תורת הקוונטים?

kipodit2002

New member
תורת הקוונטים?

טוב, המידע שיש לי על תורת הקוונטים הוא די מבולבל. אני לא יודעת אם זה המקום לדרוש את ההסבר כי בסך הכל עיקריו הם בכלל פיזיקלים, אבל כיוון שלא מצאתי כאן פורום פיזיקה ואני יודעת שלתורה יש גם נגיעות פילוסופיות אז אני מבקשת הבהרות- הסבר על תורת הקוונטים כולל הסיפור של החתולה והקופסה שאני אבין את זה אחת ולתמיד.

neko

New member
זה מקום טוב לשאול,

אם כי פורום מדע פופולרי יהיה יותר מתאים

ל נ צ ח

New member
את וכולם משפיעים על החתולה והקופסה

וההיפך. ז"א החתולה והקופסה משפיעה עליך ועל כולם. ובמילים אחרות אמר אחד מגדולי הפילוסופים (קנט או שפינוזה): "" אין להניד עפעף מבלי להזיז כוכבי מרום. "" שבוע-טוב, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

קודם כל לא תורת אלא מכניקת הקוונטים

כלומר...הדרך שבה בודקים מצב של קוונט. מכניקת הקוונטים עוסקת בעולם החלקיקים הכי קטנים שיש ובוחנת את דרך פעולתם..השפעה הדדית ואת החוקים או העקרונות שמשפיעים עליהם. כשמתחילים להבין שהיקום מתרחש גם בזעיר אנפין ושפעולתו במידות אלו שנקראות קטנות(אבל האנרגיה בהם מאוד גבוהה) היא משמעותית..מבינים שהכל משמעותי ביקום.כל מחשבה כל גרגיר אבק..הכל משפיע על הכל..נדרך לגלות איך ומתי מביאה את עיקרון האי וודאות המפורסם. שבו אי אפשר לדעת על קוונט מיקום מדוייק ומהירות מדוייקת.ככל שתדע את האחד השני ירחק. האדם מסתבר לא יכול לערוך ממש ניסוי אובייקטיבי כי עצם ניסיונו לבדוק חלקיק..השפיע על כל המערכת ושינה אותה.לכן האדם יכול להיתפס כיצור שמחשבותיו בוראות(וזה נכון מאוד). החתול נמצא בספק כל עוד אין תפיסת מציאות של החתול על ידי האדם. רק כשזה יקרה..יתברר מצבו היחסי של החתול אל המציאות שבה הוא נמצא.קראי שוב תביני.

דןדן77

New member
טוב אז

לעניות דעתי החידוש הגדול של תורת הקונטים הוא שבעולם החלקיקים דהיינו בקנה מידה קטו יש חוקי טבע אחרים,חוקים שאינם של שכל ישר. אחד מעקרונות היסוד הוא הדואליזם של גלים וחלקיקים חלקיקי החומר מתנהגים גם כמו גלים וגם כמו גופים קשיחים,הם דו פרצופיים. לתורת הקונטים יש אינטרפטציה מעבר למודל,דהיינו יש לה פרשנות מתמטית המפרשת את הגלים כישיויות מתמטיות שמיצגות היסתברויות. אני מציע לעכל את מה שכתבתי עד כה ולדון בו ולשרשר את הדיון הלאה משלב זה. אלו הנחות היסוד של התאוריה....

בבקשה

יסודות מכניקת הקוואנטים להדיוטות באייל הקורא : http://www.haayal.co.il/story?id=1177&NewOnly=2&LastView=2004-03-17%2016:55:57

PmodQ

New member
לדעתי...

ככלל, תורות שונות מן המדעים המדוייקים (לא כך מן הפחות מדוייקים דהיינו מדעי החיים וכו') הן בעלות משמעות רק בתוך התחום שלשמו נוצרו. ההיסטוריה של הפילוסופיה מלאה בדוגמאות של "שאילה" מן התיאוריות המדעיות למען החקר הפילוסופי, רוב הדוגמאות הללו מלמדות כי הדבר הוא לרוב חסר תועלת (ראסל עם המתמטיקה, פרגה עם המתמטיקה והפיסיקה ועוד). בתור מישהו שמתעסק במדע מדוייק אני מציא לך לא לבקש עצות מאנשים הזרים לתחום, מאחר ואני לא בתחום אני אפילו לא יודע להמליץ לך על ספר טוב אבל אני משוכנע שלמצוא כזה לא תהיה בעייה.

למעלה