תזונה בהריון

jud28

New member
תזונה בהריון

בוקר טוב,

אני בהריון שבוע 10, בשקילה בשבוע 8 שקלתי 43.5 ק"ג.

ב"ה אני לא סובלת מתופעות לוואי קשות של הקאות ובחילות, ומשתדלת להקפיד על תזונה נכונה שכוללת שתיה מרובה, פירות וירקות, עדיפות לדגנים מלאים, ושילוב מאכלי חלב ובשר.

אבל נראה לי שלמרות ההשתדלות אני לא מצליחה להגיע לרמות סידן וחלבון המומלצות לנשים בהריון.

עפ"י דוחות הסיכום של יומן התזונה שאני מנהלת:
ממוצע צריכת הסידן שלי ליום הוא 320 מ"ג.
ממוצע צריכת החלבון שלי ליום הוא 47 גרם.

האם מומלץ לקחת בנוסף תוספי סידן וחלבון? ואם כן, האם תוכלו להמליץ לי על תוספים מתאימים?

תשובה

בדרכ התזונה היומית בעולם המערבי אינה סובלת ממחסור בחלבון. לגבי הסידן- יתכן ואת לא עומדת בקצובה מספקת. ממליצה מאד לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי במסגרת קופ"ח ע"מ לקבל ייעוץ מסודר ע"ס הנתונים שלך +אנמנזה תזונתית שלך וכך לקבל מענה מספק נכון ומקצועי

jud28

New member
הרופא אכן הפנה אותי לתזונאית

אבל כשהגעתי אליה, לאחר שהציצה בכרטיס האישי שלי לא הסכימה לקבל אותי, כיוון שיש לי היסטוריה של תת משקל, והיא טענה שהיא לא מתעסקת עם הפרעות אכילה. (למרות שברור שמעולם לא סבלתי מהפרעות אכילה, גם בתקופות שהייתי בתת משקל חמור זה נבע מלחץ ומתח).

בכל מקרה חשבתי שאוכל לקבל רק תשובה כללית, האם עלי לקחת תוספי סידן וחלבון בהתאם לערכים שציינתי (כאמור, הערכים שציינתי הם עפ"י תוצאות דו"חות של יומן תזונה שאני ממלאה באתר נטו-גרין).
ואם מומלץ לקחת תוספים, אשמח לקבל הכוונה על סוגים שמותאמים לתקופת ההריון.

תשובה

ממליצה בחום לנסות ייעוץ מקצועי עם משהו אחר . בקשי מהרופא שלך שיכתוב בהפנייה שהבעייה לא כרוכה בהפרעת אכילה וכו' (כפי שאת מתארת)

למעלה