תזונה לפי סוג דם

חדשה 120

New member
תזונה לפי סוג דם

שלום,
מי מכיר את הגישה של תזונה לפי סוג דם ומה דעתכם עליה?
בתודה

0 אור 0

New member
תשובה זהירה

קודם כל, ברור כי אין מצב שכל האנשים עם אותו סוג דם צריכים לאכול בדיוק אותו דבר - יש ביניהם שונות רבה מדי,
מעבר לכך, קראתי מספר הסתייגויות על המחקרים המדעים עליהם הוא מתבסס,
יחד עם זה, גם אישית, וגם ממטפלים אחרים שמטפלים בעיקר בתזונה, יש לא מעט התאמות "מפתיעות" בין המזונות הטובים לפי סוג הדם, לבין המזונות שמסתבר שטובים לאנשים רבים.
חלק מהתשובה הוא בספר ההמשך של אותו סופר - תזונה לפי הגנטיקה - שם הוא באמת מסביר בעצמו שהחלוקה לסוגי דם היתה גסה מדי, ומציעחלוקות נוספות מעודנות יותר ומדייקות יותר את התזונה. נשמע מאד הגיוני, אך למרבההצער קצת יותר קשה לבדיקה, שכן בניגוד לסוג דם שקל לדעת אותו, השיטה העדכנית יותר מתבססת על בדיקה שאיננה מצויה בידינו.
אני מציעה כן להכיר את השיטה , ולקחת ממנה מה שמתאים לכל אחד באופן אישי (עצה שטובה לכל שיטת תזונה למען האמת), רק בזהירות - כי בגדול, אם את נמנעת מכל המזונות אשר אסורים לך על פי השיטות היותר ידועות ומשכנעות בהסבריהן, אז לא נשאר כלום מפראנה, ודי ברור שלרובנו זה לא מספיק

חדשה 120

New member
לאור, תודה להתייחסותך

שלום,
גם לפי השיטה, ברור שמעבר לבסיס, לכל אדם יש רגישויות, חולשות, נטיות אישיות וממילא יש להתאים אישית ולא כל בעלי אותו סוג דם יאכלו בדיוק אותו דבר.
שמעתי על השיטה מזמן ולא התייחסתי מסיבות שציינת ואחרות. לאחרונה התוודעתי לשיטה, דרך אדם רציני, מה שהביא אותי להעמיק יותר בנושא. קראתי את הספר "אכול נכון לפי סוג הדם שלך", מאת ד"ר פיטר דאדאמו, והבנתי שייתכן שיש בזה ממש.
זה האיר את עיני, בדברים מסויימים יש התאמה בסיסית עבורי. אולם, דווקא מרכיב שמצאתי כחשוב בתפריט שלי, לפי השיטה מזיק מאד לבעלי סוג הדם שלי. אם אמנע ממנו, החלופות המעשיות לא טובות לי מסיבות שונות. בגדול, מבחר המזונות לכל סוג דם הוא גדול מלבד מזונות שמזיקים לו ויש להמנע מהם. יש הסבר, שאם יש לו בסיס פיזיולוגי כימי רציני, אפשר להבין אותו והוא מתקבל על הדעת. אני מתקשה לבטא בקצרה את הדברים בצורה ברורה.
עם זאת, אם השיטה מתבססת על מחקרים רציניים איך זה שכל כך מעט מטפלים מאמצים אותה??
כדי לפתור את הקונפליקט שנוצר לי, אני מתעניינת בחוות דעת מבעלי מקצוע בתחומי הבריאות והתזונה שמכירים את השיטה, גם השוללים וגם אלה שמצדדים בה.
אינני מכירה את ספר ההמשך שציינת, אחפש אותו ואקרא.
בתודה

למעלה