תותים וחשופיות

mstolar

New member
תותים וחשופיות

התותים שלי החלו לתת פרי. הפרי הראשון היה כ"כ יפה. כשהתקרבתי אליו, חייכה ממנו חשופית (בעצם לא חייכה אבל היתה שם). אח"כ ראיתי כי כל העציץ מלא רירית של חשופיות. עד עכשיו התעלמתי מהחשופיות. בעיקר כי הבני שהן טובות לגינה. האם יש דרך יעילה כנגדן? משהו שיעיף אותן מהתותים שלי? אני רוצה לאכול תותים בעצמי (או עם חברתי), ולא לחלוק אותם עם הדבר הדוחה הזה.

mstolar

New member
העציץ שוקל כ-מאתיים קילו, לפחות

זה עציץ ענק, שחשבתי שהתותים ישפכו ממנו. בינתיים הם רק גדלים בתוכו.

רוּפֵן

New member
....הבנתי...

אז.. לעשות להן 'מחסום' נגד טיפוס על העציץ. רעיון ראשון שעולה לי בראש, זה.. לקחת 'שן שום' ו"לצייר" איתה מסביב לעציץ, בחלק התחתון שלו. לדעתי, הן לא יעברו מחסום זה. רעיון נוסף - לקשור חבל עבה, כפריט קישוטי, מסביב לעציץ. אם יעברו אותו, אז להספיג אותו ב"מיצוי ניקוטין" או ב'תמיסת שום'. עוד רעיון - לשפוך מסביב לעציץ 'טבעת' של מלח גס אם העציץ, נמצא בתוך 'צלחת', עוד יותר טוב. אפשר למלא אותה בנסורת, מלח וכו'

מייקלה1

New member
חלזונות וחשופיות

היה שרשור עם פתרונות לפני כמה ימים. אנסה להעביר קישור לשם, כמו כן כמו שרופן הציע, אפשר לגדל בעציץ נתלה, עוד אופציה היא לפזר מתחת לפרי, קש.

אלי חדש

New member
חשופיות טובות לגינה ?

פתח כל ספר גינון בסיסי וקרא : החשופיות הן אחד המזיקים הכבדים ביותר בגינה . מאוד קשה להרחיקם באמצעים ירוקים ולכן כל הירוקים למינהם משלימים עם קיומם. אך הדרך הירוקה בה אני נוקט היא איסוף החשופיות והרחקתם לשדה הפתוח וכמה שיותר רחוק מגינתי יותר טוב. יש להן מנגנון ניווט והן יודעות לחזור הביתה לכן צריך להרחיקן רחוק.

רוּפֵן

New member
לא יודע אם "חשופייות טובות לגינה",

אך הן ממש לא מטרידות, לא אותי ולא את הירקות שאצלי בגינה. ובייחוד, מאז שכוננתי את ערימת הקומפוסט הפתוחה. אין להן שום סיבה לנוע לכיוון הירקות, מאחר והן מעדיפות, כמו השלשולים - ירק/מזון 'חצי רקוב' על פני ירק טרי. הכל תלוי בנקודת ההשקפה. מבחינתי, כל 'מזיק' יש לו תפקיד - אם כ'סניטר' של הטבע ואם כ"מצביע" למי שעיניו פקוחות. מזיקים יתקפו רק צמחים לא חזקים שנחלשו עקב סיבה זו או אחרת. אם צמח נתקף במזיק כלשהו, יש לחפש את הסיבה להימצאו, מעבר לטיפול ב'סימפטומים' והשמדת המזיק. אחרת, יושמד האחד, ויבואו האחרים. אני מוצא, מדי פעם חשופית אחת או שתיים, מתחת לחסות, מכרסמות עלה חסה שנרקב, אך מעולם לא מצאתי חורים בחסות או בסלרי או ב... חשופייות, 'טובות לקומפוסט' אולי.. אך ממש לא מזיקות בגינה שהיא אורגנית עם חומר אורגני הההולך ומתפרק, אם בערימת הקומפוסט ואם מסביב ומתחת, לעצים ולשיחים. הן חלק מהטבע, והטבע 'אורגני'

אלי חדש

New member
ממש לא בא לי להתחיל ויכוח בנושא

אציין רק שגם חולד הינו אורגני לחלוטין ומכאן - בלתי מזיק לגינה . ובנוגע לתאוריה שצמחים חזקים לא ניתקפים על ידי מזיקים אלא רק חלשים. אז אני לא חושב שהמזיקים יודעים בדיוק עם הצמח חזק או חלש. פשוט צמח חלש הפגיעה בו יותר ניכרת וקשה לו יותר להחלים מהפגיעה בעוד שצמח חזק מחלים ביתר קלות. ומכאן הברירה הטבעית של הטבע רק החזק שורד. אבל אנחנו הגננים רוצים גם שהצמחים החלשים והעדינים ישרדו . אז בכול זאת רצוי להילחם במזיקים.

רוּפֵן

New member
אין טעם להתחיל, כי מדובר ב"גישה"...

וגישותינו שונות, על כן אין טעם "להתווכח" על כך. הבאתי, לפני כמה חודשים, ציטוט מרומן רוסי של מאיר שליו הנה, כאן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=465&msgid=68043400&FlagSybase=1 אותו "רעיון"... אותה "תאוריה"..: לקחנו אותך לכאן," אמר פינס, "כי במטע של סבא שלך לא תמצא את זחלי הקפנודיס. אמא קפנודיס לא תתקוף עץ חזק ומטופח. בחור תבחר את הכבשה הרפה בעדר ובה תטיל את ביציה. בראותה עץ חסון ובריא שמיציו סוערים והומים, תפנה לאילן יבש, נואש ומר נפש, שם תטיל ספק, וזחליה יפוררו את הנפש המתחבטת." ולגבי "...אבל אנחנו הגננים רוצים גם שהצמחים החלשים והעדינים ישרדו.." - אמון אני על משנתו של אחד מברי הסמכא הגדולים ביותר שקמו לחקלאים מפתחי הזנים החדשים, מר בורובנק שעל שמו קרוי תפוח האדמה שגילה והביא לעולם. דעתו הייתה כי כל מלאכתו של גנן טוב, היא ב"ברירה ודילול" של הצמחים החלשים, והשארת הצמחים החזקים. זה חוק הטבע !

shlumbergera

New member
סליחה על ההתערבות בשיח חכמים

וגדולים ממני, אבל אני ממש לא מתאפקת. כל אחד מהגננים, שעיקר התנסותו היא בגינתו ובזו של שכניו, חבריו ויקיריו, יודע שניסיונו הוא נקודתי בלבד. הוא יכול ללמוד ולהוסיף ידע, אלא שבמסעו הרוחני במחוזות החוכמה, הוא הולך ובורר לעצמו מה שנראה לו "הכי" נכון - לפי איזושהי נטיית-לב ולפי התנסותו בשטח. נטיית-לב היא ענין לשיפוט מיסטיקנים, והתנסות הגנן עצמו - כפי שלעיל - נקודתית בלבד. אני סומכת על כל אחד מכם בעיניים עצומות, שכל מה שאתם כותבים על הנעשה בגינותיכם הוא נכון ואמת לאמיתה. עם זאת, כשמביאים סימוכין מספר שנכתב ע"י סופר ולא ע"י אנשי מעבדה ומעש, אפשר להעלות חשד, קל שבקלים, שהסופר שאב את ידיעותיו מסיפורים שסופרו לו, ולפי התקופה בה עוסק הסופר היקר המוזכר, הסיפורים הם מיד שניה ושלישית. ובקול ענות חלושה, אפשר להזכיר את ענין דמיונו הממריא של כל סופר, שאילולא היה נמצא לו תחת אצבעותיו, לא היה הסיפור נולד. כמ"כ ובנוסף לנ"ל ושוב, לעניות דעתי המצומקת בלבד, תופעת המאבק על חיי כל צמח, תופעת כאב הלב ושיברונו על כל ציץ שנובל, היא תופעה ייחודית לגננים קטנים, שכל אחד ואחד מצמחיהם, עוד מהיותו תינוק בעריסה, יקר לליבם, חביב עליהם ובחזונם הם רואים אותו נישא אלעל, יפהפה ועליז - תמורה הולמת למאמציהם. הגישה הפרגמטית, לפיה מה שחלש לפח וחסל, מאפיינת גננים שזו עבודתם, ואין להם קשר נפשי ואפילו לא רגשי לצמח שאינו עומד במעמס החיים. לא רק זאת אלא גם זאת: עבורם, עדיף שרק צמחים חזקים ישרדו בגינותיהם, שהרי לפי מראית העין - שביעות רצון הלקוחות ומצב הכיס. ועוד קטנה לסיום: בימיה הרחוקים של ספרטה, השליכו לפח, בום-טראח, כל מה ומי שלא הוכיחו כוח ועזוז גם אם היו תינוקות רכים. בימינו, אנו משקיעים משאבים ומאמצים עליונים במאבק על קיומה של כל נפש, חלשה כחזקה. סיימתי, סליחה על ההטרדה תודה על התשומת

טסונמי1

New member
יפה אמרת-אים כי אני מהגננים

שנילחמת גם למען החלשים- אני שונאת פשוט שונאת לעקור-ואים ממש אין ברירה אני עוקרת ושותלת אצלי יש לי כבר "בית קברות שלם" של כל מיני מיסכנים שספק אים יצא מהם משהו-והיו מיקרים שבעל גינה ביקש מימני לעקור צמח שיח או עץ שלא אהב-התשובה שלי היא חד משמעית- חפש לך גנן אחר!

shlumbergera

New member
../images/Emo140.gifטסו' המתוקה-אני יודעת ובטוחה

שיש גננים כמוך וכן ירבו אבל, הנאום הלך והתארך והיה צריך לשים לו סוף. תודה

רוּפֵן

New member
'שלומבי' יקרה לי מאוד... ../images/Emo140.gif

"והיה צריך לשים לו סוף.." - נו, באמת...לא 'גלשת' קצת ?! אך אני בטוח שאת, יודעת, לא פחות טוב ממני מה קורה ב"ריבוי" של צמחים, בצורה מסחרית... ..."מכאן" ועד ל'ספארטה', ארוכה הדרך, עד מאוד.. הבאתי את דעתו של אלוף ההכלאות וההרכבות - מר בורבאנק.. לכשעצמי, כבר אמרתי וכתבתי כמה מאות פעמים, כי למעלה מ 90% מהצמחים שבגינתי, הם "גנבות" באישור או הצלה של צמחים שהושלכו כאבן שאין לה הופכין. יש לי "בית חולים" לצמחים, וזה תחביבי העיקרי. שמח על כל צמח וגבעול שאני מצליח להחיות ולגדל לתפארת. כל ענף שגזמתי מהאפרסק החדש שלי, הפך לייחור מוצלח. כל ענף שגזמתי מהלואיזה, יהיה ל'דור חדש' אצל אחד מחברי הפורום. ועוד ועוד... אני הוא זה ש..מדבר עם צמחים, מחבק אותם, שר להם ומברך אותם.. השכחת ?! איך זה ? עד פה ?!

shlumbergera

New member
ידעתי../images/Emo10.gifעכשיו אני מתבישת והולכת

לדפוק את הראש בקיר. בטוח תשמע את זה אצלך

רוּפֵן

New member
חשפתי.. זה... רעמים...../images/Emo9.gif ../images/Emo24.gif

זכור לי, סיפור מספר אנקדוטות מילדותי.. לסוקרטס היתה אשה מרשעת ביותר - קסנטיפה.. שתמיד הייתה צועקת עליו.. יום אחד, לא רק שצרחה וצעקה עליו וגירשה אותו מהבית, אלא כשעמד, מאחורי הדלת, עוד הוסיפה ורוקנה מלמעלה, על ראשו, מלוא הסיר, מי שטיפת כלים.. אמר "דימיתי בליבי כי לאחר הרעמים, יגיע גם הגשם"

למרות שאני מזדהה עם הגישה של רופן

אני מבין גם את זו של אלי. רופן פשוט נוקט בגישה של "חיה ותן לחיות". כדי לטפח גינה בשיטה זו יש להתפשר על כמה דברים. למשל לדעת מראש שכמה שבועות בשנה התבלינים יפגעו מכנימות, לדעת לשמור על בריאות הצמחים כך שלא יפגעו על ידי מזיקים, ולהקצות מקום גם לקומפוסט ולחשופיות. הגישה של אלי היא הגישה של מיקסום הצמיחה- על ידי יותר התערבות בין השאר על ידי דישון וריסוס. גם לגישה זו יש מחיר- למשל, אחרי שריססת נגד חרק מסוים והרגת גם את אויביו עליך עכשיו להקפיד לבדוק שהמזיק לא יחזור- וכאשר הוא חוזר לרסס אותו שוב. כל אחד שיבחר מה מתאים לו.

שחיין

New member
על ז'ול וורן שמעת?

כן, זה עם הצוללות והקפת כדוה"א ב80 יום ועוד דימיונות מנותקים מהמציאות. אספר לך משהו שקראתי לפני כמה שנים ברשת: מצאו באחד ממרתפי המוזאונים בפריז כתב יד שלו של ספר שלא פורסם. מדוע לא פורסם? משום שהיה שם תיאור של מכונה שכותבים במקום אחד והכתב יוצא במקום אחר רחוק משם. זה היה יותר מידי למולי"ם של אותה תקופה והספר ניגנז. אוי הדימיון של הסופרים האלו.....מנותקים מהמציאות מי?

אדנהר

New member
ז'ול וורן ? תיכף נגיע גם לאטלנטיס

יש למישהו סיפורים על אטלנטיס
בימים רטובים אלו כל סיפור בתוך המים הוא סיפור טוב, אני בהשפעת השטפונות והזרמים בנחל רבה, ממש מתחת לאף שלי. אין תמונות כי אסור.....

למעלה