תוצאות בדיקה

תוצאות בדיקה

שלום רב לפני כשנתיים נפצעתי בתאונת דרכים, ונגרם לי שבר בעצם הקלקניאוס בעקב רגל ימין(מקווה שאייתתי את זה נכון) בועדה הרפאוית מטעם ביטוח לאומי שלחו אותי לבצע צילום נוסף ונקבע כי השבר התאחה הייטב ללא פגיעה מפרקית מצ"ב הצילום ובו לדעתי (העניה לכל הדעות) ניתן לראות עדיין את השבר בבירור (או לפחות חתיכה שבורה). חייב לציין שחיי השתנו לגמריי בעקבות השבר. איני מסוגל ללכת יותר מ2-3 קילומטר ללא כאב, שלא לדבר על ריצה. בעברי הייתי ספורטאי ועסקתי במגוון רחב של ענפי ספורט וכיום מסוגל בקושי ללכת קצת. הייתי רוצה לשמוע חוות דעת על הצילום ואם יש טעם להגיש ערער. תודה

מידע נוסף וצילום עדכני

הצילום בהודעה הקודמת הוא מתוך CT שנעשה לפני שנתיים מצ"ב צילום עדכני מלפני חודש ובו נראה בבירור השבר.

ננו9

New member
אינני אמנם אשף ברנטגן

אך רואים בהחלט שהעצם התאחתה. שים לב שהמקום בו היה השבר אינו חלול עוד, אלא מלא. נכון שהצבעים אינם "חזקים" כמו ביתר העצמות - זה נובע בעיקר מצפיפות המינרלים (אחרי הכל הם "חדשים") ניתן לראות מאוד יפה את גבולות הגזרה התוחמים את המקום בו היה השבר. מה שכן עצם הטאלוס שלך, העצם העגולה שמעל הקלקנוס, מאוד צפופה ודחוסה. אני מקווה שד"ר קרסין יתקן אותי אם אני טועה, אך לפי דעתי זה נובע מעומס שהופעל על הרגל, ובהיעדר תמיכה מספיקה מלמטה, בשל השבר, העצם התחזקה over size על מנת לשאת בנטל. אם אין הגבלה בתנועת הקרסול בעקבות התופעה הזו אז אחלה לך - יש לך עצמות חזקות..
אינני רופא! אך שיקום אורטופדי הוא התחום שלי ולכן טוב יהיה אם תפרט את השיקום והפיזיותרפיה שעברת על מנת לעמוד על הסיבות מדוע אתה מתקשה ללכת הליכה רצופה או לרוץ. איפה כואב? במקום עצמו או במעלה השוק והקרסול? אני מקווה שהד"ר יכנס בקרוב ויענה תשובה מפורטת וטובה כתמיד

קודם כל תודה...../images/Emo140.gif

אני לתומי חשבתי שהמשולש (שנראה חסר)הוא הוא השבר עצמו (כמו שמסומן בצילום המצ"ב באדום) ואולי אני טועה אנ סובל במיוחד בהליכה. אין מגבלה בתנועת הקרסול אבל כואב בעת הליכה רציפה או בעת תנועות מסוימות (שעדיין לא למדתי מה הן) יכול להיות שעצמות נראות צפופות מכיוון שעסקתי בספורט כמעט כל חיי. לא ניתן טיפול מיוחד מכיוון שהרופא המטפל לא המליץ. תודה

ננו9

New member
אף פעם לא מאוחר מדי

לבצע טיפולי פיזיו' או אימוניים ייעודים עבור חיזוק השרירים הקדמיים והאחוריים שמקורם בשוק על מנת להפעיל את הקרסול. לאחר זמן, אפילו לא רב, שהרגל היתה מקובעת או שלא יכולת להפעיל את מלוא כובד משקלך עליה - ישנה נטייה לאבד מהחוזק והגמישות האופיניים למפרק.דבר זה מתבטא בטווח תנועה מוגבל ברמה מסויימת ובחולשה של הרקמות הסובבות. לעיתים הגוף יפעיל מערכת shifting בה מירב העומס יועבר כפיצוי לרגל השנייה לשם המשך תנועה. א-סימטריה בין שתי הרגליים בחוזק השרירים, בגודלם ונפחם אופינית בהחלט, כמו גם ייצוב הקרסול ושיווי משקל (תנסה את התרגיל שמופיע באתר שלי) נשגב מבינתי מדוע אורטופדים ורופאים מטפלים ממעיטים בחשיבות טיפולי הפיזיו' לאחר כל פגיעה שהיא...(אבל יש לי הנחת יסוד ודי לחכימא ברמיזה) אם אתה מעוניין לשוב לחיים ספורטיבים ופעילות גופנית כדאי לטפל בזה, לא?

קודם כל תודה ../images/Emo140.gif

אכן אני מרגיש את הפגיעה היטב. הסיכום של הועדה אומר "השבר התחבר היטב ללא פגיעה מפרקית" אם השבר התאחה כלכך טוב מהיכן כל הכאבים בכף הרגל ? (אחרי שנתיים מיום הפגיעה) האם ניתן להביא דעת רופא אורטופד מומחה על הצילום הנ"ל? תודה שוב

אור 5226

New member
שבר בקלקניאוס.

ראשית, טוב ששמת תמונה כך נראה השבר בברור. מן התמונה שבשבר נראה כי היה קיים פגיעה משמעותית, ושבר משמעותי. התמונה שלאחר האיחוי הראת תהליך איחוי יפה מאוד אך עדיין נראה כי שלב האיחוי לא הסתיים. או יותר נכון העצם נראת חלשה ועדינה. לפי המצב שאתה מתאר את הכאבים עליך להתחיל פזיוטרפיה, במידה וזה לא עוזר- בדיקה ע"י אורטופד, להמשך טיפול והערכה.

למעלה