תושפעו בהצבעתכם מנטייתכם?

תושפעו בהצבעתכם מנטייתכם?

הבחירות לכנסת באופק וכולנו נצביע למפלגה כזו או אחרת כי חשוב לנו שלום, ביטחון, צדק חברתי ומיסוי נמוך. אבל איזה מקום תופס אצלכם הרצון להצביע למפלגה שתקדם את זכויות הקהילה? האם זה מתנגש ברצון לראות את המדינה שומרת על זהותה היהודית?
אישית אני נותן משקל נמוך לנושא הקהילתי בהצבעתי. מה אתכם?

גנימדס

New member
בהחלט

אני לא יכול לשתוק מול האכזריות של אורי אריאל ולהצביע למפלגה שלו. אני לא יכול להתעלם ממנו מהקו שהוא וחברי סיעתו מייצגים.
אל דאגה.
הכנסת הבאה תהיה ימנית. הלכוד ירכיב את הממשלה ביחד עם נציגי הבית היהודי וישראל ביתינו.

אבל מי ידאג לי?
מי ישמור עלי?
מי יגן על זכויותיי?
אני מתכון להצביע למרצ. מפלגה שמכבדת אותי, ושאני יכול לסמוך עליה ושהסטרייטים יצביעו למפלגות עם אנשים אכזרים כמו אורי אריאל ואלי ישי.

קצת הגזמת

זה לא שהבחירות הן אורי אריאל ואלי ישי מול מרצ. יש הרבה גוונים באמצע. העבודה, יאיר לפיד ואפילו הליכוד היו די נאמנים לקהילה. הליכוד אמנם מדרדר. שניים שהיו בו מאוד גיי פרינדלי - גדעון סער ולימור לבנת כבר לא שם.

גנימדס

New member
השאלה על מי אני סומך

ואני יכול לסמוך על חברי וחברות הכנסת של מרצ שילחמו בשבילי ב100%
ולא על אף מפלגה אחרת.
בושאי שלא לפיד ו14 הגמדים המסתורים שמסביבו

זו התחושה שלי

hatzilonit

Member
מנהל
בדיוק ככה

השאלה היא האם הצבעה למרצ תגזול קולות

מבוז'י וציפי שהם כנראה הסיכוי היחיד להפיל את ממשלת ביבי ואולי לראות שינוי במדינה.

גנימדס

New member
זה לאותו גוש

מרצ ילכו עם העבודה , ולעולם לא עם הליכוד. אתה רק עוזר לעבודה אתם...

מה שכן, ששלי יחמוביץ עמדה בראש העבודה באמת היתה לי התלבטות, אבל אם הם נוהגים להעיף כל מנהיג כל שנתיים, אז זה גורם לי להסתכל על המפלגה אחרת. אם בוז'י יכשל יעיפו אותו גם באותה מהירות. לשלי היה חזון ובוזי' לא מדבר אלי.

אם אתה בוחר בעבודה - זכותך..... בבחירות האלה אין לי התלבטות כבעבר.

מרצ יכולה לעשות לבוז׳י צרות

אם ילך על קואליציה עם ליברמן והחרדים. מי שהעיקר בשבילו זה ״רק לא ביבי״ ובכל מחיר, גם של ליברמן כראש ממשלה ברוטציה ומיליארדים לחרדים, כדאי לו יותר להצביע לעבודה.

פורטי40

New member
אירגון "גאוה בליכוד" מוכיח שהנטיה אינה מהווה שיקול. אבל...

גם ליכוד וגם מרכז וגם שמאל, כולם כבר קבלו אותנו כפי שאחנו. הנטיה אינה משנה. היוצאים מן הכלל הזה, ימינה מהליכוד, שם יש לנו עדיין שונאים רבים. בש"ס בבית היהודי וכדומה.
לכן ההצבעה צריכה להיות משיקולים בטחוניים וכלכליים בלבד.
אני לא אצביע, משום שאני גר בחו"ל רוב הזמן.

גנימדס

New member
וכל הכבוד להם.

אני מקווה שיהיה גם אגף הומולסבי בכל המפלגות.

אבל על חברי הכנסת עצמם- אני אל סומך כלל וכלל.

ביבי יהיה ראש הממשלה. העם הולך ימינה . השאלה מה יקרה מבחינה חבחרית וכלכלית. ומי שדואג לסוציאליזם, לפנסיה, לזכויות חד הוריות, זה בעקר חברי השמאל- ומרצ יותר מכולם.

מסכים איתך בגדול

אבל יש נושא קהילתי אחד חשוב שעדיין זקוק לדחיפה בכנסת וזה חוק הפונדקאות. גם חשוב לקהילה מי יהיה שופט בג״ץ, משם מגיעה ההגנה על זכויותיה.

אני אישית חושב שיש כמה נושאים חשובים מאוד על הפרק

שבאים הרבה לפני המצוקה הפרטית שלי למול האפלייה שיש כלפי להט"בים בחוק

למעלה