תות שחור, morus nigra

vinbe

New member
עץ התות

בוקר טוב איתן, עץ יפה מאוד. אני לא מפסיק להתפלא, למרות שאתה מעלה הרבה עצים בפורום וביקרתי פעמיים בגן שלך, תמיד אתה מוציא מהשרוול עוד עץ, כמו שאומרים, שחבל על הזמן. משום מה, לא שמתי לב אילו . אולי יש לך יותר מדאי עצים ואתה צריך לחלק כמה מתנות בין החברים
למרות שהעץ יכול גם להשאר כפי שהוא, אני חושב שהוא יכול להשתפר עם כמה תיקונים קלים. לפחות לפי התמונה, לא ניראים לי בעיתיים לביצוע בפועל. 1) מה שמפריע לי כעת זה קצת יותר מדי עלים בצמרת למעלה בצד שמאל ובעיקר אחד הענפים שיוצא בדיוק בצורה כזו שמסתיר את תנועת המשך הגזע לכוון מעלה .היתי מסיר את האזורים המסומנים באדום, אבל יכול להיות שהענף אפשר פשוט לכופף. 2) לכופף את הענף האמצעי לכוון החצים בערך 15 מעלות 3) העץ יראה כמו בתמונה 3. 4) בהעתקה הבאה, כדאי להזיז את העץ לצד הימני של העציץ שבת שלום

galiamos

New member
תות

בוקר טוב , העץ יפה וחיוני, לי באופן אישי מפריע צומת הענפים שיוצאים מאותה נקודה, לדעתי ניתן להסיר את הענף השמאלי תחתון וזה רק יוסיף לאיזון של העץ ולחלוקה טובה של הענפים ודבר נוסף נסה עציץ אליפסי או עגול נמוך.כמובן מסכים עם מאורו לכופף את הענף שמאלה. משה מישל אמרגי

איתןem

New member
עץ התות,שלום מאורו

ראשית תודה על המחמאה, כפי שאומר הפיתגם "מרוב עצים לא רואים את היער" ההצעות שלך לעיצוב בהחלט מקובלות עלי והן תבוצענה ללא כל היסוס. העץ הזה הופיע כבר כאן בפורום,אלא ללא דילול הענפים שביצעתי לאחרונה. מלבד 4 אקסמפלרים בחזקת חומר גלם ,שעדיין לא מוכנים לתצוגה,אותם קיבלתי במתנה מידידנו ירון, אין לי שום רכישות חדשות בשנים האחרונות. לעניות דעתי,גם לך לא חסרים פריטים באוסף ,שבשימחה הייתי מקבל במתנה. איתן

איתןem

New member
שלום מישל,אני מסכים לחלוטין שאכן

כמעט רוב הענפים יוצאים מאותה הנקודה, דבר שלא בדיוק מתיישב עם כללי העיצוב המקובלים, אבל לדעתי ,למרות זאת ,העץ עדיין נותן את התחושה החזותית של עץ בטבע. וכפי שכתב לי נשיא הכבוד של פורום הבונסאי בצרפת והעורך הראשי של בונסאי אירופה במהדורה הצרפתית,מר מישל סאקאל- "לפעמים אין מנוס, ויש צורך לשתף פעולה עם רצונו של העץ ומה שהוא מכתיב"... איתן

galiamos

New member
איתן ידידי

הכי חשוב זה מה שאתה מרגיש בלי שום קשר לכל הערה הצעה או כיוון לשיפור ,אם הצעה זו טובה או לא. אתה המחליט.אני משתדל לבחון את ההצעות לשיפור ברצינות גדולה אפילו שנותן ההצעה הוא בין המתחילים, לפעמים אנו לא ממש רואים את הפוטנציאל הטמון בעץ מסוים אלה רק שמאירים לנו את הדרך. שבוע טוב משה מישל אמרגי

איתןem

New member
שלום מישל

אני באמת מצטער ומתנצל באם הרגשת בדברי איזו שהיא כוונה סמויה של אי נעימות.ולא היא. אני מאוד מעריך את יצירותיך ,כפי שאני גם מכבד את דעותיך והצעותיך,אתה בעיני אחד מהטובים בתחום. כנראה שדברי לא נוסחו כדבעי,וצר לי על כך. אני לא נפגע מאף הצעה כל שהיא(כולל מתחילים)בתחום, באמת היו לי הרבה התלבטויות בקשר לעץ התות,כמו גם לעצים אחרים,והיו כמובן גם ויכוחים עם מר מישל סקאל שאותו הזכרתי,אישיות ידועה בתחום הבונסאי, והוא זה שאמר לי שלפעמים אין ברירה ,אלא לחרוג מהמקובל והמוסכם ולשתף פעולה עם מה שהעץ מכתיב. אני מודע לחסרונות של העץ, הנדון,אבל לדעתי באמת אין הרבה מה לעשות מבחינת העיצוב. כפי שאתה מכיר אותי ,לא תמיד אני מעלה תמונות של עצים "מושלמים" לפעמים אני מראה גם דברים החורגים מסגנון העיצוב השמרני. עוד פעם אני מצטער על הניסוח שלי. איתן

galiamos

New member
איתן

לי לא היתה שום כוונה לכפות חס וחלילה איזה דרך .כוונתי היתה באופן מאד כללי ולא אישי ממש לא התכוונתי לזה שאתה לא מקבל את הצעתי, אפילו לא לרגע הניסוח שלך ברור מאד .אין לך שום סיבה להצטער .כל כונותי היו חיוביות לחלוטין ביחד עם הערכה להתיחסותך הכנה והרצינית לכל מי שמגיב בכל פורום על עבודותיך. שבוע מצוין איתן משה מישל אמרגי

BIacKnight

New member
לדעתי העץ פשוט יפיפה ו..

ולא כדאי לגעת בו, מכיון שהתנועה שלו והעיצוב החלק המסודר - והחלק הלא ,הוא בעצם בדיוק כמו עץ בטבע. אחד העצים היפים שראיתי בפורום

למעלה