדתי ב6-7 שבועות האחרונים מ97 ל92 ק"ג. לא אוהב את המילה דיאטה...מחפש אורך חיים נכון יותר שאוכל להתמיד בו בהמשך החיים.

עם התפריט הנוכחי אני לא מרגיש שחסר לי משהו ולא חסר לי כלום. כשפעם ב... מתחשק סטייק במסעדה אז הולכים ואוכלים סטייק. אני מחפש תפריט טוב לשיגרה והשאלה היא האם מה שאני אוכל נחשב לתפריט טוב, בריא ומאוזן. תודה!

התפריט

שכחת לציין כמה זמן אתה מתמיד בתפריט הנ"ל אבל מהפרוט שהצגת אני למד שאתה בדרך הנכונה. אל תצפה להמשיך לרדת באותו קצב עליו דיווחת, כי עם ההזמן קצב הירידה במשקל קטן, אבל סביר שהירידה תימשך עם התפריט הזה גם אל פחות מ 86 קג. חוץ מזה התפריט מאוזן למדי, למרות שכדאי שתשקול החלפת אחת מכוסות הקפה היומיות או הפתי בר בפרי וכן מנת דג במקום העוף מדי פעם או אפילו בערב.

בנוסף

כדאי שתשקול ביצה או שקשוקה במקום הגבינה בערב מדי פעם למען הגיוון.

לא צריך להיות פנאט

אפשר פרוסת לחם מדי פעם (רק 36 קלוריות ללחם קל ו 72 קלוריות ללחם רגיל/מלא)

בנוסף

אם אתה לא עוסק בבנית גוף מקצועית אין צורך בתוספת חלבון לתפריט הנ"ל. לא ציינת אם יש סוכר או חלב בקפה שאתה שותה.

כתבת שהוא לא זקוק לתוספת חלבון

כדי לכתוב כזה דבר אתה אמור לחשב את צריכת החלבון היומית שלו ולהשוות לצרכים שלו.
לכן הנחתי שעשית חישוב כלשהו.

תשובה

למרות שהשרשור שלך מוטעה אנסה לענות
מאחר והתפריט שהתפרסם בשאלה היה מאד חלקי וכך גם פרטי השואל כמו גובה משקל וגיל, התבססתי על העובדה שהתפריט כלל מספר מנות חלבוניות ליום וכן על הכלל שדי ב 0.8 גרם חלבון לקג משקל גוף על מנת לספק תצרוכת חלבון נאותה והערכתי התפריט הנ"ל עומד בדרישה.

כמה הערות

1. כדי לדעת אם יש כמות חלבון מספקת רצוי לעשות חשבון ולא לבדוק סתם שיש כמה מנות חלבון.

2. ה RDA של 0.8 גרם לק"ג חלבון מדבר על אדם לא פעיל במיוחד. כאן יש לנו אדם שעושה פעילות גופנית מאומצת (גם אם לא פיתוח גוף) 5 פעמים בשבוע ומנסה להשיג איזון קלורי שלילי.
(לפיטר למון יש כמה מחקרים מענינים על צרכי החלבון של אנשים פעילים, אתה מוזמן לחפש בגוגל סקולאר)

ושירשרתי לתשובה שלך כך שלא הבנתי מדוע השירשור שלי מוטעה.

תשובה

שלום רב,
אין פה שום אינפורמציה שמאפשרת לתת לך תשובה - לא כתוב כמה עוף, גבינה ופקאנים אתה אוכל במהלך היום, לא כתוב משקל, גיל...

למעלה