תושבי צורן - בושה!!!

danasa2

New member
תושבי צורן - בושה!!!

לי יש בעיה אחת: לא מצליחה להבין מדוע תושבי צורן לא מפרגנים לעצמם ולשירותים הניתנים ביישוב... בעצם היותם כאלה חסרי יכולת פירגון הם בעצם ממוטטים , בכל פעם מחדש, את העסקים שאוזרים אומץ ופותחים עסקים בצורן. שימו לב כמה עסקים נפתחו ונסגרו בשנה האחרונה: חנות פרחים, פלאפליה, בית קפה, הלבשה תחתונה ובעוד עשרה ימים - בראשית. למה זה צריך להיות ככה? למה לא להעדיף מראש את טובת היישוב ולפרגן לאלה שכן מוכנים ורוצים לקדם ולתרום לחיים כאן???? מי אמר שהפלאפל בתל מונד או בקדימה טעים יותר? מי אמר שהתחתונים בנתניה נוחים יותר? מי אמר שהקפה בפרדסיה זול יותר? ובכלל.... התושבים ביישוב רק עושים חשק להקיא!!! שלא תגידו שדופקים אתכם, שהישוב לא מתפתח אוט לא צומח, כי עם אנשים כמוכם - אין פלא שתמיד הולכים כאן אחורה!!!!

Master Stav

New member
שלום דנה

חייב להודות שקשה לי עם התוכן אשמח להסבר מפורט יותר ואם ניתן לעזור....בכבוד

danasa2

New member
הסבר...

אז ככה: אני תושבת צורן מזה כ-7 שנים... (סתיו, אתה יודע מי אני... אולי לא מקשר...) במשך 7 השנים שאני פה הייתי עדה לעסקים רבים שקמו וכשם שקמו - נסגרו. תמיד אותן הטענות עלו מבעלי העסקים - תושבי צורן מעדיפים לקנות ולבלות "בחוץ" ורק שלא לפרגן ליישוב שלהם. שימו לב: חנות פרחים שהחליפה בעלות 3 פעמים עד שנסגרה, חנות כלי בית שנסגרה (חנות החיות עומדת במקומה כעת), פלאפליה שהחליפה בעלות פעמיים, חנות כלי כתיבה (פאן-שופ) שנסגרה לאחר שניסתה את מזלה בשתי הקומות של המרכז המסחרי, חנות ירקות שעמדה במקום המעדניה והחליפה ידיים 4 פעמים עד שנסגרה, חנות ירקות נוספת שנפתחה במקום בו עומדת המכבסה היום ואף היא - נסגרה, בית מרקחת שהחליף ידיים כבר פעמיים (עד שייסגר אף הוא), בית קפה שהושקעו בו מאות אלפי שקלים ונסגר, חנות ללבני נשים - נסגרה, חנות בשם "שמח" שלא הצדיקה את קיומה ונסגרה, משחקייה (היום יויו כייף) שהחליפה פעמיים ידיים והיום שורדת בזכות הצהרונים ולא משום סיבה אחרת, שני משרדי תיווך שלא שרדו כי התושבים העדיפו לחפש במשרדי תיווך מחוץ ליישוב, גיא בורגר החליף ידיים כ-3 פעמים בשל אי כדאיות עד שנקנה ע"י בעליה העכשוויים...מעניין כמה זמן יישרדו, ספריית הDVD שעברה אלינו מקניון דרורים ונסגרה לאור ביקוש הסרטים הרב של התושבים, הפיצוציה שהחליפה כבר פעמיים ידיים.... להמשיך???? כעת נסגרת החנות "בראשית" כיוון שתושבי צורן מעדיפים לקנות בחנויות אחרות של הרשת (ברחבי הארץ) אך לא בצורן, על אף המבצעים והמחירים הנוחים!!! כן, אני תרמתי את חלקי. גם לי היה עסק בצורן. איבדתי בזכותו בית! האמנתי בתושבים והאמנתי ששווה להשקיע בהם. התאכזבתי לגלות שטעיתי. אני מדברת מהמקום שהכי כואב לי ולא מתוך מקום לפגוע... דברו עם בעלי החנויות ותשאלו אותם בעצמכם... תגלו שאני דוברת אמת ושכל בעלי העסקים (כמעט) מאוכזבים מהאוכלוסיה... לחלקם אין ברירה כיוון שקנו את המבנה ולחלקם חוזה דרקוני עם חברת נ.מ.נכסים מניבים שאגב מזניח באופן בוטה את כל המרכז המסחרי ואף מועל בכספי בעלי החנויות (אגב, כל טענותיי מבוססות ואוחזות במציאות). תשאלו את מי שכבר ניסה והתאכזב... אל תאמינו רק לי... שימו לב - כל החנויות האלה שנסגרו ונפתחו הן רק בשבע השנים שאני פה (קצת פחות משבע...). אז מה? אם התושבים אינם רוצים לעזור לעצמם - איך יוכלו לעזור לאחרים????? תושבי צורן - בושה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Master Stav

New member
דנה ניסחפת ....

עסק טוב יכול להצליח כל שכן לשרוד אם המקום מתאים 2 פיצות, 3 ספרים, עסק של קוסמטיקה, סופר ועוד עסקים קטנים רבים עובדים בצורן אחרים כנראה לא מתאימים כל שכן לא התאימו את עצמם למקום . צר לי רחוק מלהסכים איתך

asimoh

New member
איך הגעת לכל המסקנות הללו, באמת קשה להבין!

הרי לפי מה שאני מצליח להבין, את תושבת צורן, ולכן מה ההבדל בינך שודאי מקדמת את שגשוג העסקים בצורן, לבין מה שקראת או שמעת בפורום זה או במקום אחר? את זורקת פה דברים בלי קשר לכלום, כך לפחות זה נראה. ואם יש לך טענה כלשהי אז זה בהחלט לגיטימי להביע אותה, אך יש גם דרך לעשות זאת! בברכה, עודד.

Master Stav

New member
אני נוטה להסכים עם עודד

יש דרך לומר את הדברים כל שכן אם אין דברים ספציפים ....על מה את רוצה התייחסות אם בכלל דבר אחד .... חנות בראשית את טוענת לאי פרגון ? בואי נראה ...בחיי לא נכנסתי לחנויות כאלו ואם זאת שחבר רצה מבער לריח בבית נכנסתי ואז דרשו ממני מחיר של 28 ש"ח על מוצר שעולה בכל מקום 10 שקלים עכישו אם משמעו של פרגון הוא להיות פראייר ....אז אני לא טיפוס מפרגן

motisisr

New member
אני מסכים מאוד עם החברים

נראה לי פשוט שמי שפתח חנות מראש ראה את התושבים כלקוחות בטוחים ולא השקיע בהם דבר בית הקפה היה לא לטעמי- שירות מחורבן מחירים של מרכז ת"א ובנוסף אני לא הייתי מעוניין לשבת בבית קפה במרכז הישובץ אני לא מצאתי בכך חוויה, נסיתי פעם אחת התאכזבתי ולא באתי לשם יותר הפלפליה דווקא היתה מוצלחת, וכאחד שבאמת אוהב פלאפל הבעיה היתה שרוב הפעמים היא בכלל היתה סגורה. מוטי ירקות היה חמד של איש, הבעיה שוב המחיר והייצע בראשית ממש לא מדברת אלי אבל גם אני רציתי לקנות מתנה לאורח מחו"ל ראיתי שהמחירים גבוהים משמעותית מחניות "בעיר" בנוגע להלבשה אני לא יודע להגיד אבל זוגתי ובת שלי דווקא קנות שם לא מעט מנגד יש חניות מצויינות במרכז שקנו את לב התושבים שוקי מחנות המחשבים איש מדהים ישר מיקצועי אני את המחשבים שלי קונה/מתקן ומשדרג רק אצלו נכון עולה כמה שקלים יותר אבל השירות שווה כל שקל שני הפיצריות גם נותנות שרות מצויין מוצר טוב והן מצליחות לייצר עסקים למשך שנים חנות הגיהוץ/כביסה גם נותנת שירות טוב מהיר מאדיב וכך עוד עסקים רבים ובכלל בעל עסק שמאשים את הלקוחות באי הצלחת עסקיו, או מצפה שעסקיו יצליחו מפטריוטיות של תושבים כדי שיחשוב ברצינות לחזור ולהיות שכיר

kirschi

New member
שרידות עסקים בצורן

דנה יקרה, ראשית יש דרך, ויש דרך. פגעה בי הדרך בה בחרת לפנות לתושבי קדימה-צורן. אני מתגורר בצורן מזה שש שנים, ומשתדל להשתמש בעסקים המקומיים. אני ומשפחתי מסתפרים רק בצורן, ענייני מחשבים אני מטפל אצל שוקי, ענייני DIY אני בודק תחילה אצל דוד, ועוד. אני משוכנע שאני לא צריך להתבייש בתמיכה שלי בעסקים ביישוב. שנית, לגבי עסקים שלא שרדו. אתן לך דוגמא - לפני מספר חדשים נסגר בית קפה בצורן. אני ואשתי בילינו בו 2-3 פעמים, והחוויה היתה כלהלן: הקפה היה לא טעים, השירות היה, בלשון המעטה, רע, והמחירים היו יקרים. בנוסף, ידידים שגרים בסמוך התלוננו על רעש מהקפה בשעות לא סבירות. יש לי, אגב, דיעה דומה לגבי מספר עסקים אחרים שהשתמשתי בשירותיהם, ושנסגרו מאז. כעת, האירי את עיני: האם כתושב צורן אני "נדרש" להשתמש במוצר נחות במחיר מופקע ותוך הפרעה לציבור? או שמא עלי לעודד את העסקים שבעיני מוכרים מוצר סביר ומעלה? ושלישית, לגבי דרישתך מהתושבים. האם אנחנו אחראים להצלחה של עסקים, או האם זו אחריות של בעל העסק? האם בעל בית קפה בתל-אביב או בירוחם או במטולה "דורש" מתושבי יישובו להיות נאמנים לעסק רק כי הם מתגוררים באותו מקום? האם, לדעתך, בעלי עסק בצורן, בניגוד לכל מקום אחר בארץ, פטורים משווק עסקיהם? ולבסוף - פתחת ב "לי יש בעיה אחת" - אשרייך וטוב לך. את הבעיה הזו ניתן לפתור בקלות. אמליץ להתחיל במט"י http://www.matiran.org.il/ אני אנצל את הפורום הנכבד ואשאל - האם בקדימה צורן יש מרכז לטיפוח יזמות? מה עושה המועצה כדי לאכלס את המרכז המסחרי הכושל בצורן, וכדי לעודד עסקים חדשים? בברכת שבת שלום

למעלה