תוצאת בדיקות

ענת ג2

New member
תוצאת בדיקות

ביתי בת ה-17 מתלוננת על עיפות, כאבי ראש וכאבי בטן. בבדיקות שערכנו היו תוצאות תקינות, להוציא בדיקת סוכר שבה לפני אוכל התוצאה היתה 77 ואחרי שעתיים, שוקו ועוגיות, התוצאה היתה 62 השאלה: האם התוצאה סבירה?, אם לא א) מה עושים? ב) האם זו יכולה להיות הסיבה להופעת הסמפטומים שתארתי? תודה למשיבים.

היי ענת!

ברוכה הבאה! ה-77 הוא די גבולי, אך ה-62 הוא ללא ספק רמה לא תקינה. תופעה כזאת של רמות סוכר נמוכות נקראות היפוגליקמיה (או בקיצור, היפו) במקרה כזה הדבר הראשון שעושים זה לאכול משהו מתוק כמו שוקולד... או שתיה מתוקה כמו מיץ או קולה... הסיפטומים רק מחזקים את האפשרות שהמקרה הזה הוא אכן סוכרת. לכי מייד לרופא והוא ייתן לך הוראות מה לעשות הלאה. המון בהצלחה ואם יהיו לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול... ואת גם מוזמנת לעדכן אותנו מידי פעם אם בא לך!

ענת ג2

New member
תודה על

המידע, שאלה נוספת: מה גרוע יותר עודף סוכר או רמה נמוכה מאוד של סוכר?

remot

New member
שניהם לא נעימים...

מצב של היפוגליקמיה הוא לרוב מצב אקוטי, בעוד שמצב של היפר הוא שכיח יותר. את ההיפו מלוות תופעות שונות: רעב, רעד, קור, הזעה ואפילו עילפון. בעוד שבהיפר לרוב אין תחושות נלוות (למעט צמא והשתנה מרובה). אפשר לומר כי שני המצבים מסוכנים (כשלא מטפלים בהם): אבל להיפר יש השפעות רא לטווח ארוך, ולהיפו יכולות להיות השפעות מיידיות (דומה לפעמים להשפעה של אלכוהול).

King of pain

New member
שלום ...

צודק הרמוט - אין ספק ששני המצבים מסוכנים ויש להשתדל להמנע מהם . רק תוספת קטנה - התחושות הנלוות דומות בד"כ , אני מניח , אצל כולנו , אבל בכל זאת יש הבדלים ברמות בהן מרגיש כל אחד היפו / היפר ובצורה בה משפיעים עליו מצבים אלו . אני , למשל , סובל הרבה יותר ממצבי היפר מאשר מהיפו - בעוד שהיפו הרבה יותר קל לי לאזן בחזרה , ואני נוטה אפילו " להנות " לעתים מהמצב של עירפול החושים ( על אף שאני מודע , כמובן , לסיכון ) , ממצב של היפר הרבה יותר קשה לי לצאת , והוא גורם לי להרגשה כללית נוראית - נוסף לצמא וליובש , גם עייפות , בחילות , והכי גרוע - ירידה מורלית במצב הרוח , חוסר סבלנות ובאסה כללית כזו ... מילא ... לא רוצה לדכא אף אחד , חלילה ... מן הסתם גם אני מאוד משתדל לא להגיע לאף אחד מהמצבים הקיצוניים , ולחיות לי באושר מאוזן שכזה ...
... " ... טוב לו , לאדם , להיות בריא ומאוזן , מאשר חולה ומאונך ... " הרבה בריאות , לילה טוב , וחלומות מוצלחים ...
...

ענת ג2

New member
האם יכול להיות

מצב שבן האדם נמצא רק בהיפו, התחושות של רעב, השתנה מרובה וצימאון לא מופיעות כלל אצל בתי, רק תחושות של עיפות מרובה וכאבי ראש.

remot

New member
לרוב....

היפר קורה אחרי ארוחה מוגזמת, או אחרי ששוכחים להזריק אינסולין או לקחת כדור. אני, כשלי יש היפר, אני גם לא מרגיש (חוץ מבהיפרים קשים.....). יכול להיות שהיא לא רגישה עדיין לתחושה של היפר, או שההיפא הוא העוצמה מאד נמוכה....

למעלה