תזונה בארה"ב

thomas17

New member
תזונה בארה"ב

אהלן.. אני כרגע נמצאת בארה"ב.. מאוד קשה לי פה עם התזונה ואשמח לקבל עצות,
אני נמנעת מלאכול פה בשר ודגים,גם בגלל הכשרות וגם כי אני מפחדת מהכימיקלים שהם דוחפים פה,ירקות וביצים אני קונה רק אורגני, משתדלת למצוא מוצרי חלב ישראלים,אך לא תמיד זמין.
אשמח לקבל עצות על איך אפשר לאכול בריא ומאוזן בזמן שנמנעים מלאכול דגים,בשר,מוצרי חלב,ביצים.
קניתי טחינה גולמית בסופ"ש ואני מוצאת את עצמי אוכלת מזה מלא, אני חושבת שבסביבות ה6 כפות ביום. אני יודעת שזה משמין לאללה, אבל אני מרגישה שזה הדבר היחידי הבריא שאני מכניסה לגוף. יכול להיות שהגוף שלי מאותת לי לאכול הרבה טחינה כי הוא מרגיש שחסר לו?
אני אפילו לא סומכת על הירקות והפירות פה שהם בעלי ערך תזונתי כלשהוא.
אני מרגישה שמערכת העיכול שלי לא עובדת טוב, יש לי כאבי בטן במהלך כל היום, ואני מנסה לעזור לגוף עם מיץ של שזיפים שהשרתי במים לכמה שעות,אבל זה כבר לא כ"כ עוזר לי.
בישראל התזונה שלי היתה מגוונת ומדהימה(!),ירקות,פירת,בשר ודגים מידי פעם,קטניות וכו'. פה פשוט קשה.
אשמח לכמה טיפים ,
שבת שלום!

maxmartin

New member
את יכולה לאכול פירות וירקות

אין שום בעיה. יש להם ערך תזונתי בדיוק כמו בארץ. יש דברים שעדיף לצרוך אורגני (כמו תרד, סלרי, תפוחים, פירות יער), אבל בכל מקרה עדיף לאכול ירקות ופירות לא אורגניים מאשר לא לצרוך אותם בכלל. גם עם קטניות ואגוזים אין בעיה. לגבי בשר, באמת עדיף לצרוך אורגני כדי להימנע מכל האנטיביוטיקות וההורמונים למיניהם שדוחפים לחיות. ובכל מקרה, וזה תקף גם לארץ, רצוי להימנע מרוב המוצרים שנמכרים במסדרונות הפנימיים של הסופרמרקט. אני גר בארה"ב שמונה שנים והתזונה שלי סופר-בריאה.

מוזר, הגוף שלי מאותת לי בעיקר לאכול שוקולד

בארה"ב יש הקפדה גדולה יותר על חומרי הדברה לכן לא הייתי מודאג מדי.
המלפפונים והעגבניות באמת לפעמים טעימים פחות מאשר בארץ אבל תוכלי למצוא מוצרים רבים אחרים באיכות טובה יותר.
גם מקטניות אין שום סיבה להמנע בארה"ב.

אין שום סיבה להמנע מביצים ומחלב.
מבחינת כשרות אין מה לדאוג מחלב נכרי, במיוחד במקומות בהם אי אפשר להשיג חלב ישראל. (פסק של הרב משה פיינשטיין ז"ל)

באיזורים יהודים תוכלי למצוא בקלות קצב כשר במחירים סבירים.

למעלה