תות שדה

תות שדה

האם יש מצב שיהיה חרקים בתות שדה ? מדובר על ביו תות - שגדל בשיטה להדברת חרקים או משהו כזה... בכללי כל שאר הירקות כמו כרוב וחסה וכו' האם צריך לבדוק אותם ? (אלו שגדלים בשיטות המיוחדות). ברור שחובה לשטוף - השאלה אם זה צריך להעמיק ?

כן גם כתוב

אפילו בירקות של גוש קטיף כתוב שצריך לבדוק ולשטוף במים וסבון,היום מכת התולעים ממש חמורה הם נמצאים ממש בכל הגידולים,אז מן הראוי לבדוק הכל ולשטוף.

אופירA

New member
מנהל
תות שדה מוחזק בנגיעות -

כלומר ברוב הפעמים מוצאים בו חרקים. חובה לבדוק אותו. יש להסיר את העלה עם חלק קטן מהפרי, וכן לחתוך ולהסיר מקומות מקופלים וסדוקים. להשרות במי סבון מספר דקות ולשטוף היטב בזרם חזק. טוב לחצות מדגם של פירות ולבדוק בפנים. ביו תות - לא ידוע לי מה זה. הכרוב והחסה מגידול מיוחד ללא תולעים - את החסה יש להפריד בין העלים ולהשרותם במי סבון, ולשטוף היטב במים זורמים (יש בין העלים זבובונים שיורדים בזרם המים). את הכרוב יש לבדוק מספר עלים, ואם הם נקיים - אין צורך בבדיקה. אם נמצאו חרקים - צריך לטפל בו כמו בכרוב רגיל (לחצות ולהפריד כל העלים, להשרות במי סבון, לשטוף תחת זרם חזק תוך שפשוף ביד (ורצוי לבדוק כנגד האור).

תודה על התגובות

ביו תות זה תות "ביולוגי" - כנראה הוא גדל בצורה שונה מהתותים הרגילים ורשום על האריזה שזה ללא חרקים. מי סבון? מה הכוונה? תודה על ההתייחסות.

דרך אגב , יש בעיות חמורות בתירס.

תירס בקלחים, לא מצוי שלא יהיו תחת שיני התירס חרקים. הלבורנטית של המעבדה של גוש קטיף אמרה לי שהם ניסו כמה פעמים לגדל תירס ללא תולעים, וכל הפעמים הם נפסלו בבדיקות בצורה חד- משמעית. אז מה קורה כאשר מגדלים סתם, ללא נסיון לגדל בלי תולעים, השם ישמור. מו"ר אוסר לאכול תירס בקלחים כלל. מתיר לאכול מקופסאות שימורים תירס כשהוא נפרד, כל "שן" לחוד, אם יש עליו הכשר מהודר. אנשים לא מודעים לזה.

לא היתי ממליץ על השריה במי סבון

זה שאנשים חושבים שעל הירק אין טעם של סבון, אז לא נשאר סבון, זו טעות חמורה. מותר לשטוף קליפה בסבון, מפני שהסבון לא מספיק להיספג בירק, אך אני ממש לא ממליץ להשרות במי סבון. אני יכול לפרט מבחינה ביולוגית למה זה לא טוב, אבל אני לא חושב שזה יעניין, על כן אני סבור שהשהיה במי סבון היא אסורה.

asaf2000

New member
מי סבון הרסו לי את התותים

ומאז התחלתי לשטוף אותם בלי מי סבון.

אופירA

New member
מנהל
הסבון נחוץ כדי להפריד

הסבון נחוץ כדי להפריד הזבובונים מהירק. אם לא היה נחוץ - לא היה חובה להשתמש בו. הסבון גם מסיר ולו מעט מהריסוס הקשה הנמצא ע"ג הירקות, שנזקו רב יותר מאשר נזק הסבון הנספג בתהליך האוסמוזה. היות שאין חיוב הלכתי לאכול אך ורק ירק בריא לחלוטין - מנוטרל מרעלים, אך יש חיוב הלכתי לאכול ירק מנוטרל לחלוטין מתולעים - יש להעדיף אכילת הסבון מאשר אכילת התולעים + כמויות מכסימליות של רעלי ריסוס, שהסבון מסיר אותם. אגב, אנו אוכלים גם הרבה מאד שפתון, משחת שיניים וחומרי ניקוי נוספים הנספגים בדרך זו בעורנו ובדרכי הבליעה.

למעלה