תוצאות בדיקה

תוצאות בדיקה

שלום, אני חיילת והופנתי לעשות בדיקות דם עקב איחור של כ-3 חודשים במחזור.. בדיקת הריון חזרה שלילית. חשוב לציין שאני נמצאת כבר 3 חודשים תחת לחץ של הסמכה (משמע לסגור שבועיים רצוף ב"בור" בנוסף על תסכול דיי רציני מהמפקדים ויש לי תפקיד רציני, עם לחץ והמון אחריות. התוצאות שחזרו הן: TSH - 0.872 (0.40-4.00) TESTOSTERONE - 86.7 ) 10.00-80.00) LH - 7.23 )FOL)1.1-11.6(LUT(0.5-14.7) FSH -3.15 )FOLLI)3-12.5(LUT)1.2-8.5( PROLACTINE - 586.0 40.00-530.00 ESTRADIOL - 59.2 FOLLI)0-160)LUT)27-246( מה זה אומר? ממה זה יכול לנבוע? והאם הטיפול התרופתי שמסייע לזה גורם לכל מיני תופעות לוואי כמו השמנה, שיעור יתר וכד'? נ.ב - גם בספירת דם יצא לי משהו אחד מעל הגבולות: WBC - 10.3 4.60-10.20 על מה זה מצביע? מקווה לתשובה מהר, כי צבא ובעיות רפואיות זה לא ממש שילוב מנצח.. רק בשביל לקבוע תור כדי לקבל הפניה לאנדוקרינולוג צריך לחכות שבועיים.. לפחות.. תודה רבה! ויום טוב

יש רמז לקיום בעיה אנדוקרינית

כפי שכתבתי לפני יומיים, מאוד קשה לכתוב בעברית אז אקצר. התוצאות שהצגת מחידות לקיום של בעיה אולי בכוון של שחלה פוליציסטית. האם ישלך תופעות אחרות כגן אקנה או שעור יתר? היתי חוזרת על הבדיקה תוך הכלה של דברים נוספים כגון FAI, DHEAS, androstenedione ואולי גם קורטיזול חופשי בשתן. אם התוצאות חוזרות חריגות היתי בהחלט מבקשת הפניה לאנדוקרינולוג. אם הל חוזר תקין וין לך תועות נוספות היתי ניגשת רופא/ת נשים לקבל משה לגרם לוסת ואולי להסדרת העינין. ובת אחכה לובי למתן יתר התשובות,פט קשה מדי עם המקלת הוירטואלית!

האמת..

שכחתי לציין כמה דברים: * ביולי הפסקתי לקחת גלולות (מליאן) אחרי 3 שנים שלקחתי... * הלכתי לרופאת נשים והיא הפנתה אותי לבדיקות הנ"ל, פשוט לוקח לי יותר מידי זמן לקבוע תור נוסף.. ורציתי לראות אם זה משהו חריג מאוד.. * וכן לגבי אקנה - יש טיפה למרות שפעם לא היה לי בכלל.. ושיעור יתר, ממש לא.. להיפך.. מה זה אומר שחלה פוליציסטית, זה רציני או שניתן לטיפול קל ומהיר?

תגובה

אני קצת נזהרת מבדיקות אנדוקריניות בצבא. בכל מקרה התוצאות לא נורא חריגות אבל קצת ודורשות המשך בירור. אין קיצורי דרך. בהחלט יכול להיות שהמחזור לא בא בגלל לחץ. אבל יתכן שזה קשור לבעיה בתפקוד השחלות. את זאת אני אומרת בגלל הטסטוסטרון המעט מוגבר. שחלות פוליציסטיות זה שק של כל מיני מצבים, אבל זה מצב שכיח שנמצא אצל כ-10% מהנשים וגורם להפרעות במחזור, לבעיות אחרות מסוג אקנה ושיעור יתר. והרבה פעמים מופיע בהקשר לנטיה להשמנת יתר. טולא אין זבנג וגמרנו. הטיפול לא קשה אבל לא מהיר ולא תמיד סופי. אבל יש טיפול. קודם כל צריך לדעת במה המדובר, לכן אין ברירה, תצטרכי לקבו תור וללכת לראות אנדוקרינולוג/ית או רופא/ת נשים.

קבעתי תור..

הבעיה היא שהוא ב-21/5... (כמה יעיל הצבא, נכון??) עד אז הבדיקות דם כבר יכולות להשתנות כל כך הרבה פעמים, שזה פשוט מרגיז.. קבעתי תור גם לרופאת נשים.. שחלות פוליציסטיות = זה כמו ציסטה שאפשר להוריד בניתוח או משהו כזה או שזה איזהשו מצב של אי תפקוד? אגב אני יודעת שזה עוד רחוק, אבל זה לא פוגע בפוריות נכון?

למעלה