תזונה לא בריאה

estia74

New member
תזונה לא בריאה

שלום! יש לי בעיה רצינית בעקבות העובדה כי אני לא מסוגלת לאכול פירות וירקות, חלקם גורמות לי צרבת, חלקם כאבי בטן, וחלק פשוט בלתי ניתן לבליעה בעקבות הטעם. אני מרבה באכילת מוצרי חלב, בפרט שוקו, ואני כן אוהבת קטניות (מבושלות, כמו עדשים ושועית, לעומת זאת, שקדים אגוזים וכו' גורמים לי כאבי בטן. על כן,הגעתי למצב שאני מרגישה חום כל הזמן בקיבע ואני סובלת מריח רע בפה. האם ישנם איזה שהם תחליפים שאני יכולה לאכול בכדי לנסות לאזן את המצב, ולנקות את מערכת העיכול? תה מסויים, או אולי פירות יבשים ? תוספי מזון, לא יודעת משהו? יש לציין שהבדיקות דם שאני עושה פעם בחצי שנה, יצאו תקינות ומאוזנות, וכשהתיעייצתי עם הרופא בקשר לנטילת וויטמינים, לא המליץ עליהם כי אמר שאני לא צריכה (למאות האכילה הלא בריאה) כמו כן הסביר לי שיגרמו לי להשמנת יתר. יש עצות? תודה ותבורכו

ה מוזה

New member
יש המון פירות ../images/Emo172.gif

מה עם פירות קיציים ? אבטיח,מלון,ענבים גם הם לא מתעכלים? בכל אופן,לגבי חום בקיבה לא יודעת על תרופת סבתא לזה [ בדקת שלא מדובר באולקוס?] בכל אופן כדאי להבדק ע"י רופא גסטרו יש תה צמחים שאפשר לשתות כשיש הרגשה לא טובה בקיבה כאב בטן,בחילות,גזים,נפיחות וכו' הצמחים שטובים לתה כזה הם
מרווה: המרווה הרפואית אידאלית להצטננויות, נזלת, דלקות בחלל הפה. גרון, שקדים, חום, מיחושים באברים הפנימיים, הפרעות עיכול, גזים, צרבות ועצירות. המרווה מרבה חבלב מניקות ומשביחה אותו.מים שבושלו בהם חלקי הצמח יעילים לניקוי הפנים ורענון העור. המרווה יעילה מאוד להתפרצויות של דיכאון, עצבים, זעזוע מוח, תשוקות מין לא טבעיות. טוב לחפיפת שיערות, מקנה לשיער ברק טבעי ומחזקת את שורשיו, וכן מונעת קשקשים. המרווה מסייעת להגדלת פצעים ולריפויים. פצעים בחלל הפה וכן דלקות חניכיים יעלמו ע"י גרגור בעלי המרווה. פצעים חיצוניים יטופלו ע"י קומפרסים של עלי מרווה. המרווה מסייעת בטיפולים בכאבי חזה, לחץ דם גבוה, ובמקרי חוסר תאבון ושקט נפשי. היא יעילה להסדרת המחזור הנשי. לטיפול בשיער מבשלים את המרווה במים וחופפים את השיער. לטיפול במקרי עצבים ודיכאון מבשלים את המרווה ביין ושותים כוסית אחת ליום. לטיפול בפצעים פתוחים - כתישת העלים וערבובם בשמן זית, עד שיהפך לממרח.
אזוב: יש המכינים תמצית מן האזוב ושותים אותו כתה או קפה. הוא מועיל לדלקות בכבד והמעיים וכן לחיזוק הלב. תה האזוב יעיל מאוד בשלבים הראשונים של הצהבת. יש המכינים ממנו שמן שיעיל מאוד לאגזמות, לעיסוי הרקות, כתרופה לכאבי ראש ומיגרנה, ולעיסוי החזה במקרה של שיעול קשה, וכן לרענון וריפוי העור. האזוב מועיל ומשפר את פעולת כלי העיכול, הוא יעיל נגד תסיסה וגזים וכן נגד כאבי בטן. הוא עוזר ומגביר את התאבון, מסלק את הרעלים המצטברים בגוף. האזוב מחטא מצויין ומועיל לסובלים מתולעים. הוא מחסן את הגוף המצטננויות, מסלק ריחות בדרכי הנשימה וכן נזלת. הוא טוב לחולי אסטמה וברונכיט וכן לסובלים משיעול והפרעות בנשימה.
לואיזה :הכנת תה מצמח הלואיזה מרגיע את הגוף והנפש ואת מערכת העצבים. כמו כן , מניעת גזים וכאבי בטן הנובעים מהפרעות בעיכול. יעילה נגד דלקות ושיעולים. הלואיזה והלימונית דומים זה לזה בטעם, בריח ובתכונות, וההבדל שיחד ביניהם הוא כי הלואיזה הוא שיח והלימונית - מעיין עשב גבוה. ובכדי לנקות את מערכת העיכול ובכלל בריא והכי פשוט לשתות מים בכמות מספקת בעבר נהגו[ועד היום ] לצום . צום מטהר ומנקה ונותן קצת מנוחה לדרכי העיכול ולקיבה , בנוסף תוכלי לשאול בפורום תזונה [ושוב כדאי להבדק בנוסף לעצות ]

estia74

New member
,תודה רבה

אכן אני סובלת גם מגזים בתדירות, צרבת ואפילו דלקות חניכיים, נראה לי שהרבה בשתיית מרווה. לגבי אולקוס, אין לי, נבדקתי ולא מצאו שום בעיה בקיבה (פעם הייתה לי בנוסף גם קיבע עצבנית, אך הלכתי להבדק). לגבי פרירות קיץ, אני פשוט לא אוהבת את טעמם, הפירות היחידות שאני אוכלת זה בננה, אבוקדו, מיץ תפוזים וזהו. עגבניה לא מתעכלת כל כך טוב כשיה מבושלת ולא טעימה לי כשהיא חיה. המון תודות על כל החכמה.... הישר כח עם הפורום

EPRT

New member
קשור לנושא-פצעים

מהי התזונה שממולצת במצב כזה? להוריד דברים שמנים-יודעת,אני גם מנסה לאכול הרבה פירות הדר ובעיקר לימון,עוד?

0 אור 0

New member
להחליף רופא?

התשובה של הרופא שלך לגבי ויטמינים החזירה אותי שנים רבות לאחור - כאשר גם אני קיבלתי תשובה דומה מרופא, שחזר והתעקש שאני בריאה לגמרי וכל הבדיקות שלי בסדר גמור, ואחרי שהמשכתי להדרדר במצב הבריאות התחיל לרמוז שאני צריכה פסיכיאטר ... במבט לאחור, הסימנים שהיו לי היו ברורים מאד לכל אחד, ומאוחר יותר אכן דרשתי את הבדיקות המתבקשות לאחר שהאופטומטריסט אמר לי שמצב העיניים שלי מעיד על סוכרת או בלוטת התריס ושאדרוש לבצע את שתי הבדיקות. מהמעט שאת מספרת כאן ברור מאד שהתזונה מאד לא מאוזנת, מערכת העיכול אינה מתפקדת כהלכה ואת סובלת מחוסר איזון שהולך ומחמיר. אני מאד ממליצה לא להסתפק בתה ובתרופות סבתא נוספות, אלא לגשת למומחה ברפואה משלימה ולהתחיל תהליך של טיפול ושל שינוי באורח החיים. אני ממליצה במיוחד על שילוב של יעוץ תזונתי אצל נטורופת יחד עם רפלקסולוגיה, או על רפואה סינית. אבל כמובן שכל שיטה של רפואה משלימה שנראית לך בודאי תתייחס אליך בצורה אמיתית יותר מזו שלה זכית עד כה. תהיי בריאה.

estia74

New member
תודה על ההמלצה

אכן פניתי בעבר לרפוא סינית, אשר אסרה עליי לאכול : מוצרי חלב (שזה בערך הדבר היחיד שאני אוכלת), שוקולד (אהבת חיי) ומוצרי עגבניות (עם זה אני יכולה לחיות...) עברתי לסויה, ואפילו החזקתי מעמד זמן פחות או יותר ממשוך בלי חלב, במקום שתיתי סויה ואכלתי מעדני סויה, אך היות ולוותר לגמרי על גבינות, שמנת עם פטריות, גלידות, ממרחים חלבים, פסטה ממולאת גבינה וכו', לנוכח העובדה שאני לא אוכלת ירקות ופירות כמעט, ובשר רק לפי צורך (הי הוא קשה לעיכול) אז בעצם מגוון המזון שיכולתי לסבול היה כמעט אפסי. בכל אופן, בדקתי בזמנו רמת סוכר וגם בלוטת התרוס במעקב קבוע. מעבר לזה, תזונה בריאה הוא דבר שמזמן וויתרתי עליו, לכן חשבתי אולי לנסות לאזן את זה לפחות קצת, בעזרת תה מסויים, או תוספים מסויימים. תודה על הזמן שהקדשת לקרוא ולענות על השאלה יום נעים

0 אור 0

New member
תראי

יש אכן אנשים מעט קיצוניים ברפואה הסינית אשר פוסלים מכל וכל את מוצרי החלב, אבל יש גם הרבה מאד שעוסקים בתחום או תזונאים מבאים מתורה אחרת (נטורופת או תזונאי "רגיל") אשר יכולים לסייע לך מאד להתאים באופן באופן אישי את מה שמתאים לך - ולסייע לך לבנות תפריט מאוזן מתוך אותם מאכלים אותם את מסוגלת לאכול. אני אישית אוכלת הרבה מאד מאכלי חלב ומאד לא מחזיקה מהסויה, כך שאני גם ממש מבינה לליבך... המלצות קטנות שיכולות בינתיים לסייע: 1. למניעת גזים - אפשר להוסיף למזון קימל (שלם או גרוס) 2. לשיפור העיכול - תה עם נענע או שיבא לאחר הארוחה 3. אם את כמעט לא אוכלת ירקות ופירות מומלץ מאד לקחת מולטי-ויטמין. בדיקות הדם הרגילות לא מגלות חוסרים בויטמינים. 4. כדאי להחליף מוצרי קמח לבן בקמח מלא / דגנים 5. כדאי להחליף שמנים שונים בשמנים שתורמים לבריאות: שמן זית, אגוזים ושקדים (מספיק כמה כל יום) 6. יש מגוון מאד גדול של ירקות ופירות - כדאי לנסות ובכל זאת למצוא מה את כן אוהבת. דוגמא אישית: אני לא מסוגלת לאכול חסה בכלל, וכך השנים לא אכלתי סלט ירוק עד שיום אחד הייתי עם הבת שלי במקדונלדס ומכיוון שלא היה משהו אחר שבא לי, הזמנתי סלט קליפורניה - ושפוט נהניתי. מאז כבר אימתתי את הנושא וגיליתי שאכן חסה מכל הסוגים אני עדיין לא אוהבת, אבל מיקס עלי בייבי ממש טעים לי ופתאום התחלתי לאכול עשב ממש כמו העזים ועוד ליהנות מזה. 7. המלצה חשובה מאד: לא כתבת אם את עוסקת בפעילות גופנית - כדאי מאד לעסוק בפעילות , רצוי מודעת כמו יוגה או צ'י קונג, אבל גם אירובי ומתיחות ישפרו בהרבה את יכולת הגוף לטפל בנושא חילוף החומרים והעיכול. שיהיה בהצלחה.

estia74

New member
ממש תודה על כל העצות

אולי באמת כדאי לי לנסות לראות באם ישנם נטורופט שיוכל לתת לי תפריט מותאם יותר לטעם שלי. חשבתי שהכל על אותו עיקרון פשוט... אני בהחלט אנסה את העצות שנתת לי, הם בהחלט מאוד שימושיות. שוב ת
ודה

למעלה