תות שדה

בוקר טוב מזונלי, הכל אצלך יפה

ברכותי ואיחולי. התמונה עם טיפת הלנטנה פשוט משגעת, בבקשה תאמר לי עם איזו מצלמה צילמת ואם צריך חצובה לצילום נהדר כזה. אני שוקלת להחליף מצלמה ורציתי למינולטה Z6 , אך אמרו לי שצריך חצובה למרות שמובנה בה בולם תנודות.אני בטח לא אסתובב עם חצובה. תודה ושבת שלום, רבקה.

איזה צילום מיוחד-ההשתקפות הסגולה

מהממת

רוּפֵן

New member
יש 'צדק' מסויים בדבריך, אך....

ישנם 2 משתנים עיקריים שבעטיים התות שדה "מחליט" אם ליצר פרי או להשקיע אנרגייה בגידול הדור החדש - השלוחות/"בנות". גם הטמפרטורה וגם אורך היום. שותלים את התות בחורף כי זה לא כל כך מפריע לו, אלא אם כן טמפרטורת האדמה, מתקרבת ל 0 מעלות. כעת, כשחם, הוא פורש לרווחה את ה"קולטנים" שלו - את העלים - כדי לתפוס כמה שיותר שמש וליצר אנרגייה ע"י פרוק פחמנים לסוכרים בפוטוסינטזה. רק לאחר שהעלים יגיעו לגודל רצוי, מבחינתו, הוא יתחיל והוציא את הפרי - התות. כשיתחיל להוציא אותם בכמויות, ומזג האויר יהיה ממש חם, , תוכל "למשוך את העונה" שלו, ע"י קיצור שעות השמש שלו, במעט, אם תעביר אותו למקום שמקבל שמש למשך חצי יום, או שתשים אותו מתחת איזו "סככה" שתמעיט את חום הצהריים - שמש בוקר ושמש אחרה"צ, תגיע אליו, ושמש הצהריים הקופחת, לא תהרוג אותו, ולא תכריח אותו לחשוב על גידול שלוחות, במקום תותים. בתקופה הזו, יש עדיין הבדלים קיצוניים בין הטמפרטורות שבין היום ללילה, ואת זה, הוא גם לא כל כך אוהב. הוא מעדיף יותר יציבות, ועל כן הוא משגשג יפה בחממות. תוכל להכניס את כל העציץ לשקית ניילון גדולה (של זבל), לנפח אותה ולקפל את השוליים, מתחת לעציץ כדי שה'בלון' ישאר מנופח. או לתקוע מוט במרכז העציץ, שיחזיק את הניילון מתוח מעל לעציץ, - ממש כמו חממה. והתוצאות, יהיה בהתאם.

mazoneli

New member
על איזה עציץ ../images/Emo35.gif אתה מדבר

זה צמיג של טרקטור

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gifחחחח, קודם, לא הגדלתי את התמונה

וכעת, אני רואה גם את השיפודים.. חחחחחחח גדל כמה שיחי עגבנייה, בין השמש לבין הצמיג עם התותים.. ממש בדרום הצמיג - ב"שעה 6 " שלו !! אם תשתול את העגבנייה כעת, התיזמון יהיה מעולה. בהתחלה, התותים יקבלו שמש מלאה, וכשהעגבנייות יגדלו ויגבהו, כבר יהיה קיץ חם, והתותים יקבלו צל בצהריים

mazoneli

New member
מישהו נתקל פעם בתופעה של

עלים "מזיעים" אצל מ"ס צמחים שיש לי מתרחשת תופעת אגלי זיעה לכל אורך העלה, מישהו יודע מה זה אומר
בפוקסיה

למעלה