תורה או אקדמיה....?

תורה או אקדמיה....?

מה מפתח יותר את השכל תורה או כל לימוד אחר?.... שאלו חמישה בחורי ישיבות וחמישה אקדמאים (עם כמה תארים).... האם אדם יכול להתחתן עם אחות אלמנתו. שלשה אקדמאים אמרו זה עניין של דת ואני לא יודע, אחד אמר שכן, ועוד אחד אמר שזה בלתי אפשרי. ארבעה מבין בחורי הישיבה ענו שזה דבר בלתי אפשרי, כי אלמנה זה אחד שבעלה מת ואיך המת התחתן? ובחור אחד אמר שהוא לא יודע... רואים שהשכל מתפתח יותר מתורה כי הבחורי ישיבה הלכו כמה צעדים קדימה... אז איך זה שהם נראים יותר משכילים מאתנו?.... ועוד דבר קטן שרת החינוך אמרה לא לפגוע בחינוך העצמאי (חרדי) מכיון שהרמת משכל שלהם עולה על החילוני הממוצע... אם למשהו יש הסבר איך זה שהתורה מפתחת את המוח כל כך.....?

אז מה אנחנו טפשים והם טפשים?

אז למה אנחנו לא לומדים כל היום והם לא לומדים הרי זה מחקרים שלהם שזה מפתח יותר את המוח אז שילמדו תורה ואז יעשו את עבודתם. השאלה שלי למה אנחנה בורחים מזה?

כולם מודים שזה מפתח

אבל אין לנו ידע חיצוני אז תשאל מה יותר טוב ירע או דעת השכלה או הבנה

מזה משנה....

אני מדבר באופן פרינציפיוני מה יותר טוב ..ואתה מיד תוקף אותי לפני שאתה מנסה להבין

הסבר קטן.

הרי זה ברור לכל שתורה מפתחת את המוח יותר מכל דבר אחר. אז למה אנחנה לא לומדים כל הזמן תורה ואחר כך גם אם נצא לעבוד הצלחתנו תיהיה רבה יותר. וגם החוקרים את המוח למה הם לא לומדים הרי הם יהיה פי כה וכמה יותר טובים. וגם אדם נורמלי שקצת יצא מהדת וכדו` למה הוא טיפש שימשיך עם התורה קצת ויהיה מוצלח. הרבה יותר

פינצאק

New member
אם אתה כותב פה הרבה בטח אתה מכיר..

פלוני777 הוא יוצא בשאלה שנמשיך או המשיך ללמוד אפילו תוך כדי חילול שבת.!! לפי איך ומה שהוא כותב אתה רואה בנ``א שלמד המון.

צודק ולא צודק יחד

אמנם הוא לומד וכו` זה לא קשור. כנרה שהשכל שלו מפותח מתורתו לשעבר מכיון שחזל אמרו וזה בדוק שמי שלומד תורה לשם כך זה לא עוזר לו וזה קשה הרבה יותר ואתה גם לא יכול להיות איזה פרושים יש לו על תלמודו ככה שהמהלכים קצת מפוקפקים. אבל מי שלומד תורה לשם תורה הוא מצליח ופצצות של סיעתא דישמיא מציפות אותו.

למעלה