תורן .

מצליח 1

New member
תורן .

שלום חברים יקרים.
אני מחפש אם יש למישהו אפשרות להעביר אלי תרשים של חתך התורן מבט מלמעלה.
והאם אצל כל התרנים דומה?
אני בודק אפשרות לקדוח חור דרך התורן 11 מ,מ ואניני מעונין לפגוע בחשמל או בכל פריט אחר הנימצע בתורן בפנים.
ואולי יש למישהו רעיון אחר לבדיקה לפני קידוח שעלול לגרום נזק.

zina71955

New member
יש לתרנים שונים מיצרנים שונים מיגוון של

פרופילים, ביחוד כאשר מדובר בהבדל שבין פרופיל לראשי מתגלגל או מוּרם. כך שאם אשלח לך את פרופיל התורן שלי זה יטעה. לפיכך, תיכנס לאתר של יצרן התורן שבסירה שבה מדובר ותנסה למצוא שם את הפרופיל המתאים ו/או תפנה אל היצרן תציין את סוג התורן ושנת יצורו ויש להניח שתקבל את מבוקשך

מצליח 1

New member
תורן

מפרש ראשי שלי מורם .
סירה ישנה אני מתקשה בזהוי היצרן.
אם בכל זאת יש לך מפרש מורם ויש לך חתך , אודה לך באם תוכל לעזור לי.
תודה מראש.

zina71955

New member
אצלי המפרש מתגלגל - לא מתאים בעליל

יש לך שתי אפשרויות לעניות דעתי
א. תיכנס למשל לשני אתרי יצרנים : Z Spars ו Selden ותנסה למצוא שם תרשימי פרופילים.
ב. באזור התורן המיועד לקידוח תעשה סידרה של הקשות עם פטיש קטן ועל פי הצלילים תבדיל בין מקום חלול לכזה שיש בו חיבורים
בנוסף, אם נדע מה אתה רוצה לעשות זה יועיל

Roni Raviv

New member
מצורף קישור

קטלוג SELDEN , בחר masts ודפדף.למספר פרופילים שונים. כדאי להתאמץ ולקבל נתוני יצרן או להציץ פנימה ע"י מצלמת סיב או מראת רופא שיניים וכד' משום הנזק הפוטנציאלי לכבלים חשמליים או למעלנים (לא רק הקידוח אלא חודי ברגים או האביזר הפוצעים במשך הזמן).

מצליח 1

New member
רעיון מצוין.

מצלמת סיב אין לי ,אך מראת רופא שיניים השגתי.
הערותיך נכונות לגבי פציעות.
לכן אני לפני שעושה משהו אני לומד ,וחשוב גם מנסיון של אחרים.
תודה .
ניכנס לי גוק בראש להוריד מראש התורן משני צידי הסיפון שני כבלים 316L עובי 6 מ'מ .
השאלה הבאה שלי אם אני אחליט להוסיף כבלים .
האם למישהו יש הצעה , האם מראש התורן או משני שליש מהסיפון התחתון.
לכבל הקדמי כבר מזמן הוספתי טפס מעוגן לסיפון מחוזק לצלע הפנימית.
בקשר לאחורי אני עדיין חושב על היכן לעגון שלא יקרע את הסיפון ממקומו.
אני בטוח שמיד יאמרו ידידי שאין צורך ,אך מה לעשות עוד לא הצלחתי למצוא רופא ראש שיסיר אצלי את הגוקים.
אי לכך אני מאד מבקש להתייחס לשאלותי ואם יש למישהו הצעות אשמח ללמוד.
אחרי הכל ,כפי שנאמר מכל מלמדי השכלתי!

gerson1

New member
שמע, יש עשרות יצרנים וחתכי פרופיל

ויש בקידוח החלשה של התורן
וכמובן מותנה גפ במקום שהינך רוצה לקדוח
יש יצרנים של היום ויצרנים של אז
והנכון
על פי דגם הסירה
שנת לידתה
לזהות את היצרן
להגדיר היכן ראוי לקדוח
ומה המשמעות של הקדח
תזכור שכמו באותו סיפור על נייר הטואלט
הניר מעולם לא ניקרע בחוריו
והתורן
שלא תאסוף אותו במים

Guy Ed

New member
רזוננס

בואו נסבך עוד קצת: תורן אחר יוצר תדר אחר מהמקורי, מה שנקרא רזוננס. הרוח שמכה במפרש יוצרת גל נושא בתדר מסוים, התדר יכול לעבור גם דרך הכבלים החדשים עד נקודות העיגון החדשות בסיפון ולפורר גם אותן. בגדול זה מצב קיצון, אבל, אם ניקח חלק מהתפרקויות תרנים במירוצי ווולבו וכד' נמצא שהכשלים נבעו גם מאותם גורמים "בלתי נראים" שחפרו ברכיבים המאד יקרים..

danielia1

New member
לא ברור כלל מה אתה מעוניין לעשות. להוסיף

וונטה? אתה לא סומך על הוונטות הקיימות? על בסיס הוונטות? וונטה זה מה שאתה קורא ל כבל נירוסטה 316L. אם הכבלים נראים לך לא טובים? תן למומחה לבדוק או לשכן עם נסיון. אתה רוצה להוסיף וונטה שתרד ישר לסיפון? לאן תעגן אותה? היא חייבת לעבור על המצליבים , אחרת אין בה שום תועלת. ועל הסיפון לאן תחבר? גם כאן דרוש ידע. ולמעלה בתורן? תקדח חור והכל יתלש לך ברוח חזקה. בקיצור, יש לך מקקים עם 8 רגליים וחלק מהמעגלים החשמליים שם נשרפו מזמן...

אבל... באמת עדיף שתשאל . ואם צריך נוציא לך את החרקים אחד אחד עם פינצטה.

רק בשמחות ושייט בטוח.

מצליח 1

New member
אנטנה (תורן)

לפני שנים הרימו אנטנות לגובה לא נמוך, גם 18 מטר ויותר, אניני זוכר שבנו מצלבים.
לפי מיטב זכרוני עוגנת במרינה הרצליה כל שייט הדומה לגולט במבנה החיצוני ואצלו הכבלים שגולשים מהתורן יורדים לסיפון ללא מצלבים.
בכל זאת האנטנות החזיקו מעמד.
אניני מתכוון לבטל את הוונטות הקימות אלה להוסיף אליהם עוד חיזוק נוסף.
אני מסכים איתך שחובה למצוא פתרונות ללחצים שיוצרו ברוחות חזקות.
לכן אני שואל את השאלות.
אם התכוונת לחרקים בראשי אזי כבר הצערתי שיש בעיה.

אך מקקים בתורן , לדעתי בתוך הסירה יותר נעים להם , בתורן חם מידי.
כפי שהבנתי מלימוד החומר כבל נירוסטה 316 L הוא בשימוש ימי , הוא פחות פגיע לתחלואי הים ולחות , אך יחד אם זאת התוספות שנוספו בזמן שיצרו את הכבל החלישו את חוזקו.
תקן אותי אם אני טועה!

ערב טוב ונעים.

Guy Ed

New member
תורן

בגדול אתה צודק, באנטנה לא תמיד צריך מצליבים אבל הסיבה היא אחרת- האנטנה נושאת מבנה צר כמו שידרה שלא מהווה התנגדות לרוח כמו מפרש.
בנוסף - תורן האנטנה מקובע לקרקע יציבה להבדיל מגוף סירה עם ים משתנים ולחצים.
אפשר לבנות תורן מאד חזק, כמו בטורבינות רוח, ללא כבלים כלל, רק המשקל עצום, והביסוס הנדרש לא מעשי בים וגם לא בתרני אנטנות זולים יחסית..

danielia1

New member
המצליבים בגלל שהסירה צרה. הגולט רחב. מאד.

בקיצור. סמוך על הסירה ומתכננה. אם הגיעה לגילה המופלג עם התורן שלה, סימן שהכל בסדר.

מקקים בסירה? אטום מעברי חוטים, כסה ברשת את פתחי האיוורור והמאווררים אם יש לך. שים מלכודות - צלוחית עם מעט מים סוכר וסבון.

zina71955

New member
ידידי הצעיר. אתה מדבר כאן על שינויים במערכת

ה Standing Rigging ואין זה משנה כרגע איזה שינויים. מצד שני אתה מראה שאין לך כל ידע בנושא ומוסיף את המקקים לנושא. בשינויים כאלה נדרש בעל מקצוע בתחום/מהנדס שיחשב את כל המרכיבים של השינוי שאתה רוצה לעשות. תעשה זאת באופן חובבני או על פי עצותיהם של החובבים כאן ויקרה אירוע של קריעה/נפילת תורן שכח מהביטוח, ואם חו"ח יהיו נפגעים אתה צפוי לדין פלילי בנוסף לתביעת נזיקין. אז - תוציא את הג'וקים מהראש ותתחיל לחשוב בהיגיון.

מצליח 1

New member
ל ZINA קשישי.

את רעיון המקקים , זה אני לא התחלתי אך תמיד טוב לבריאות להוסיף קצת פאן.
יתר דבריך הם חומר למחשבה ואניני פוסל אותם על הסף.
כפי שהבנת אני עדין צעיר וצריך ללמוד.
תודה על הערותיך תמיד חשוב להקשיב לקשיש בעל הנסיון.

gerson1

New member
שינוי מבני הדורש התיחסות מקצועית

משנה לכושר השיט
משנה לביטוח
עלול לפגוע ביעילות המערכת ותכנונה
לא תמיד חזק יותר הוא נכון יותר למאמצים שהתורן והמפרשים יוצרים
הכוללים גם טלטולים אנכיים ואופקיים
בקיצור
אל תעיז לפגוע במערכת מבלי לתכנן ולאשר זאת קודם
אילן וגא כתבו לך זאת די ברור

מצליח 1

New member
בקר טוב ידידי מר גרשון.

מטבעי למדתי שללכת עם הראש בקיר זה קל אך יקר ולכן אני מכיר בעובדה שכדאי ללמוד קצת מאחרים.
השאלה שמציקה לי זה זמן רב, היא בעית חוזק הכבלים ומתי קימת סכנה לקריסה ללא התרעה מוקדמת.
מנסיון של הפלגה במצבי ים משתנים אני בדרך כלל ממהר לצמצם ולהימנע מלחצים על הוונטות ובכך אני מאמין תימנע קריסה .
יחד אם זאת מה מחזיק את התורן שלו יקורס אחורה ?.
רק וונטה אחת שעליה מתגלגל החלוץ שאני גם חושב שקיים עליה גם בלאי מואץ.
אומנם קיימת אצלי בסירה וונטה נוספת בחצי גובה התורן שיורדת למרכז הסיפון הקדמי.
כפי שהבנתי בעבר תחזוקה נכונה ונקיון הם חלק בלתי ניפרד משמירת חיי חלקי הסירה ובהם ניכללים גם הוונטות.
גם בדיקה וויזאלית בראש התורן חשובה לצורך הבנת המצב.
למדתי ,שעדיין לא נימצא מכשיר אמין שיוכל לתת אינדקציה מחייבת למצב הכבלים שהם נושאים העיקרים בתמיכה בתורן מפני קריסה.

חברות הביטוח כהרגלן אינן ממהרות לשלם בגין נזקים ומחפשות כל פרט קטן וגדול להאחז בו ולהימנע מתשלום הנזקים.
ומכאן נובעות רבות משאלותי מה אפשר לעשות ואיך נוסיף חיזוק לתורן שרק כבל אחד תומך בו שלו יקרוס אחורה במידה ויהיה בו כשל פתאומי.

לצערי הרב חלק מחברינו השייטים שאין לי ספק שמבינים עינין מנסים לעזור וחלקם לצערי מנצלים את הפורום להעלות חומר שמוכיח שאין להם שום מושג .
העיקר להופיע בפורום.
ועל יפגעו מכך, דוקה מענין גם לקרוא חומר שגובל בשטיות.

מצליח 1

New member
בקר טוב ידידי מר גרשון.

השאלה שמציקה לי זה זמן רב, היא בעית חוזק הכבלים ומתי קימת סכנה לקריסה ללא התרעה מוקדמת.
מנסיון של הפלגה במצבי ים משתנים אני בדרך כלל ממהר לצמצם ולהימנע מלחצים על הוונטות ובכך אני מאמין תימנע קריסה .
יחד אם זאת מה מחזיק את התורן שלו יקורס אחורה ?.
רק וונטה אחת שעליה מתגלגל החלוץ שאני גם חושב שקיים עליה גם בלאי מואץ.
אומנם קיימת אצלי בסירה וונטה נוספת בחצי גובה התורן שיורדת למרכז הסיפון הקדמי.
כפי שהבנתי בעבר תחזוקה נכונה ונקיון הם חלק בלתי ניפרד משמירת חיי חלקי הסירה ובהם ניכללים גם הוונטות.
גם בדיקה וויזאלית בראש התורן חשובה לצורך הבנת המצב.
למדתי ,שעדיין לא נימצא מכשיר אמין שיוכל לתת אינדקציה מחייבת למצב הכבלים שהם נושאים העיקרים בתמיכה בתורן מפני קריסה.

חברות הביטוח כהרגלן אינן ממהרות לשלם בגין נזקים ומחפשות כל פרט קטן וגדול להאחז בו ולהימנע מתשלום הנזקים.

השאלה שלי מה יכול להזיק תוספת של שני כבלים 6 מ"מ מגובע שני שליש התורן כחצי מטר קדימה לפני התורן לכוון החרטום ובכך הוספתי חיזוק נוסף מפני קריסה טוטלית.
כבר בדקתי ולמעבר החלוץ זה לא מפריע.
במיוחד שכיום התורן נישע רק על כבל אחד בלבד.

למעלה