תוצאות אבחון לעדן

דליה.ד

New member
ניני שלום!

אני גרה בקיבוץ בדרום, 28 ק"מ צפונית לבאר שבע. הבת לומדת בקיבוץ שובל, בבית ספר שנקרא: "מבואות הנגב". אשמח לדעת היכן משיגים את ספרך. לנו המליצו על חוברות של נויה ספקטור ועוד איזה גברת (האבחון לא נמצא לידי, לכן אני לא זוכרת כרגע, אבל אבדוק ואשאל את דעתך. תודה על הנכונות! ודווקא אתמול היה לעדן יום קשה, המורה לאנגלית התפרצה עליה ואמרה לה: "את במילא לא מקשיבה...אז תשתקי!" וזה אחרי שיצאתי בתשבוחות על בתי הספר שלנו...וזה אחרי שידוע שמדובר בילדה עם קשיי קשב וריכוז! טוב, אני הולכת "לעלות" עליה ברייס........ הילדה היתה עצבנית כל היום אחרי זה ובערב היה בכי ומצב רוח.

דליה.ד

New member
שבת שלום ניני!../images/Emo24.gif

אני מודה לך על הנכונות והעצות המועילות. גם אגיע להרצאה שלך, היא תהיה במרכז מורים החדש בב"ש? בנוגע למורה המרעילה. אני לא התכוונתי שארד לחייה, אבל בהחלט אסביר לה שלעדן יש הפרעות קשב ואני לא מוכנה ש"יגמרו" על הילדה רגשית! זה גם גומר לה את המוטיבציה... בנוסף מדובר על כיתה ח´ ועד הבגרות יש המון זמן, עכשיו אלו היסודות ואם עדן תחמיץ או לא תוכל לעבוד עם המורה זה יפגע בה בסופו של דבר. ובאמת מדובר בילדה עם פוטנציאל ונפש רגישה מאוד וצריך לחמול ולא לחמוס! את יודעת מה החלום של עדן? ללמוד משפטים! עכשיו לילדה שלי זה יהיה עסק קשה ביותר במיוחד עם דיסלקסיה ולקויות קשב, אבל מהיכרות איתה אני יודעת שהיא תעשה כמיטב יכלתה. אבל....כיתה ח´ זו כיתה נמוכה עדין ויש אפשרות לשקם ולעבוד עם הילדה, מה עוד שהילדה מטופלת מגיל צעיר! אסור לשבור אף תלמיד, ולא משנה מה אתה מאמין שהוא יוכל לעשות עם חייו. מה שחשוב הוא מה שהתלמיד חושב ומאמין שיוכל לעשות עם חייו. אני מחנכת כיתת ילדים נכים. יש בכיתה שלי ילד פגוע קשה (cp quadriplegia ) והוא הילד בעל שמחת החיים הכי גדולה שאני ראיתי אצל ילד. והוא במילים שלו: "אולי אני לא יכול ללכת...אבל אני יכול לעוף!" והוא יכול, ניני, הוא יכול!

דליה.ד

New member
תוצאות אבחון לעדן

לאחר האבחון הומלצו הדברים הנ"ל: פטור מערבית. הארכת זמן בבחינות. להבחן בע"פ. שיקריאו לה את השאלות. לעבור אבחון דידקטי באנגלית. לקבל הוראה מתקנת בקריאה ולשון. לשקול כיתת מב"ר בשישית. הילדה מתברר מחוננת, עם קוים דיסלקטיים ולקות למידה בנוסף לadhd . כבר אמרתי שהיא יפיפיה? ביום ראשון יש לנו שיחה עם היועצת והמחנכת ואני אדאג שכל ההמלצות ייושמו - כמובן...

והמזל של עדן

זה שהיא בת לאמא כמוך!
אפרת

tal542

New member
דליה, לפנייך עבודה קשה ומתישה.

לצערי עלייך להיות כל הזמן מעורבת בכל הפרטים הקטנים. יש למורים בתיכון נטיה לא לעמוד במשימה בזמן והם דוחים את המבחן שבע"פ וכו´. בהצלחה

דליה.ד

New member
שלום לך טל!../images/Emo140.gif

ובכן, אני מסוג האמהות שתמיד מעורבות מרצון ולא מכורח...
ואני קיבוצנקית ויש לי רק נסיון טוב עם בית הספר האיזורי היסודי והתיכון. בסך הכל תמיד הלכו לקראת הילדים ועשו כל שאפשר עבורם. נכון שיש קיבוץ מאחורי ואז זה יותר קל, אבל הגישה הכללית היא בעד הילד/ה ולא נגדו/ה.

זהבה נ

New member
דליה האם נסיתם להעזר בסיפריה

לעיוורים בנתניה? שם מקליטים חומרי למידה וספרים ואם אין להם מוקלט אז אפשר להזמין לך כל ספר לימוד שיוקלט על קלטת זה מאוד יכול לעזור לכם ליישם את ההמלצות כשהיא תשמע את הקלטות, יש להם סידור והם שולחים קלטות בדואר לכל הארץ. בהצלחה בהמשך, זהבה נ

bizi

New member
לשון../images/Emo140.gif

שלום לך לגבי הוראה מתקנת בלשון,כדאי לך לברר במכון שנקרא שפות מחייכות זו שיטת לימוד אותה מפעיל אדם בשם שמעון זילבר. הוא מצליח ללמד ילדים עם קשיים שונים במרתון שמתקיים בד"כ בחופשים במשך שבוע את כל החומר לבגרות בלשון ובכייף(מניסיון) לכן אולי לא דחוף להיתייחס לנושא זה עכשיו. יש לו אתר http://www.smiling-bagruyot.co.il/ בהצלחה

דליה.ד

New member
ניני, תודה....../images/Emo39.gif

מה שסיפרת מאוד עודד אותי ואני אספר לעדן שזה אפשרי!

דליה.ד

New member
ניני, תודה....../images/Emo39.gif

מה שסיפרת מאוד עודד אותי ואני אספר לעדן שזה אפשרי!

דליה.ד

New member
ביזי...המידע מאוד חשוב

לא רק לבת שלי אלא להרבה תלמידים אחרים לפני בגרויות. אבל הקישור לא עובד. אבקשך לנסות שוב. תודה! דליה.

bizi

New member
בגרויות מחייכות../images/Emo23.gif

http://www.smiling-bagruyot.co.il אם העסק לא עובד כקישור פשוט הקלידו אותו טל´ לשיחת חינם:1800226667 תכנסו תתרשמו , ביתי שיש לה לקויי למידה קלים ביותר השתתפה בקורס האחרון שהיתקיים לפני פסח, והיא זו שעידכנה אותי שבקורס משתתפים לקויי למידה רבים ומגוונים. לפני שהיתחילה חששתי מאוד שתתקשה לשבת 10 שעות ביום וללמוד (וזאת ללא בעיות קשב) .מסתבר שאכן היום הראשון היה קשה אך אח"כ היא נהנתה יותר ויותר והיא מחכה לימי המפגש הבאים , בנתיים יש לה עבודה רבה לעשות בבית כדי שהחומר לא ישכח. על תוצאות הבגרות אדווח בהמשך כל טוב

דליה.ד

New member
עדכון שיחה עם המחנכת והיועצת.

אז...כמו שידעתי שיהיה....היתה שיחה מצוינת, הן קיבלו את כל ההמלצות ומיד יתחילו לישפ הוראה מסייעת, הקלות במבחנים, פטור מערבית וכו´ ואנחנו נדאג לאבחון באנגלית. תערך שיחה עם המורה לאנגלית שביישה את עדן, עדן לא צריכה להשלים את יומן הקריאה שהיא מתיגעת עליו שבועות ארוכים, אלא תשוחח על הספר עם המורה. בנוסף את העבודה האישית שהתקשתה להתגבר עליה - תסיים עד היכן שהגיעה ועל זה תקבל ציון - כאילו זו עבודה מוגמרת. ההמלצה לכיתת מב"ר נרשמה ואנחנו על דרך המלך. ניני - סיפרתי להם על ספרך וכולם מצפים לו בקוצר רוח. נראה שאת דמות מוכרת וידועה ואמרתי להם שאת ידידה אישית....
כך אני מרגישה....ותודה על העיצות המועילות! מדליה.

אוי אני מקנאה../images/Emo5.gif

אצלי צוות בית הספר עדיין לא נפגש עימנו, הפגישה נדחית מזה כמה חודשים ונקבעה לראשון במאי, תאחלו לנו בהצלחה. אפרת

דליה.ד

New member
יקירה....עליך להיות קצת יותר

נודניקית! מה באמת? הם דוחים אותך? שערוריה!!!! אני הייתי מתעלקת עליהם שרק כדי לנער אותי היו קובעים פגישה...
ואת זה למדתי כבר מזמן... בכל מקרה שיהיה בהצלחה! ואל תוותרי להם! ותבואי מוכנה! בעצם, אני יודעת שאפשר לסמוך עליך! מדליה.

למעלה