תותחנים

• פותח הנושא gal74
  • פורסם בתאריך

gal74

New member
תותחנים

זהו זה סופי הבן שלי בתחתחנים ספרו לי קצת על הטירונות איפה עושים איך היציאות ואיך יודעים בכלל איזו טירונות הוא עושה עברו לינו ימים לא פשוטים השבוע תודה

oshiko

New member
יופי, שיהיה ../images/Emo50.gif

הבחור כנראה יודע לעמוד על שלו, וטוב שהוא עשה את זה. גאוות היחידה של התותחנים עלתה פלאים בעקבות המלחמה הנוכחית; העבודה החשובה שהם עושים מסוקרת בהרחבה בתקשורת. יש כאן הרבה הורים לתותחנים, וכמו שאני מכיר אותם הם וודאי ייתנדבו לעזור לך ולספק מידע היכן שרק צריך. שיהיה שירות מוצלח לדרדס (כך קוראים לחייל תותחנים, ראי תמונת הכומתה המצורפת)

gal74

New member
תודה על הברכות

תודה לכל המברכים אני באמת מרגישה יותר טוב וכל כך שמחה שגליתי שהבן שלי יודע לעמוד על שלו אני ממש גאה בו התעקש וקבילמה שרצה- דרך אגב הוא בדרך הביתה וכולנו מתכוונים לרדת לרכבת עם המצלמה לצלם זהו תודה על המידע והתמיכה אין לכם מושג כמה עזרה קבלתי פה, ידע= כוח ופעלנו לפי ההמלצות וכל המידע באתרים ויצא טוב- מקווה. אמא של דרדס

בשעה טובה ובהצלחה

וכמו שכתב אושיקו, בקרוב תקבלי פרטים והדרכה מהורים לתותחנים בפורום.יהיה טוב!

בהצלחה בתחתחנים

סתם...רואים שאת מתרגשת. בהצלחה! לפי ההורים שכאן הבחירה מצוינת! מחבקת אותך. (הסמיילים לא עובדים לי)

mikca

New member
שלום גל, ברוכה הבאה בצל קורתנו

ובצל התותחנים. חייל מצויין. בני משרת בחייל כבר למעלה משנה ומאד מרוצה. הם עושים טירונות רובאי 3 ב"שיבטה" כחודשיים וחצי, אח"כ אימון מתקדם, אחזקת קו. כל המסלול כ - 8 חודשים ואח"כ או שיוצאים לקורס מפקדים או שמשתלבים בסוללות הותיקוות בתפקידים השונים שנקבעים במהלך הטירונות והמסלול. מאחלת המון

gal74

New member
תותחנים

הבנתי ממה שקצת קראתי בכבר בתחילת הטירונות עושים מבחנים בכיד לדעת לאן לשבצו יש המלצות מה כדי??? אמא של דרדס

the gypsy

New member
אפשרויות שיבוץ בתוך חיל התותחנים

ראשית, קבלי קישורים שיעזרו להתמצא קצת בנושא: http://www.aka.idf.il/giyus/general/default.asp?CatID=23067&DocID=31507 |סלינק| http://www1.idf.il/mazi/Site/Templates/Controller.asp?fid=46665 |סלינק| http://www.fresh.co.il/vBulletin/printthread.php?t=7054 השניים הראשונים אתרים רישמיים, הקישור האחרון הינו מפי בחור ששירת בחיל (תאור מפורט מאוד). הבן הפרטי ממליץ דווקא על המערך הקני (גדודים "רגילים"). כל האמור לעיל נכון במידה ושובץ כלוחם בתותחנים. אם שובץ כתומך לחימה - בקשור השני יש פירוט. בכל מיקרה, החיל נפלא, היחס של המפקדים מצויין, יש דאגה רבה לפרט, ואפשרות ליציאה למסלול פיקוד ברצף להכשרה וסיום מסלול. כפי שמיקה כתבה, המסלול אורך 8 חודשים, מתוכם 4 הינם הכשרה (3 ח' טירונות, חודש אימון מתקדם) - כולם בשבטה. אח"כ יש 4 חודשים "מחזורית" - פעילות בשטחים או קו ארטילריה. אח"כ במידה ומתאים ורוצה יכול לצאת לקורס מפקדים, ואם מעוניין (ומתאים, כמובן) - לקצינים. בהצלחה!

3תיתי

New member
יופי גל

רק מילים טובות יש לי על התותחנים! מפקדים מצויינים, יחס טוב. בקיצור, הילד במקום טוב.

סמדר בנ

New member
../images/Emo34.gif ברוך הבא לתותחנים

ביתי ממליצה על MLRS... גם לנו ניסיון טוב מאוד עם החיל,יחס הוגן, קידום מהיר, פעילות מגוונת (בתקווה שלא תהייה מגוונת מדי....) נאחל לך שעד שבנך יסיים מסלול יבואו ימים של שקט.

the gypsy

New member
קבלי

ה"מנתץ" - מערכת שיגור רקטות לעומק שדה הקרב המתנייעת על בסיס משגרים רבי עוצמה. המערכת מיועדת לתקוף מטרות בעומק שדה הלחימה - בדגש על ארטילריית אויב, מפקדות וכוחות גלויים ולסייע להשגת הכרעה מערכתית במלחמה. מערך ה"מנתץ" או בשמו המקורי (M.L.R.S- Multi Launcher Rocket System) הינו מערך חדש יחסית שהתווסף לחיל התותחנים ולאמצעי הלחימה של צה"ל בסוף שנות התשעים. עוצמת האש המופעלת על ידי יחידות ה"מנתץ" נחשבת לעוצמה הגדולה ביותר בקרב צבא היבשה. (המידע מתוך אתר של מפקדת זרוע יבשה))

gal74

New member
תודה

למדנו ותודה זה ממש עוזר להכיר את החייל. במיוחד השבת הוא בבית. רצינו גם לדעת קצת על מערכות בתוך האיכון כגון נורית מטארלוגיה ושילם, איפה הם נמצאים, השירות בהם, מענין, מקום סגור פתוח תודה רבה לכם כך לומדים להכיר טוב את כל הפרטים. שאלה נוספת איזה קורסים כדי לעשות ..ממה שרשמנו או המלצה נוספת...

the gypsy

New member
מיקה, ברוכה השבה!

איך קיבלנו אותם לחמשוש בהפתאה?! מרוב התלהבות אספנו את הבן מבאר שבע . נקווה שהשבועיים ההבאים יעברו עליהם בשקט...

mikca

New member
תודה רבה ג'יפסי

אכן כייף לקבל אותם בהפתעה לחמשוש. אני מאד התגעגעתי וזו מתנה נפלאה עבורי. הבן התנדב לחזור במוצ"ש (ביקשו שני מתנדבים). מקווה שיעברו עליהם ועלינו שבועיים שקטים.

mikca

New member
סמדר, קשה לספר איך היה,

נסעתי לשם עם הרבה שאלות בתקווה למצוא תשובות. חזרתי עם עוד יותר שאלות מאשר תשובות. כמה שקוראים, רואים סרטים ולא מאמינים, כאשר מגיעים לשם, רואים, נוגעים,מריחים - עוד יותר בלתי נתפס. אני חולמת, חושבת, מנסה להבין,להרגיש. כשאני מצליחה קצת להרגיש, לדמיין, אני "נבהלת" ומדחיקה. למסקנה אחת הגעתי - לגרמניה אין סיכוי שאסע. אפילו המילה גרמניה או גרמנים גורמת לי צמרמורת מפחידה. למדתי המון, היתה לנו מדריכה מדהימה, הצליחה להעביר את החומר עמוק עמוק לתוכנו. התלמידים תפקדו מדהים, לא הצטרכנו להתעסק במשמעת. הסיטואציות שהכי ריגשו אותי (ולא רק אותי) והעלו דמעות היו הטקסים אותם ערכנו בכל אחד מהמחנות, ההד שנשמע, האנשים שעמדו מסביב לראות/לשמוע/לצלם אותנו, הצטרפו לשירת "התקוה" - אי אפשר היה לעצור את הדמעות. חובה על כל יהודי לעבור את המסע הזה.

mars4

New member
אחלה חיל. אנשים איכותיים שעושים

עבודה חשובה ביותר. זרועו הארוכה של המפקד .. שיהיה בהצלחה בשרות.

למעלה