תותחניות :)

תותחניות :)

במלחמת לבנון השנייה, צילמו מהסוללות..והיו שם בנות. עכשיו..לפי מה שאני הבנתי במלחמה השתמשו בדוהר.. ובעולים על מדים כתוב שבנות משתלבו רק במרכז פיקוד ירי, מנת"ץ ואיכון... אז מה הלך במלחמת לבנון השנייה? בנות מגיעות לדוהר? או שזה חסום לגמרי? בבקשה תענו לי, כי ממש לא בא לי להיות על רקטות... ואם יש למישהו תיקונים-תקנו אותי :) תודה!

daywalker

New member
הבנות שראית

הן בנות שנמצאות במפי"ק-מרכז פיקוד ירי קדמי שהוא בעצם חלק מסוללת הדוהר,זה בעצם נגמש פיקוד בו יושב מפקד הסוללה ובו מחשבים את נתוני הירי שנשלחים לצוותים

RENI1

New member
אממ ככה

בנות יכולות להגיע לגדודי הדוהר (שהם הגדודים הרגילים של תותחנים) לתפקיד מ.ט (משנה טכני). המ.ט נמצא במפי"ק (מרכז פיקוד ירי קידמי). זהו התפקיד היחיד שפתוח לבנות בגדודי התומ"תים. תפקידים נוספים, כמו שאמרת, הם מפעילת משגר מנתץ (MLRS) ואיכון. במלחמה גם התומ"תים ירו וגם המשגרים (MLRS). התקבלת כבר לתותחנים? לא אמרו לך איפה את משובצת?

עדיין לא..חח

זה פשוט משהו שממש רציתי, ולפני כמה ימים כשנכנסתי לעולים על מדים ראיתי שבנות לא מגיעות לדוהר... זה כדאי בכלל? או שעדיף משהו אחר...?

RENI1

New member
אמממ

אם הייתי בוחרת תותחנים, הייתי הולכת על מ.ט בגדודים. אבל זאת דעה אישית, לא מניסיון או משהו. התכוונת לתפקיד אחר בחיל? או לחיל אחר במקום תותחנים?

יש לי התלבטות ענקית..

אז ככה, בהתחלה לא רציתי קרבי בכלל, רציתי או מ"כית..כי כל הקטע הזה של לטרטר אנשים נראה לי כיף חחח או מדריכת חי"ר... ואז ראיתי שזה באותם מיונים-הדרכת יח"ש. אחר כך אמרו לי שלהיות מ"כית זה לא כדאי כי תלוי איפה תוקעים אותי...ורוב הסיכויים שיתקעו אותי בחור. אז הלכתי יותר לכיוון של הדרכת חי"ר, ואז קיבלתי ת'מנילה, וראיתי הדרכת תותחנים ומורן, ואמרו לי שזה ממש נחמד (וחצי מסווג או משהו כזה...) ועכשיו, אני לא יודעת מה אני רוצה, כי מצד אחד אני רוצה לעמוד מול קבוצה.. ז"א-או מ"כית (ולהיות ביצ'ית חח) או מדריכה. א-ב-ל, מדרכית לא נכנסות לשטח.. וזה עוד משהו שאני ממש רוצה. קיצר, אין לי מושג מה אני רוצה, אני כבר מתחילה להתלבלבל...אוף חח מה אני עושה? חח

RENI1

New member
כנסי

לתפקיד מ"כית את יכולה להגיע או דרך הדרכת יח"ש או דרך לוחמה. ההבדל הוא שאם את מגיעה לתפקיד דרך המיונים להדרכת יח"ש, את תעברי קורס מ"כיות כשבסיומו תשובצי באחד מבסיסי הטירונות הכלל צה"ליים ותעבירי טירונות רובאי 02 לחיילים שעתידים לשרת בתפקידים עורפיים או תומכ"ל. אפשרות שנייה היא לעבור גיבוש לוחמות, להתגייס לתפקיד קרבי ועם הזמן לנסות לצאת לקורס מפקדים. בסיומו של הקורס תהיי מפקדת של לוחמים/ות מהחיל שלך (אחת האופציות היא להיות מ"כית של טירונים/ות לוחמים/ות). אם ההתלבטות היא בין הדרכת יח"ש (הדרכת חי"ר/שיריון/תותחנים וכו') ללוחמה- את צריכה לחשוב מה את מעדיפה. עד כמה שידוע לי יש תפקידי הדרכה שהשטח כן מורגש בהם וההדרכה היא פחות בכיתות לימוד.

אז...

אם אני עושה גיבוש לוחמות ומתגייסת למשהו בלוחמה, ואחר כך יוצאת לקורס מפקדים...כשאני אהיה מפקדת אני אצא לשטח עם הכתה שלי?

RENI1

New member
כן..

יש לך אפשרות להיות מפקדת בקו או להיות מפקדת טירונים. בשני המקרים יוצאים לשטח.

RENI1

New member
עוד משהו

ביצ'יות הוא לא מדד למפקד טוב. זה לא מה שצריך להניע אותך לרצות להיות מפקדת.

למעלה