תזונה לקויה - זקנה
שלום
אני מקווה שאני שואלת במקום הנכון ואם לא אשמח להפנייה לפורום מתאים
סבתי ב 89. מחלת השיכחה יותר ויותר משתלט עליה. היא מטופלת בבית.
כמעט כל חייה היא היתה צמחונית ומאוד רזה. לא אכלנית גדולה.
בשנתיים האחרונות הפסיקה כמעט לחלוטין לאכול. היתה תקופה שאכלה רק שוקולד נטול סוכר, עוגת גבינה (בלי הפירוריים והעוגה למטה, רק הגבינה) ודיאט ספרייט.
אח"כ סירבה גם לעוגה והתחילה לאכול אך ורק שוקולד (הצלחנו להעביר אותה לשוקולד חלב רגיל בגלל השילשולים). ימים שלמים רק שוקולד ושותה (גם כיום) רק דיאט ספרייט.הרבה דייאט ספרייט.
היא מאוד מאוד רזה (אנורקטית).
אחרי שאושפזה עם חוסר נתרן חמור הסכימה להתחיל לשתות פחיות משקה של "אנשור". סבא בנסיון לעזור מוסיף למשקה אנשור כל מיני תוספות שאני לא בטוחה שנכונים
כגון ביצה לא מבושלת או בננה או שיבולת שועל וכמצוץ מלח בכל משקה.
סבתא אישה מאוד עקשנית. סבא לא רוצה לגשת לתזונאית כי נראה לו שלא יעזור וסומך על הרופא גריאטרי הקבוע.
אני קניתי להם דייסת 8 דגנים של מטרנה להוסיף ככף למשקה במקום שיבולת שועל
אבל מעבר לזה אין לי הבנה ואני אשמח לטיפים כללים אם יש לך המלצות. יש לי חשש שפעם שעברה זה היה נתרן שהיה חסר ומי יודע מה זה יהיה פעם הבאה
תודה
רחל
שלום
אני מקווה שאני שואלת במקום הנכון ואם לא אשמח להפנייה לפורום מתאים
סבתי ב 89. מחלת השיכחה יותר ויותר משתלט עליה. היא מטופלת בבית.
כמעט כל חייה היא היתה צמחונית ומאוד רזה. לא אכלנית גדולה.
בשנתיים האחרונות הפסיקה כמעט לחלוטין לאכול. היתה תקופה שאכלה רק שוקולד נטול סוכר, עוגת גבינה (בלי הפירוריים והעוגה למטה, רק הגבינה) ודיאט ספרייט.
אח"כ סירבה גם לעוגה והתחילה לאכול אך ורק שוקולד (הצלחנו להעביר אותה לשוקולד חלב רגיל בגלל השילשולים). ימים שלמים רק שוקולד ושותה (גם כיום) רק דיאט ספרייט.הרבה דייאט ספרייט.
היא מאוד מאוד רזה (אנורקטית).
אחרי שאושפזה עם חוסר נתרן חמור הסכימה להתחיל לשתות פחיות משקה של "אנשור". סבא בנסיון לעזור מוסיף למשקה אנשור כל מיני תוספות שאני לא בטוחה שנכונים
כגון ביצה לא מבושלת או בננה או שיבולת שועל וכמצוץ מלח בכל משקה.
סבתא אישה מאוד עקשנית. סבא לא רוצה לגשת לתזונאית כי נראה לו שלא יעזור וסומך על הרופא גריאטרי הקבוע.
אני קניתי להם דייסת 8 דגנים של מטרנה להוסיף ככף למשקה במקום שיבולת שועל
אבל מעבר לזה אין לי הבנה ואני אשמח לטיפים כללים אם יש לך המלצות. יש לי חשש שפעם שעברה זה היה נתרן שהיה חסר ומי יודע מה זה יהיה פעם הבאה
תודה
רחל