תוצרי סמינר י - י"א

שקדג

New member
תוצרי סמינר י - י"א

משתתפים יקרים (וקוראים אחרים שלא השתתפו בסמינר) עבר כבר זמן רב מאז הסמינר ואני מצרף לכם את החומר שהכנו בסמינר : סיכום המשתתפים, תעוד המרחב הפתוח ומכתב שכתבתי לכם. אני הרגשתי שהיה סמינר מיוחד ויש לכם עכשיו מה להוביל קדימה. אשמח לקבל תגובות שקד

וואו, שקד.

[ספיר, מגזר. פתחיה שליטה!] קודם כל, כל הכבוד על ההקלדה של הדברים, היה נחמד לראות אפילו את הדעות שלי שם^^ הסמינר הזה היה אחד הדברים היותר מהנים, ושונים שעשיתי בחיים שלי. לפעמים זה לא קל "להוביל קדימה" אבל אחרי הסמינר, האחוזים של האמונה העצמית בנו במעשים שלנו עלו בצורה משמעותית. קצת הפריע לי בסמינר שנשארתי עם הרבה דברים שאני רוצה להגיד ולא אמרתי אותם, כי לא היה זמן. אני מבינה שזו הייתה המטרה של הסמינר. שתתנו לנו חומר למחשבה, ואח"כ ניישם אותו. אבל בכל זאת, הדיונים והשיוחת לא היו ממצים מספיק. [לדעתי בכל אופן]. העניין הכי טוב בסמינר, [וגם הכי שונה] היה העניין שנתנו לנו את זכות הבחירה. בנוגגע לכמעט כל דבר שהלך בסמינר. אם זה מקום שינה, כיבוי אורות, סדאנות וק'. לא כפו שום דבר על אף אחד. ובעצם החוסר כפיה הזה-הבטחתם את המקום של כולם בכל הסדנאות ובכל הק'. זה הרגיש כאילו שאנחנו אחראים למה שקורה איתנו בסמינר ואף אחד לא מכתיב לנו מה אנחנו צריכים לעשות ומתי. כל הכבוד, הגישה הזאת צריכה להשמר גם לסמינרים הבאים. עד כאן, ספיר

שקדג

New member
לדבריה של ספיר

תענוג לקרוא תגובה כזו עניינית המשלבת פירגון וביקורת בונה. זה נותן חומר למחשבה ונותן תחושה, שיש סיבה להשקיע ולהתאמץ. אכן, הכוונה היתה לעורר ולגרות לשיח ולעשיה, ובכל מקרה, אי אפשר בסופשבוע אחד לדבר על הכל ולעשות את הכל. ראיתי בפורום דיונים על מו,ח וכו'. בלי להכנס לשיטה הטובה, אומר שחשוב להמשיך דיבורים אלה. המעגל תנועה שפועל כבר 5 חודשים הוא פלטפורמה מאוד טובה בעיני לעשיה. להתראות

מסכימה איתך.

למרות שדווקא העיניין הזה של לא לכפות כלום על אף אחד ולתת לכל אחד להחליט על עצמו גרם להמון אנשים לא להיכנס למרחבים ולסדנאות, ללכת להשלים שעות שינה על איזה מחצלת, או לשחק שש בש. מה שדיי עיצבן. מצד שני, זה עדיף מאשר שישתתפו לא מרצון ויהרסו. בכולאופן, אחלה סמינר. תודה על הסיכום. שחר- תעלה לאתר!

Taina12

New member
מסכימה.

בפעם הבאה רק תבהירו למשתתפים שהדעות של כולם שונות. ולא כולם מסכימים על הכל. ושמותר לא להאמין שאותם דברים שהם מאמינים.

למעלה