תושבות קבע

Fairyrock

New member
תושבות קבע

האם תושבות קבע של אחת ממדינות האיחוד האירופי מעניקה אותו חופש (כלומר רשות לעבוד בכל מדינה באיחוד, שכר לימוד מופחת וכו')-כמו זה של אזרחות אירופית?

berlinale

New member
למה לא?

תלוי איזה הטבות ואיפה. לא כל ההטבות בצורה גורפת, אבל למשל שכר לימוד מופחת בבריטניה הולך עפ"י מבחן תושבות, לא עפ"י מבחן אזרחות. כלומר, ישראלי אזרח גרמניה לא יקבל; טורקי שנולד וגר בגרמניה כן.

Woking

New member
אבל

טורקי שנולד וגר בגרמניה הוא ... גרמני (כלומר אזרח האיחוד). כאן מדובר על אדם שאינו אזרח האיחוד, אלא תושב באחת המדינות. כאשר הוא בא להגר למדינה אחרת באיחוד התושבות לא מקנה לו שום יתרון (עד כמה שאני יודע). בכל מקרה הזכות לניידות היא מכורח אזרחות ולא תושבות.

ArchiTomer

New member
זה לא מדוייק

אני לא יודע מה התנאים המדויקים לכך, אבל אני קיבלתי את כל שכר הלימוד בחזרה ואת הנסיעות בתחבורה הציבורית חזרה מהמדינה. אין לי שום אזרחות, רק תושבות. אני גם לא צריך אישורי עבודה - אישור השהייה שלי כולל אותו. למה? לא יודע - ככה, כמו שאמרתי אני לא יודע מה התנאים. נותנים לך... תיקח. אני לא חושב לעומת זאת, שאני יכול לעבור למדינה אחרת באיחוד ולקבל שם משהו על סמך האישורים האלה (אבל בקרוב, אינשאללללה אזרחות...)

Woking

New member
נו, אבל מה היתה השאלה?

אתה תושב במדינה שבה קיבלת את ההטבות. השאלה היתה האם תושבות (בלבד) במדינה X מקנה זכויות במדינה Y.

Nobilis

New member
תוספת

בעיקרון יש תוכנית (שכבר אושרה) לקיים אשרת שהיית קבע כלל אירופית. כלומר - שתוכל לקבל אשרת שהיית קבע במדינה אחת באיחוד, וזה יהיה תקף גם לשאר המדינות. אבל (וזה אבל גדול) זה נמצא כרגע בתהליכי חקיקה במדינות השונות, ועד שאלו לא יסתיימו (ולך תדע מתי זה יקרה), אי אפשר לסמוך על זה.

Woking

New member
מה יהיה תומר?

אבל אתה תושב במדינה שממנה אתה מקבל את הזכויות. האם תקבל את אותם זכויות במדינה אחרת בגלל התושבות? שוב: השאלה היתה האם תושבות (בלבד) במדינה X מקנה זכויות במדינה Y. למיטב ידיעתי לא.

תשמע, תראה

בדרך כלל הוא בסדר, אבל אתה יודע איך זה... רק יש תכניות לבקר בארץ הקודש וכבר הוא מתחיל להתבלבל...

ArchiTomer

New member
סתלבטן

הבנתי, הבנתי... התייחסתי לא לשאלה המקורית אלה לתת דיון לגבי מעמדו של תושב במדינתו שלו. תושבים עקרונית לא זכאים לאותן זכויות כמו אזרחים גם במדינה בה הם תושבים. אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל... כמו שאמרתי בהודעתי הראשונה, התושבות בהולנד אינה מקנה לי זכויות במדינה ארופאית אחרת. בא לציון גואל וגלמידי לישראל...

למעלה