תזונה לי

• פותח הנושא in12
  • פורסם בתאריך

in12

New member
תזונה לי

היי

בן 33 שוקל 67.7, גובה 175
פעיל ספורטיבית, אני רץ מרתון.

אני חושב שמתחילה לי כרס קטנה, ואני לא מצליח להפטר ממנה, מרגיש קצת כבד.
בבוקר אני אוכל עוגיה קטנה ועוד כמה נשנונים+פרי,
12:00 צהריים :מנת עוף+אורז+תפו"א+מרק+סלטים
18:00 ארוחת ערב קלה לפני אימון, פרוסה קטנה מרוחה
22:30 ארוחת ערב (אחרי אימון)

לא רשמתי את התפריט ,כי אני לא תמיד זוכר מה אני אוכל.

אשמח לשמוע את דעתכם?

עוד דבר, שמעתי כדי שלהוריד את הכרס הקטנה, צריך לאכול ארוחות קטנות בין 5-6 ביום, מה המלצתכם בנושא?

אין ספק שאם אחוז השומן בגופך עולה אתה צריך

להפחית את הצריכה הקלורית.מומלץ בעיקר להפחית את כמות הפחממות ובמיוחד את הפחמימות הלא מורכבות, שמתעכלות מהר והופכות לשומן.
מהסתכלות בתפריט שהצגת אתה מתחיל את היום עם עוגיה נישנושים ופרי. כולם פחממות וזמינותם גבוהה יחסית אני הייתי ממליץ לעבור לפחממות מורכבות יותר בארוחת הבוקר (לדוגמה, פרוסת לחם עם ממרח) מה שיתרום להרגשת שובע גדולה יותר עד הצהריים. אם יתעורר רעב לפני הצהריים אפשר לאכול עוד פרוסה עם ממרח.
בצהריים אתה אוכל שתי מנות פחממות. מומלץ לחלק אותה אם זה אפשרי לשתי ארוחות שיכללו, אחת את העוף והסלטים, והשניה את האורז או תפוח האדמה והסלטים.

תשובה

אין דרך למקד ירידה במשקל אבל אכילה של כל 3-4 שעות (כ-6 ארוחות ביום) והפחתת צריכת מתוקים יכולות לסייע בצמצום היקפי המותן

in12

New member
תוכלי בבקשה להסביר לי מה הכוונה לארוחות

תוכלי לתת לי דוגמא של תפריט יומי?

תשובה

דוגמא לתפריט לא אבל דוגמא לארוחות למשל : כריך מ2 פרוסות לחם מלא שכבה דקה של ממרח כמו אבוקדו/טחינה/גבינה עד 5% וירקות או מנת חלבון רזה כמו ספל קטניות מבושלות/חזה עוף עם ירקות וכדומה

תגדיל צריכת חלבון ותקטין צריכת פחממות

לחם על משהו, אורז עם תפוחי אדמה, עוגיות עם משנושים- כל אלה הם קלוריות שאתה מגיע איתם לעודף שגורם להשמנה.

אתה לא מוציא מספיק אנרגיה בשביל לאכול את כל זה.
אינדיקציה נוספת זה המשקל הנמוך שלך.
67.7 על 175 אומר שיש לך מסת שריר יחסית נמוכה.

אם תגדיל מסת שריר זה יספק עבודה לקלוריות שאתה אוכל
והגוף ישתמש בהם בצורה יעילה. אבל צריך לדעת לא להגזים כי גם ככה אפשר לאכול יותר ממה שצריך ואז שוב הקלוריות האלה יגרמו להשמנה.

זה נושא שאתה צריך לבחון בעצמך בזמן אמת.
תאי שומן בריאים יודעים לאגור שומן ויודעים לשחרר שומן.
אז אם בשבוע שבועיים אתה אוכל יותר ממה שאתה צריך אתה צריך לדעת לראות את זה על עצמך
ואז לשנות בהתאם את התזונה. שינוי התזונה זה בדרך כלל הכמות של הפחממות. כי בדרך כלל זה מה שנותן את העודף הקלורי.

למעלה