תוצאות MRI

sKatan

New member
תוצאות MRI

שלום לאחר חשש לקרע במיניסקוס נשלחתי ע"י הרופא לעשות בדיקת MRI קבלתי הבוקר את תוצאות הMRI שלי שעשיתי לפני שבוע, ובתוצאות נכתב לי: "סיגנל לשד העצם תקין אין כמות חריגה של נוזל בברך. ה- PCL קרוע כמעט בשלמות. ה ACL מעובה ובלתי סדיר. לא מזהים קרעים במיניסקים. MCL ו- LCL תקינים. מנגנון האקסטנציה תקין. אין סימנים לכונדרומלציה פטלה." אני ישמח מאוד לדעת קודם כל מה אפשר להבין מתוצאות אילו, ואם ידרש ניתוח לחזרה למצב תקין. במקביל התחלתי היום פיזיותרפיה, טיפול באולטרה סאונד ותרגילים בהמשך. מקווה לתשובה מקצועית שתתן לי להבין מה קורה איתי. תודה רבה מראש!

chonkin

New member
אמנם אני לא רופא אבל

אני בכל זאת מבינה בזה קצת משהו (לצערי) מניסיון אישי. טוב אז ככה ACL פירושו הרצועה הצולבת הקדמית, לא הבנתי מה הכוונה במעובה ובלתי סביר. אני חושבת שה PCL זו הרצועה הצידית, ולפי מה שאני זוכרת שאמרו לי את הצידית לא משחזרים בניתוח, צריך לחזק את השרירים מסביב בפיזיוטרפיה וזה אמור להקל על הכאבים. שאר הרצועות(MCL ְ LCLׁׂ) תקינות (זו הצידית השנייה והאחורית). פטלה זה פיקה.... אני מקווה שהצלחתי להבהירקצת את העניינים..... אבל תזכור שאני לא חוות דעת מקצועית, רק מניסיון וזכרון של מה שהיה לי. מאחלת החלמה מהירה ואל תדאג....יהיה בסדר :) (נ.ב שוב פעם..אני לא בטוחה בקשר לאיזו צידית ואיזו אחורית...מה שבטוח שACL זו קדמית). אם האחורית או הקדמית קרועה אז מבצעים ניתוח לשחזור הרצועה, יש גם כאלה שממשיכים לחיות עם הקרע ומחזקים את השרירים בפיזיוטרפיה, זה תלוי עד כמה זה קרוע, אם הקרע חלקי/מלא. בהצלחהההה :)

תוצאות MRI

שלום, אקדים ואומר כי MRI היא בדיקת דימות בלבד. תוצאותיה חייבות להיות בהקשר של הבדיקה הקלינית של הרופא שהפנה אותך לביצוע הבדיקה. על פניו עולה מהבדיקה כי אין קרעים במניסקוסים. ישנו קרע של ה PCL שהיא הרצועה הצולבת האחורית, המייצבת את הברך מפני "בריחה לאחור". ניתן להסיק כי מדובר בבמצא ישן לאור העובדה שאין נוזל בכמות רבה במפרק (דם). ה MCL היא הרצועה המייצבת הפנימית, והיא שלמה, כמו גם ה LCL שהיא הרצועה החיצונית. PCL קרוע אינו מחייב ניתוח. גם ACL קרוע אינו מחייב ניתוח ולמעשה ההמלצה לניתוח קיימת רק עבור ספורטאים מקצועיים. הטיפול עליו המליץ לך האורטופד נשמע נכון. פנה אליו לצורך מעקב והמשך בירור. מקווה שעזרתי, בברכה,

למעלה