תוקפנות ...

ליאת39

New member
תוקפנות ...

יש לי חתולה, היום היא בת חצי שנה, מעוקרת. אצלי כבר 4 חודשים. מסתדרת נפלא עם החתול שלי אבל... ההסטוריה של החתולה, ללה, היא שבגיל מאד קטן כלב ניער אותה ופרק לה רגל. מאז גדלה וטופלה אצל וט'. כל פעם שראתה כלב, נכנסה לפאניקה והתגוננות. יש לי כלבה שגרה אצל הוריי וכשהם באים לבקר, גם הכלבה מגיעה. בתחילה סגרתי את ללה במנשא ולאט לאט הוצאתי אותה החוצה. ללה היתה מתחבאת בארון מסתור. הרבה פעמים נתתי לה להריח את הריח של הכלבה שלי על מנת שתתחיל להתרגל, במיוחד כשהיא רואה גם (אני מניחה או שזו סתם מחשבה של בני אדם) שלחתול לא קורה דבר עם הכלבה (החתול בובי מסתדר מצוין עם פני הכלבה). אך שמתי לב שככל שעובר הזמן ללה צוברת יותר בטחון ומנסה לתקוף את פני, בעיקר כשפני ישנה. האם יש סיכוי שללה תתרגל אל פני או שיש סיכון לניסיונות תקיפה תמידיים?

מקרה מעניין

על פניו, נראה לי שהסיכוי שהיא תתרגל נמוך מאד. ובהחלט יש סיכון בכך שהיא תוקפת את הכלבה - חתולים יכולים לגרום נזק רב. הבעיה העיקרית בעיני היא שהכלבה לא חיה איתה באופן קבוע, ולכן לא נתפשת כחלק מהלהקה אלא כפולש, שאולי לך ולי ברור שלא מאיים אבל לחתולה נראה כמו טורף מסוכן. אני מניח שאין לך כוונה לקחת את הכלבה אליך באופן קבוע, לכן הצעתי היא לחזור ולבודד את החתולה כאשר הכלבה מגיעה - אפילו בחדר נפרד או משהו כזה. כדאי לחכות לתגובה של יואב המאלף - נראה מה דעתו בעניין

ליאת39

New member
תודה, פני מגיעה לביקור אחת

לשבועיים ולעתים אף יותר ולהרבה שעות. כך שנראה לי שהיא היתה אמורה איכשהו להתרגל אליה... אין לי בעיה שלא יהיו חברות ולא תתקרב אליה, אך יש לי בעיה עם ההתקפות בעיקר כשפני ישנה. עוד חודש אני טסה לכמה שבועות ויתכן והוריי יבואו להשגיח עליהם תוך לינה וכמובן שגם פני תהיה איתם... פה החשש הגדול שלי. מחכה בסבלנות ליואב המאלף. תודה

*Trinity*

New member
את יכולה לתאר את ההתקפות

בצורה מפורטת?? מה היא בדיוק עושה ואיך הכלבה מגיבה?

ליאת שלום

אני מודה שבחתולים אני לא מבין כלל לצערי. אצל כלבים הנושא של טריטוריה וזיכרון ראשוני ממקרים שקרו הינו מהותי ביותר (כגון תוקפנות שחוו וכו'). אם היינו מדברים על שני כלבים הסבירות שהיתה לי תשובה היתה בהחלט במקום , אך מכיוון שמדובר על חתולה הייתי שמח אם היה עונה לך מישהו/י שמבין את נפשו של החתול. נ.ב. מה הכלבה עושה בסיטואציה שנוצרה? האם היא מתקיפה חזרה ? בורחת? מתגוננת? יואב גורן

ליאת39

New member
תודה,

כשפני ישנה, או רדומה, ללה מתקרבת אליה בזהירות ושולפת ציפורניים תוך כדי הסתמרות. פני רק מרימה את הראש ולאור ההתקרבות שלי כל פעם כדי שלא יקרה דבר, היא קמה והולכת לשכב לה במקום אחר... או מחפשת אותנו לחיזוק חיובי. את פני, כשהיתה גורה, הפחיד חתול רחוב והיא כביכול מפחדת מחתולים אבל לא עושה להם דבר. הם מתקרבים והיא מתרחקת. לקח לה זמן להתרגל לבובי, אבל בסופו של דבר הם מסתדרים נפלא יחד. בובי שוכב לידה והם יכולים להיות יחד גם אם אנחנו לא נהיה. הבעיה היא... ללה! מה אני עושה איתה. מחכה לתשובות. תודה..

*Trinity*

New member
לדעתי

בפעם הבאה אל תתקרבי, תני לללה להתקרב ותסתכלי מה כל אחת עושה בלי להפריע להן. כמובן שתשארי עם האצבע על הדופק ותקפצי אם החתולה באמת תראה סימנים של הולכת להתקיף. אני ממש לא בטוחה שהיא תעשה משהו או שהיא סתם מנסה לבחון את השטח.

ליאת39

New member
ולמה לא לוקחת סיכון?

כי פני כלבה אינה יודעת להגיב למצבים כאלה. היא כן תגן עליי במידה ותחשוב אם מתקיפים אותי ותחשוף שיניים (כשזה קרה פעם אחת, נדהמתי לראות אותה כך, כי בדרך כלל היא מאד רגועה, מאד שמחה, מאד שלווה) אבל אם יתקיפו אותה, היא תחפש אותנו ... וזאת בעיקר כי ללה מאד קטנה לעומתה והיא לא נוגעת או מתקרבת ליצורים קטנים. יש לפני אופי מיוחד, היא לא תפגע בבעל חיים קטן ממנה ואם הוא מנסה להתקיף היא פשוט קמה והולכת. ויתכן וללה מנצלת את זה. ללה גדלה באותו בית 4 חודשים, צברה כנראה ביטחון על המקום וגם גדלה היא כבר בת חצי שנה... אני מרגישה שהיא יכולה להזיק לפני. פני למשל ובובי אוכלים מאותה צלחת... ויש לי הרגשה שללה לא תתרגל לעולם... יש לה מן "שריטה" מהעבר ואני לא אצליח לתקן לה אותה. מקווה שאני טועה. אשמח לקבל תגובות...

למעלה