תושבים שנשבר להם

תושבים שנשבר להם

אנחנו כמה תושבים שנמאס להם סתם להתבכיין כשהפושטק השכונתי משתולל. החלטנו לעשות ב-0 סובלנות.

החלטתם לעשות "פרויקט רביבו" לתוך הלילה? אנחנו מעריצים שרופים של אמה שפלן, נסו לשמוע אותה בפול ווליום לקראת חצות:
http://www.youtube.com/watch?v=18mHMEqYEF8&list=PL95D1A9010B94D9EE
יום הולדת בפארק? מפעילת יום ההולדת הגיעה עם מערכת הגברה מפלצתית? הקנס מהעירייה הוא כ-400 ש"ח. אנחנו נוודא שהפקחים יגיעו, והדוח ירשם. להבא - השתמשו ב"מדונה". הודיעו למפעילה מראש - הקנס על הראש שלה.
הכלב עשה ולא הרמתם? נצלם, נשלח - ואולי אנחנו נעזור לכם להרים. קחו בחשבון שהשירות שלנו הוא עד פתח הבית. שלכם. אגב, אין מניעה חוקית לשנע מפגע תברואתי ממקום א' למקום ב'.
חונה חניה כפולה? על המדרכה? יופי! קופת העירייה תתעשר עוד קצת. באמת חסרים תקציבים. אנו נזמין את הפקח, נוודא שהדוח ירשם, שהרכב יצולם. השירות שלנו - הוא עד הסוף.
יושבים בפארק לתוך הלילה? שוברים בקבוקים? יופי! גם אתם תכירו את אמה שפלן, גם לנו מותר לשבת בפארק בלילה ולשמוע מוזיקה בכיף. נראה מי יתייאש ראשון.

הכל כמובן במסגרת החוק, בציות מלא לכל דין וכלל - המטרה למרר את חיי העבריינים, ולא להציק ליישרי הדרך.

שנה טובה.

לא הבנתי מה מהות ההודעה שלך

אתם "מספקים שירותים"? אתה מציע שנפנה אליכם אם יש בעיה?

או שאתה מציע שנצטרף אליכם?

או שאתה כותב את זה כדי "להזהיר" אנשים?

3 שאלות, 3 תשובות

אם היינו "ספקי שירותים" - היו קוראים לנו מאפיה, אנו לא מציעים שתפנו אם יש בעיה. ממש לא - וזה עונה גם על שאלתך השניה -
נשמח אם יצטרפו לפעילות שלנו - פשוט מאוד - גלו אכפתיות, על כל תופעת חזירות - הגיבו. אל תהיו אדישים

ולשאלה ה-3: כן, אני מזהיר אנשים: מצפצפים על החוק? מתחזרים? נחזיר לכם. באבו-אבואה - ובמסגרת החוק.

michalgross123

New member
למה רק אנשים פרטיים?

בינתיים הגופים שגורמים רעש חריג ומטריד הם תיכון עירוני ב' שמקצה את האמפי שלו לפעילות הן של ביה"ס והן כנראה חיצונית ומידי פעם בהולמס פלייס - שם מתקיימים אירועים בבריכה.
לפני מספר ימים היה אירוע של הצופים ממנו עלה רעש בלתי נסבל! שעות הערב, רמקולים בווליום מוגזם וצעקות למיקרופון. למה זה צריך להיות כך ולמה העירייה לא מגבילה את הרעש הזה?
התושבים ברדיוס לא מבוטל סובלים מכך והתשובות שמקבלים, איך לומר בלשון המעטה - אינן מספקות.
הפכנו לחברה שללא רעש מוגזם בכל אירוע - אין הנאה מהאירוע...
עצוב.
עד שלא ניזום תביעה משפטית שתפגע בכיס ובפעילות הזו - כנראה שלא תהיה מנוחה!

תשובות

מיכל,

פעילות בשטח פרטי הכוללת מפגע רעש - מותרת, בהתאם לשעות ותנאים שקבע המחוקק.
שטח ביה"ס או שבט צופים מהווה לצורך העניין שטח פרטי. בהחלט, אם העניין עובר את גבול הטעם הטוב (מסיבות בכל הפסקה בכל יום, מטרד רעש קבוע) ניתן לפנות לעירייה ואף לתבוע.
לאף מנהל בית ספר אין אינטרס לריב ברמה היומיומית עם תושבים. פשוט להציק, להתלונן, להזמין משטרה, לפנות לרשות המקומית, למפקחת... בסוף רק מכאב הראש לתת לך מענה - המנהל יתייאש... בדוק. עובד.
שטח ציבורי (פארק או גן שעשועים) זה סיפור אחר. חוק העזר העירוני מתיר שימוש במדונה, כך שהווליום סביר. לא במערכת שמע מטורפת.

davidtigers

New member
מעניין...

"יושבים בפארק לתוך הלילה? שוברים בקבוקים? יופי! גם אתם תכירו את אמה שפלן, גם לנו מותר לשבת בפארק בלילה ולשמוע מוזיקה בכיף. נראה מי יתייאש ראשון."

ואיך השמעת מוזיקה "אחרת" בפארק בקולי קולות בדיוק עונה על -
"במסגרת החוק, בציות מלא לכל דין וכלל - המטרה למרר את חיי העבריינים, ולא להציק ליישרי הדרך"?

אני אסביר לך איך.

המחוקק אוסר על שימוש במערכות הגברה. בסלולרי? מותר. פשוט מאוד - כשמגעיל לך בפארק (כי החנונים מהשכונה יושבים ספסל לידך ושומעים חווה אלברשטיין) אתה לא נמצא שם. לא כיף לך.

כשערב אחד בו אתה מזמין 30 איש לחפלה על הדשא ועושה רביבו מתחרבש לך כי ענו לך ביצירותיו של שופן - שפלן - מתי כספי - השד יודע מה - בפעם הבאה תחשוב פעמיים. תתכנס לגבולות הטעם הטוב. המחוקק מאפשר לי לשמוע מוזיקה ולהקים רעש עד 24:00 בלילה - וגם לך. אבל אם אתה "מתחזר", מגזים ונסחף - גם אני יכול.

הפארק שהכלב שלך חירבן בו כי הפארק שייך לך בדיוק כמו שהוא שייך לי - ו"מותר לך לא לנקות" - הוא שטח ציבורי בדיוק כמו הכניסה לבית שלך. הצואה "תעבור דירה" לשם.

אתה שואל אם משעמם לנו? קצת. משעמם לנו לחיות במקום אדיש כל כך להתבהמות של ערסים וחזירים.

davidtigers

New member
בהצלחה

בנימה קצת צינית- "דרך אגב, אני אשמח "לממן" את הפעילות ובתנאי שיורשה לי לשלם פוליסת ביטוח חיים על המשתתפים שאני המוטב בה..." (בצחוק)

וברצינות- אנו עדים פעמים רבות להתנהגויות האלימות הקורות כלפי גורמי אכיפה העוסקים במלאכה, על אחת כמה וכמה לקבוצה של "ויגלנטיס".
מיעץ לכם בידידות לדאוג לליוי משפטי הולם.

שיהיה לכם בהצלחה.

DANA 332

New member
הנה לכם האתגר הראשון

בעל כלב מקפיד להכנס עם כלבו לחניה של בנייני אדר 1, 3,5 זכריה הנביא 3,6
בכדי שהכלב יעשה את הצואה שלו והולך בלי לנקות אחרי הכלב.

חניה חדשה שרק נבנתה הופכת לבית השימוש של בעל הכלב
שיכול היה לצאת לשטח פתוח ממול במקום להכנס לחניה
מה תעשו ? אשמח שתפעלו

לא נראה לי שהוא התכוון לעשות את העבודה

השחורה של כולם, אלא לדרבן אותך ואת כולנו לקחת אחריות ולהתלונן.
אם את יודעת מי האיש את יכולה להתלונן בעירייה - 106.
(ואם לא - תעקבי אחריו)

מסכימה אתכם ב-100%!

אבל...
התקווה קלושה, כי הרוב השקט מאפשר למצב הזה לקרות.
רוב האנשים מפחדים מעימותים ומעדיפים לסבול התנהגות בריונית ולא להעיר.
הדור הבא יהיה אפילו יותר גרוע, כי הבריונים מלמדים את הילדים שלהם שזה בסדר להתנהג בחזירות, והפחדנים מלמדים את הילדים שלהם להפנות את המבט לצד השני של הרחוב (בהנחה שכל אחד שעושה רעש גם נושא סכין בכיס... אוי, כמה פעמים שמעתי את המשפט הזה...).

יודע מה? בעצם לא ב-100%.

העניין הזה של המוזיקה שכנגד לא נראה לי.
לא מזמן נסעתי ברכבת ומישהי חפרה בטלפון כל הנסיעה, אז הבחור שישב לפניה הוציא את הלפטופ והשמיע מוזיקה בקולי-קולות, כדי להפריע לה.
במקום להסתובב ולבקש ממנה שקט, הוא הוסיף רעש והפריע לשני קרונות.. ואם זה היה עוזר לו - מילא, אבל היא לא הבינה את הרמז והמשיכה לקדוח במרץ..

למעלה