תוצאות מניו יורק

00יפתח

New member
תוצאות מניו יורק

מריון ג'ונס השתתפה בתחרות הראשונה שלה מאז ההריון וזוהי התחרות הראשונה שלה באולמות ב-6 שנים האחרונות. היא ניצחה ב-60מ' עם זמן של 7.21ש', והביסה בדרך את אינגר מילר, טורי אדוורדס ואליסון פליקס, הסנסציה בת ה-17(אולי כבר 18) שקבעה שיא אישי של 7.36ש'. אלן ג'ונסון ניצח ב-60מ' משוכות עם 7.43ש', והתקווה הצרפתית לעתיד לאדז'י דוקור קבע שיאי אישי של 7.55ש'. אצל הנשים גייל דיברס ניצחה עם תוצאה מובילה בעולם השנה של 7.76ש', 2 שניות משיאה הלאומי. פרדיטה פלישן (אלופת העולם) הגיעה במקום השני עם 7.94ש'. אנג'נט קירקלנד, אלופת העולם מ-2001 באולמות ובאצטדיונים פתוחים, הגיעה חמישית אבל עם תוצאה לא רעה של 8.13ש'. שנה שעברה היתה לה עונה לא מוצלחת כשהיא חזרה להתחרות אחרי לידה. ב-60מ' גברים ניצח אספה פאוול, התגלית הג'מיקנית משנה שעברה, עם תוצאה של 6.56ש' תוצאות נוספות: כריסטיאן קנטוול ניצח בהדיפת כדור ברזל עם 21.28מ' וטובי סטיבנסון (שמחזיק בתוצאה הטובה בעולם השנה) עבר 5.70מ' בקפיצה במוט.

יש לי שאלה

מריון ג'ונס קבעה זמן של 7.21 ש'. חישוב קל יראה שאם היא שומרת על אותה מהירות ממוצעת, היא תעשה ב100 מטר 12.01. זוהי כמובן תוצאה גרועה למדי, בעיקר לאור העובדה שהשיא שלה הוא 10.91 (אם אני לא טועה). מכאן שיש 3 אפשרויות: 1.תנאי האולם כ"כ קשים יותר, שהתוצאה שלה חלשה בהרבה. 2.הגברת ג'ונס שומרת על המהירות שלה עד לסיום 100 המטרים, כך שהזמן בו היא רצה בשיא המהירות שלה הוא ארוך יותר ב100 מטר, עם זאתף זה עדין נראה לי כמו הבדל גדול למדי. 3.היא פשוט בכושר גרוע בעקבות ההיריון, אך זה לא מסתדר עם העובדה שהיא לקחה מקום ראשון. אז, מה התשובה? הרי קשה לי להאמין שאני מסוגל לסיים שני בגמר תחרות גדולה באולם, אבל זה נראה כאילו זה אפשרי (התוצאה שלי ב60 היא 7.35, בתנאי שיעור ספורט, דהיינו ללא ספייקס, אדני זינוק או מסלול נורמלי).

speed90

New member
שיאים של מריון

ב 60 6.95 וב 100 10.65 היא חוזרת אחרי פציעה ו 7.21 זה לא 21.01 זה בסביבות 11.2

00יפתח

New member
אז ככה...

אני לא מבין גדול בסטטיסטיקה של ממוצעי מהירות ומהירויות שיא וכו' אבל... קודם כל, השיא של מריון ג'ונס ב-100מ' הוא 10.65ש'. לתחרות ראשונה אחרי הריון 7.21ש' זו לא תוצאה רעה בכלל, למרות שהיה אפשר לצפות ליותר ממריון ג'ונס, ובכלליות התוצאה הזו לא גרועה. ממה שידוע לי, אצנים מגיעים לשיא המהירות שלהם רק בסביבות ה-60מ' ולכן ממוצע המהירות שלה לאורך 100מ' יהיה הרבה יותר טוב. ודבר אחרון, אתה גבר והיא אישה. וחוץ מזה שלא היית מסיים שני. אחרי ג'ונס היו שלוש נשים שקבעו תוצאה יותר טובה משלך, ונערה בת 17 רצה 7.36ש' שזה בסך הכל מאית מהשיא שלך...

תודה

אגב, ברור שהיותי בעל כרומוזם וואי נותנת לי יתרון, אבל אני מצפה מנשים שעושות בסביבות ה11 שניות במאה מטר, לעומת 12.17 שלי, שיעקפו אותי בפער ניכר גם בריצת ה60...

קבל דוגמא

מיכאל גורביץ שמזנק יחסית טוב מנצח אותי בשיא ב 60 מטרים ב 7 מאיות השניה. בריצת 100 מטרים בשיא אני מנצח אותו ב 26 מאיות. אני מקוה שזה יתרום להבנה שלך (בעיקר בקשר לחשיבות הזינוק במקצועות הספרינט)

aviva88

New member
אם יורשה לי להוסיף ../images/Emo13.gif

התוצאה שהבחור ההוא קבע בשיעור ספורט 7.35 בו לא נשכח שהיא תוצאה שנמדדה ידנית (אלקטרונית זה היה יוצא לו אולי 7.6-7.7 או אולי אפיל יותר אם אני לא טועה) והתוצאה של מריון נמדדה אלקטרונית סתם הערה.. לירון

את רצינית?

או שמא זה אתה? בכל אופן, אכתוב בלשון זכר מטעמי נוחות, אך ההודעה מיועדת גם לנקבות! אתה רוצה להגיד לי שהמדידה הידנית "מחמיאה" כ"כ הרבה לתוצאה? הכיצד זה מסתדר עם העובדה שבמדידה אלקטרונית קבעתי זמן של 12.17, שהוא בדיוק המהירות הממוצעת של 7.35 ב60 (למרות שיש כאן עוד כמה פרמטרים:מדידת המאה נעשתה על מסלול אמיתי, עם נעלי ספייקס אדני זינוק ואדרנלין של תחרות).

aviva88

New member
שמא זה אני ../images/Emo13.gif

כן לפי מה שידוע לי המדידה הידנית "מחמיאה" לא מעט לתוצאה..... בקשר לתוצאה שלך אי אפשר ממש להגיד שאם אתה עושה זמן X ב 60 מטר אתה תעשה זמן ככה וככה ב 100 לדעתי זה דיי משתנה מאדם לאדם כמו שמיקי אמר והזכיר את הדוגמא שלו ושל מיכאל גורביץ... נ.ב מיקי מה השיא שלך ב 60 מטר ממדידה ידנית...?

speed90

New member
לפי מה שלי ידוע

מכפילים את התוצאה של ה 60 ב 1.55 אז יוצא מה שאתה אמור לעשות ב 100

RodneyHawk

New member
רציתי להוסיף...

"וינסטון סמית" אתה לא מבין שכאשר אתה רץ 60 אתה בחיים לא מספיק להגיע לשיא המהירות... כי אין לך מספיק מקום להאיץ... וב100 יש לך הרבה יותר מקום להאיץ ואז גם אתה מגיע לשיא המהירות שלך... למשל האצנים שעושים 10 שניות במאה... הם לא עושים 20 שניות ב200 הם עושים 19 שניות כי הם צוברים מהירות...

למעלה