תוצאות בדיקה

תוצאות בדיקה

שלום ד"ר קרן, תוכלי בבקשה לחוות דעתך על התוצאות הבאות? אניבן 28 כאשר הבדיקה נערכה במכבי בת"א. TSH 1.82 Prolactine 104 LH 3.5 FSH 0.9 Estradiol (E2) 100 HCG-B Quantitative (B) קטן מ 2 IU/L Testosterone Total 20 הדבר היחיד שיש לו טווח ומחוצה לו, הוא ה FSH. אומר משהו?

תוצאות בדיקות

שלום דניאל, האם לא כתבת לי לפני כמה חודשים לגבי ירידה בתפקוד המיני או העדר חשק או משהו כזה? אם כן אז הבירור שעברת בהחלט לא מספיק ונדמה לי שדברנו על כך אז. הטסטוסטרון הכללי לא אומר הרבה ועל מנת לדעת מה המצב חייבים מדד יותר טוב, כשהטוב מכולם הוא ה-bioavailable testosterone שמבוצע לכל מבוטחי מכבי, דרך קופת חולים מאוחדת וגם ישירות במעבדה שלנו. לאחרונה קופת חולים כללית הכניסה את ה-free androgen index שנותן אולי אינפורמציה יותר טובה מהטסטוסטרון הכללי. את זאת אני אומרת לאור רמות ה-LH וה-FSH. אם הטסטוסטרון הזמין שלך תקין אין בעיה בערכים אלה, אבל אם מסתבר כי הוא נמוך, אזי לרמות כאלה יש משמעות. והיא שהבעיה נובעת מההיפופיזה (יותרת המוח) או מההיפותלמוס, ובמקרה כזה יש מקום לבירור נוסף מכוון.

בדיקת התוצאות

שלום ד"ר קרן, המצב שבעקבותיו התבקשה הבדיקה היה התפתחות של גניקומסטיה בצד אחד לאחר לקיחת פרופסיה. הבדיקה נערכה כחודשיים לאחר הפסקת נטילת התרופה. ממה שראיתי במאמרים של החברה המייצרת לא אמורה להיות השפעה על FSH ו LH. הדחף המיני שלי כיום נמוך מאוד והיה כך עוד לפני הפרופסיה, כבר שנים רבות. ואני במכבי. האם FSH נמוך יכול לגרום לניוון אשכים? כי עכשיו אני פרנאודי אחרי מה שקרה, את יודעת. דניאל, משפטים קצרים בשקל בע"מ.

bioavailable testosterone

שלום דניאל, אם אתה מבוטח מכבי, אז עדרבא. בקש שיבדק ה-BT שלך. אם זה נמוך זה יכול להסביר את חסר החשק המיני שלך, ואז עם FSH ו-LH כמו שלך זה ידרוש המשך בירור בכוון של היפופיזה.

תשובת האנדוקרינולוג

האנדו' שלי עבר מרחוק על הבדיקות ואמר שאין צורך בבדיקות נוספות. אז מה, שאני אשכח מזה או אשקיע בבדיקה פרטית? אני לא אקבל הפניה לאנדוקרינולוג אחר שבאמתחתי ישנה אבחנה. אני עוד חודשיים נוסע לחול לתקופה ארוכה. פיקניק.

עוד בדיקה

שלום דניאל, אם האנדוקרינולוג שלך חושב שהכל בסדר ולא רוצה לשלוח עוד בדיקה, אתה יכול לפנות לרופא המשפחה ולבקש שישלח במסגרת מכבי בדיקת bioavailable testosterone, במקרה הגרוע ביותר תוכל לשלם עבור הבדיקה, אבל לא נראה לי שזה נחוץ. לא הייתי משאריה את זה כך. מה זה פיקניק ארוך בחו"ל?

למעלה